Nicodim Ungureanu și Ana Bănică susțin atelierele de artă contemporană la Constanța





La Muzeul de Artă Constanţa se desfășoară, în perioada 17 februarie - 1 aprilie 2017, o mulțime de ateliere de creaţie artistică, incluse în cadrul proiectului „Da’De Ce (nu) îmi iubesc țara?”.

La atelierele de artă contemporană, menite să pună în prim-plan sentimentul de patriotism, prin întâlnirea creativă dintre copii și artiști, participă elevi de la de la Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“ și de la Școala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu“. Primul atelier a avut loc vineri, 17 februarie, în cadrul Centrului pentru Educaţie Interculturală, aflat în incinta muzeului, întâlnirile cu arta contemporană fiind mediate de artista Ana Bănică și actorul Nicodim Ungureanu.

„Ideea proiectul mi-a venit de la o nevoie personală și instituțională de a descompune, expune și analiza un sentiment profund dar rareori obiectivat: patriotismul. Ne interesează ce gândesc copiii despre țară, ce înseamnă pentru ei România, cu ce o asociază, ce sentimente au față de ea, iar artiștii îi vor inspira să găsească în ei înșiși răspunsuri și reacții autentice, departe de clișeele unei reacții imediate influențată de cei din jur sau de media“, spune managerul acestui proiect, Raluca Bem Neamu.


Instituția de cultură de la Marea Neagră este unul dintre cei patru parteneri în proiect alături de Asociația Da’DeCe din Bucureşti, Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti şi de Muzeul de Artă din Cluj. De altfel, cele 22 de ateliere incluse în program se desfășoară chiar în cadrul acestor muzee. Ele se vor încheia cu o expoziție, iar începând de la 1 iunie, timp de patru luni, va avea loc o campanie națională care va viza și diseminarea rezultatelor obținute la cele 22 de ateliere.

Sursă foto: Muzeul de Artă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O comedie a contrastelor, la Teatrul de Stat Constanța (galerie foto)

30 Sep 2019 2860

Ce piese vor fi puse în scenă în acest week-end la Teatrul de Stat Constanța (galerie foto)

03 May 2019 1906

Programul spectacolelor la Teatrul de Stat Constanța. Ce piese de teatru puteţi viziona

09 Jan 2018 3979

O nouă întâlnire creativă cu Ana Bănică și Nicodim Ungureanu, la Muzeul de Artă Constanța

23 Feb 2017 2353

O celebră comedie a lui Tudor Muşatescu, pe scena Teatrului de Stat Constanţa

01 Nov 2016 3070

Spectacole, în prag de Crăciun, la Teatrul de Stat Constanţa

18 Dec 2015 2776

„Visul unei nopţi de vară”, în dublă reprezentaţie la Teatrul de Stat Constanţa

07 May 2015 2225

În prezenţa actorului Nicodim Ungureanu Proiecţie specială la Cinema Cityplex din Tomis Mall

27 Apr 2015 2484

„Visul unei nopţi de vară”, pe scena Teatrului de Stat Constanţa

03 Apr 2015 2397