O amânare și o anulare Gala Premiilor Operelor Naționale din acest an nu va mai avea loc

Cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor Operelor Naționale, programată inițial pe 7 decembrie, la Opera Națională București, dar amânată din cauza decesului Regelui Mihai I, pentru ziua de 28 decembrie, a fost anulată.
 
„Din motive obiective, Opera Națională București anunță cu regret anularea Galei Premiilor Operelor Naționale - Ediția a V-a, programată joi, 28 decembrie, ora 19.00. Renumitul tenor peruvian Juan Diego Flórez, invitatul de onoare al Galei, a înțeles cu generozitate situația și va putea fi văzut pe scenele bucureștene la o dată pe care o vom comunica ulterior. Sopranei Marina Krilovici, voce emblematică a scenei lirice, cu o carieră internațională impresionantă, Opera Națională București îi va organiza o Gală Aniversară. Spectatorii care au achiziționat tichete de la Casa de Bilete a Operei Naționale București sunt rugați să se prezinte la sediu pentru a primi contravaloarea acestora. Cei care au achiziționat bilete online vor primi contravaloarea acestora în contul din care au făcut plata. Conducerea actuală a Operei Naționale București (n.r. - pe 21 decembrie, director interimar a fost numit baritonul Ștefan Ignat, care a înlocuit-o pe Beatrice Rancea) prezintă scuzele sale artiștilor, invitaților și publicului meloman pentru inconveniențele create. Vă mulțumim pentru înțelegere!“, se arată într-un comunicat emis de instituția gazdă.
 
La această ediție a Galei, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ primise patru nominalizări pentru capodopera verdiană „Forța destinului“, pusă în scenă de Alice Barb, cu o scenografie de Maria Miu, la categoriile: „Cel mai bun spectacol de operă“, „Cea mai bună regie“, „Cele mai bune costume“, „Cele mai bune decoruri“.
 
Anul acesta, invitatul special al manifestării era celebrul tenor Juan Diego Flórez, care urma să cânte în premieră pe o scenă din România, iar Marele Premiu al Galei trebuia să-i fie acordat faimoasei soprane de origine română Marina Krilovici.
 
În 2016, la ediția a IV-a a Galei, Teatrul „Oleg Danovski“ a obținut premii pentru: Cel mai bun spectacol din creația românească - „Enesciana“, Cel mai bun debut feminin - Lucia Mihalache, Cel mai bun coregraf - Horațiu Cherecheș, Cel mai bun spectacol de balet clasic al stagiunii 2015-2016 - „Crăiasa zăpezii“, Cele mai bune decoruri - Natalia Kornilova (pentru spectacolul „Crăiasa zăpezii“). De asemenea, la propunerea conducerii Teatrului „Oleg Danovski”, pianista Silvia Țigmeanu a primit Premiul pentru întreaga activitate, iar maestrul de cor Adrian Stanache a fost distins cu Premiul de Excelență.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:

„Forța destinului“ de la Teatrul „Oleg Danovski“ Constanța, patru nominalizări la Oscarul Operelor Naționale

Performanțe extraordinare pentru Teatrul „Oleg Danovski” la Gala Premiilor Operelor Naționale (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Forța destinului“ de la Teatrul „Oleg Danovski“ Constanța, patru nominalizări la Oscarul Operelor Naționale

04 Dec 2017 2917

Performanțe extraordinare pentru Teatrul „Oleg Danovski” la Gala Premiilor Operelor Naționale (galerie foto)

19 Dec 2016 5147

Sâmbătă, de la ora 18.30 „Crăiasa zăpezii” vă dă întâlnire la Teatrul „Oleg Danovski”

16 Dec 2016 3567

Teatrul „Oleg Danovski”, nominalizat de 12 ori la „Oscarul” Operelor Naţionale

14 Dec 2016 3451