Cultura

O nouă întâlnire creativă cu Ana Bănică și Nicodim Ungureanu, la Muzeul de Artă ConstanțaElevii din clasa a IV-a A, de la Școala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu”, sub îndrumarea învățătoarei Elena Daniela Elisei, sunt așteptați, în această vineri, de la ora 09.00, la Muzeul de Artă din Constanţa, pentru a se întâlni cu artista Ana Bănică și actorul Nicodim Ungureanu.


Întâlnirea, organizată sub forma unui atelier de lucru, este inclusă în cadrul proiectului „Da’De Ce (nu) îmi iubesc țara?“.

Conform gazdelor, atelierul se desfășoară în Centrul pentru Educaţie Interculturală, aflat în incinta muzeului, unde este deschisă și o expoziție cu lucrările realizate de grupul țintă din proiectul „Centrul pentru Educație Interculturală (C.P.E.I.C.)”, proiect finanțat prin granturi SEE, în cadrul Programului „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european“. Această expoziție va rămâne deschisă până la sfârșitul lunii martie 2017, când se vor termina și atelierele din proiectului „Da’De Ce (nu) îmi iubesc țara?“, pentru a le mijloci micilor participanți contactul cu arta contemporană.

Muzeul de Artă Constanța este partener în cadrul proiectului aflat în derulare, implementat de Asociația „Da’DeCe“ din Bucureşti - promotorul de proiect -, Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti şi Muzeul de Artă din Cluj. Prin proiectul „Da’De Ce (nu) îmi iubesc țara?“, cei patru parteneri şi-au propus „să interogheze sentimentul de patriotism într-o manieră colaborativă, prin întâlnirea creativă dintre copii și artiști și prin organizarea unei campanii naționale pe diferite canale media“, fiind cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Primul atelier de lucru din cadrul proiectului s-a desfășurat vinerea trecută, pe 17 februarie.

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Nicodim Ungureanu și Ana Bănică susțin atelierele de artă contemporană la Constanța
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Prelucrarea artistică a lemnului”, eveniment organizat de Muzeul de Artă Populară Constanţa (galerie foto)

12 Aug 2019 401

„Adormirea Maicii Domnului”, tematica lunii august la Muzeul de Artă Populară Constanța

02 Aug 2019 409

La Muzeul de Artă din Constanța, litografii Pierre-Auguste Renoir

02 Jul 2019 1222

„Motivul spicului de grâu”, tematica lunii iulie, la Muzeul de Artă Populară Constanța

01 Jul 2019 477

Timp de două zile, Muzeul de Artă Populară Constanța marchează Ziua Universală a Iei

23 Jun 2019 902

La Muzeul de Artă din Constanța Expoziția „Gestul în desen / Desenul pe pânză“ - un regal artistic din care ne putem „înfrupta“ cu toții (galerie foto+video)

15 Jun 2019 3511

LIVE TEXT La Muzeul de Artă din Constanța ni se dezvăluie „Gestul în desen“ a renumitului artist plastic Florin Stoiciu (galerie foto+LIVE Video)

14 Jun 2019 2873

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Napoleon Tiron, despre „Gestul în desen“ - „Secunda include gestul, iar gestul are o semnificaţie spirituală, ducând fiinţa la întrebări“

11 Jun 2019 920

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Cristian Tarbă - „Florin a reuşit să strângă laolaltă un număr de artişti senzaţionali“ (document)

11 Jun 2019 952

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Monica Stoian - „Uneori, cineva crede în noi mai mult decât credem noi înşine“ (document)

11 Jun 2019 1278

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

03 Jun 2019 1187

#citeșteDobrogea 136 de ani de la nașterea pictorului Gheorghe Sârbu, primul custode al pinacotecii de la mare

18 May 2019 722

Andreea Tănăsescu îşi lansează volumul de teatru la Muzeul de Artă Constanţa

15 May 2019 1696

Expoziţia de grafică "Delir controlat" a artistului Tudor Banuş, la Muzeul de Artă Constanța

14 May 2019 453

La Muzeul de Artă din Constanţa O expoziţie de fotografie cu mesaj către reconsiderarea relaţiilor interumane (galerie foto)

06 May 2019 1052