Cultura

Oferta de spectacole a Teatrului de Stat din acest weekend

În prima zi a lui Făurar, constănţenii sunt invitaţi la Teatrul de Stat să vizioneze piesa „Cea mai frumoasă soţie” (cu titlul original „Madame este trop belle”), de Eugène Labiche, un spectacol realizat, în premieră pe ţară, la Constanţa, în 2017, de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgovişte. Îi aparţin atât regia, cât şi scenografia şi ilustraţia muzicală.
 
Piesa oferită de TSC vineri, 1 februarie, de la ora 19, spectatorilor constănţeni este o comedie de situaţie din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se ţese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toţi bărbaţii din jurul ei.
 
Eugène Labiche (1815-1888) era considerat de admiratorii săi egalul lui Moliere, comediile lui fiind mai complexe şi mai puţin grosiere decât multe alte producţii de acelaşi gen. „Dintre toate personajele care mi-au ieşit în cale şi pe care viaţa mi le-a oferit, am selectat burghezul. Prin excelenţă mediocru, atât în viciile cât şi în virtuţile sale, el se află la jumătatea drumului dintre erou şi ticălos, dintre sfânt şi desfrânat”, spunea dramaturgul, referindu-se la opera sa.
 
În distribuţie: Florina Stănculeţ, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Craciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale şi Gelu Ciobanu. Spectacol nerecomandat minorilor sub 14 ani.
 
Sâmbătă, 2 februarie, tot de la ora 19, vă veţi putea întâlni cu protagoniştii spectacolului „Veethoven..., făi!”, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu şi Remus Archip. Textul le aparţine Lanei Moscaliuc şi lui Iulian Enache, acesta din urmă realizând şi regia.
Este o comedie savuroasă, cu o doctoriţă anxioasă, o lăptăreasă vulgară şi un electrician beţiv care formează un triunghi amoros, vegheat de spiritul genialului compozitor născut în Bonn.
Scenografia poartă semnătura Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar muzica este compusă de Adrian Mihai.
 
Iar duminică, 3 februarie, ora 19, actorii Teatrului de Stat vă propun o bijuterie de piesă, apreciată de publicul de toate vârstele şi de orice condiţie, ideală pentru o primă întâlnire cu teatrul, pentru că poate genera dragoste la prima vedere şi dependenţă pe termen lung - „Ursul” de Cehov.
 
Un bărbat şi o femeie care au avut experienţe traumatizante cu sexul opus, hotărând, din motive asemănătoare, să trăiască singuri, se întâlnesc, se ciocnesc, aproape până la a se duela cu pistoalele, şi se îndrăgostesc în cel mai ilogic, dar omenesc fel. Acesta este subiectul farsei într-un act de A. P. Cehov, pusă în scenă, la Constanţa, de regizorul Teatrului Naţional, Felix Alexa.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spectacole semnate de mari regizori români, la Festivalul Internaţional de Teatru „Miturile Cetăţii” (galerie foto)

27 Jun 2019 1211

Maraton fabulos în cea de-a IV-a ediţie Patru scene pentru 36 de spectacole valoroase, în cele 11 zile ale Festivalului de Teatru „Miturile Cetăţii“ de la Constanţa

14 Jun 2019 1893

Repertoriu eclectic în acest sfârșit de săptămână la Teatrul de Stat Constanța. Ce piese vor fi puse în scenă (galerie foto)

03 Apr 2019 855

Trei spectacole vor fi puse în scenă la Teatrul de Stat Constanța în Weekend-ul următor

18 Mar 2019 623

Teatrul de Stat Constanța te invită la spectacol! Ce piese de teatru puteți viziona la sfârșitul săptămânii

11 Mar 2019 1108

Ce spectacole vor fi puse în scenă la Teatrul de Stat din Constanța în al doilea weekend al lunii martie (galerie foto)

05 Mar 2019 855

Primăvara începe cu trei spectacole la Teatrul de Stat Constanţa (galerie foto)

25 Feb 2019 1408

Spectacole pentru îndrăgostiții de toate vârstele, la Teatrul de Stat Constața

12 Feb 2019 869

Teatrul de Stat aduce publicului constănțean patru spectacole de excepție.

23 Jan 2019 794

Iată ce spectacole vă oferă instituțiile culturale din Constanța în acest weekend

07 Dec 2018 1012

Trei piese de teatru pentru suflet adresate constănțenilor la Teatrul de Stat Constanța la acest sfârșit de săptămână

05 Nov 2018 1010

Teatrul de Stat Constanţa vă invită la spectacol! Ce piese de teatru sunt programate în acest weekend

29 Oct 2018 819

Weekend plin de comedie la Teatrul de Stat Constanța

16 Oct 2018 1400

În acest weekend Spectacole pe scenele constănțene

13 Oct 2018 859

Teatrul de Stat Constanţa îşi deschide stagiunea în acest weekend. Vezi care sunt spectacolele dedicate constănţenilor

09 Oct 2018 4261