Oferta de spectacole a Teatrului de Stat din acest weekend

În prima zi a lui Făurar, constănţenii sunt invitaţi la Teatrul de Stat să vizioneze piesa „Cea mai frumoasă soţie” (cu titlul original „Madame este trop belle”), de Eugène Labiche, un spectacol realizat, în premieră pe ţară, la Constanţa, în 2017, de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgovişte. Îi aparţin atât regia, cât şi scenografia şi ilustraţia muzicală.
 
Piesa oferită de TSC vineri, 1 februarie, de la ora 19, spectatorilor constănţeni este o comedie de situaţie din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se ţese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toţi bărbaţii din jurul ei.
 
Eugène Labiche (1815-1888) era considerat de admiratorii săi egalul lui Moliere, comediile lui fiind mai complexe şi mai puţin grosiere decât multe alte producţii de acelaşi gen. „Dintre toate personajele care mi-au ieşit în cale şi pe care viaţa mi le-a oferit, am selectat burghezul. Prin excelenţă mediocru, atât în viciile cât şi în virtuţile sale, el se află la jumătatea drumului dintre erou şi ticălos, dintre sfânt şi desfrânat”, spunea dramaturgul, referindu-se la opera sa.
 
În distribuţie: Florina Stănculeţ, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Craciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale şi Gelu Ciobanu. Spectacol nerecomandat minorilor sub 14 ani.
 
Sâmbătă, 2 februarie, tot de la ora 19, vă veţi putea întâlni cu protagoniştii spectacolului „Veethoven..., făi!”, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu şi Remus Archip. Textul le aparţine Lanei Moscaliuc şi lui Iulian Enache, acesta din urmă realizând şi regia.
Este o comedie savuroasă, cu o doctoriţă anxioasă, o lăptăreasă vulgară şi un electrician beţiv care formează un triunghi amoros, vegheat de spiritul genialului compozitor născut în Bonn.
Scenografia poartă semnătura Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar muzica este compusă de Adrian Mihai.
 
Iar duminică, 3 februarie, ora 19, actorii Teatrului de Stat vă propun o bijuterie de piesă, apreciată de publicul de toate vârstele şi de orice condiţie, ideală pentru o primă întâlnire cu teatrul, pentru că poate genera dragoste la prima vedere şi dependenţă pe termen lung - „Ursul” de Cehov.
 
Un bărbat şi o femeie care au avut experienţe traumatizante cu sexul opus, hotărând, din motive asemănătoare, să trăiască singuri, se întâlnesc, se ciocnesc, aproape până la a se duela cu pistoalele, şi se îndrăgostesc în cel mai ilogic, dar omenesc fel. Acesta este subiectul farsei într-un act de A. P. Cehov, pusă în scenă, la Constanţa, de regizorul Teatrului Naţional, Felix Alexa.
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul de Stat Constanța „Seaside Stories” și „A douăsprezecea noapte”, printre spectacolele lunii martie

12 Feb 2024 931

„Trilogia Belgrădeană” și „Logodnă relativă”, doza de emoție și comedie, la final de săptămână, la Teatrul de Stat Constanța

07 Feb 2024 639

Ședință extraordinară a CJ Constanța Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2024, pentru Teatrul de Stat Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

05 Feb 2024 738

Duminică, 4 februarie 2024, se joacă piesa „8 tați”, la Teatrul de Stat Constanța

03 Feb 2024 707

Evenimente Constanța Teatrul de Stat Constanța propune spectacole de excepție în cele două week-enduri următoare

31 Jan 2024 874

Teatrul de Stat din Constanța și alte două teatre din țară au lansat o pagină comună destinată turismului cultural

29 Jan 2024 720

Spectacolele pregătite de Teatrul de Stat Constanța pentru acest weekend

26 Jan 2024 726

Agenda lunii februarie la Teatrul de Stat Constanța. Premiera „A douăsprezecea noapte” se numără printre spectacole

16 Jan 2024 959

Început de 2024 la Teatrul de Stat Constanța. Ce spectacole sunt pregătite în acest weekend

05 Jan 2024 1274

Retrospectivă 2023 Un an bogat în activități culturale la Constanța. De la spectacole de teatru și vernisaje la proiecția documentarului „FLAVOURS OF ROMANIA-DOBROGEA”

28 Dec 2023 959

Ce spectacole a pregătit Teatrul de Stat Constanța pentru acest final de an

28 Dec 2023 759

„Univesuri paralele” și „Jocuri în curtea din spate”, ultimele spectacole ale Teatrului de Stat Constanța, în luna noiembrie

21 Nov 2023 634

LIVE TEXT Teatrul de Stat Constanța Conferință de presă prilejuită de finalul „SEAS - Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, iulie – august 2023” (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Aug 2023 969

Două teatre din București vin la Constanța, în cadrul SEAS. Spectacolele propuse

19 Aug 2023 965

Certificat de urbanism pentru Teatrul de Stat Constanța

09 Aug 2023 1046