Păpușile prind din nou viață, pe scena teatrului „Căluțul de mare“


În acest sfârșit de săptămână, se vor relua reprezentațiile la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“!
 
Cei mai mici dintre spectatori sunt așteptați, doar însoțiți de adulți, să se bucure de două povești clasice: „Fata babei și fata moșneagului“ și „Cei trei purceluși“.
 
Se pare că aceste prime spectacole pentru copii din noul an 2021 au fost așteptate cu nerăbdare, organizatorii anunțând deja că locurile în sala de teatru sunt epuizate.
 
Norocoșii care și-au luat bilete vor putea urmări sâmbătă, 6 februarie, de la ora 11.00, o adaptare după Ion Creangă a poveștii „Fata babei și fata moșneagului“, un spectacol recomandat micuților cu vârste de minimum 3 ani. Regia și scenariul îi aparțin lui Daniel Stanciu, scenografia este creată de Delia Cornelia Ioaniu, iar muzica poartă semnătura lui Dan Bălan.
În cele 50 minute, cât durează spectacolul, personajele vor fi puse în poveste de artiștii Rovena Paraschivoi/ Daniel Minciună, Ion Ciolan/ Clara Ghiuvelechian, Claudia Brădescu/ Tiberiu Roșu, Daniela Vlad și Grațian Prisacariu.

Duminică, 7 februarie, de la aceeași oră 11.00, un alt spectacol de succes va umple scena Teatrului pentru copii: reprezentația cu „Cei trei purceluși“ este o adaptare de Geo Balint, după celebra poveste a lui Serghei Mihailov. Scenografia poartă semnătura lui Adrian Drăguț, iar muzica a fost compusă de Dan Bălan.
Spectacolul de 50 de minute, recomandat grupei de vârstă 3+, îi are ca protagoniști pe actorii: Arina Cojocaru, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan și Tiberiu Roșu.
 
Schema sălii de spectacole poate fi găsită pe site-ul teatrului, www.teatruldelamare.ro, dar și pe platforma myticket.ro.
 
De pe site-ul Teatrului, am preluat următoarele reguli de acces:

 
Spectacolele Teatrului «Căluțul de mare», ce se vor juca pe scena teatrului de păpuși, vor fi susținute, în condiții de maximă siguranță, în conformitate cu noile reglementări privind activitățile educative, culturale și artistice și a măsurilor luate la nivel național pentru asigurarea condițiilor de siguranță sanitară a acestor activități în contextul pandemiei de Sars-Covid-19 și Ordinul 2941/19.06.2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus Sars-Cov-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților in condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii cât și conform Ordinului Comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății nr. 3245/1805/2020, publicat în Monitorul Oficial, nr. 986 din 26 octombrie 2020.
 

 Dintre măsurile de siguranță sanitară pe care le aplicăm pentru evitarea contaminării cu noul coronavirus, conform cu cadrul legislativ în vigoare, reamintim:
-efectuarea triajului observațional la intrarea în locație și măsurarea temperaturii va fi obligatorie; nu vom permite accesul în instituție a persoanelor ce prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) și temperatură mai mare de 37,3ºC.
-persoanele ce vor refuza să le fie verificată temperatura, nu vor avea acces în instituție;
-vă reamintim că distanțarea fizică de 1,5 m intre persoane/ grupuri trebuie păstrată la intrarea în instituție cât și în spațiile din teatru, în momentul deplasării (de exemplu, la toaletă);
-accesul publicului va fi permis doar în condițiile purtării măștii de protecție pe toată durata spectacolului (pentru o protecție eficace, obligatoriu masca va acoperi gura și nasul);
-avem plasate, la loc vizibil, anunțuri scrise cu atenționări privind normele de distanțare fizică și regulile privind accesul în instituție;
-vă vom indica, permanent, dezinfectarea și igienizarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție prin cele 6 dispensere, plasate la loc vizibil și accesibil pentru copii și adulți, în instituție“.
 
Sursa foto: Facebook/teatrul calutul de mare
 

Citește și:

Pandemia a mutat și scândura scenei teatrelor constănțene pe paginile de Facebook

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În acest week-end Teatrul „Căluțul de mare” transmite două spectacole online

10 Apr 2021 559

„Mica sirenă” şi „Punguţa cu doi bani”, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Constanţa „Căluțul de mare”

26 Mar 2021 2200

Teatrul ”Căluțul de mare” anunță suplimentarea spectacolelor

10 Feb 2021 706

Programul Teatrului pentru Copii şi Tineret “Căluţul de mare”, săptămâna viitoare

04 Feb 2021 4921

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” Constanța reia spectacolele din acest weekend

02 Feb 2021 4958

Constanța Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” reia susținerea spectacolelor

29 Jan 2021 743

Programul spectacolelor online la teatrul ”Căluțul de Mare”

22 Jan 2021 550

Constanța Spectacolul ”Alba ca Zăpada”, la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Căluțul de Mare”

07 Jan 2021 825

Programul spectacolelor online ale Teatrului „Căluțul de Mare”

27 Nov 2020 757

Toma Hogea, regizorul viitoarei premiere de la Teatrul „Căluțul de mare” „Noile generații de spectatori vin la teatrul de păpuși cu o «condiție» – să fie provocați”

27 Oct 2020 3622

Constanța Spectacolul ”Degețica”, la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Căluțul de Mare”

09 Oct 2020 2666

Constanța Agenda de spectacole a Teatrului „Căluțul de mare”

05 Oct 2020 2170

Constanța ”Alice în Țara Oglinzilor”, premieră pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret ”Căluțul de mare”

28 Sep 2020 3027

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ din Constanța deschide stagiunea teatrală 2020-2021

18 Sep 2020 2757

Doliu la Teatrul pentru Copii și Tineret Căluțul de Mare! „Plecarea sa dintre noi lasă un gol“ (galerie foto)

14 Sep 2020 1469