Participare record la prima ediție Sunscreen Film & Arts Festival


 
  • Între 8 și 11 septembrie, Constanța a fost gazda primei ediții Sunscreen Film & Arts Festival care a adus la malul mării 30 de evenimente – filme, cine-concerte și concerte – dar și zeci de invitați speciali.
  • Peste 10.000 de constănțeni și turiști au participat la festival, care a avut loc în Piața Ovidiu, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, la Teatrul de Vară Soveja, pe plaja Reyna și la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța.
  • Sunscreen Film & Arts Festival a fost un eveniment finanţat de Primăria Municipiului Constanţa, prin Direcția Cultură, Educație, Sport, Turism și organizat de Transilvania Film şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa, Teatrul de Stat Constanța și Centrul Cultural „Teodor T. Burada”.
     
Proiecțiile filmelor din Piața Ovidiu au strâns cei mai mulți spectatori.
Primul episod din serialul PRO TV „Clanul” a fost urmărit de 1500 de oameni în seara de 8 septembrie, în prezența actorilor Marian Olteanu, Șerban Pavlu, Codin Maticiuc, Cătălina Grama, Constantin Dogioiu, George Ivașcu, Cătălin Nicolau, Segiu Costache și Răzvan Oprea.



Proiecția în avanpremieră a filmului „Teambuilding” din 9 septembrie a adunat în fața ecranului peste 2000 de spectatori, încântați să vizioneze această comedie alături de regizorul și producătorul Matei Dima, regizorul și scenaristul Alex Coteț, actorii Roxana Condurache, Șerban Pavlu, Nicu Banea, Marian Andriescu, Cristi Pulhac și Andra Axintoi.


 
Evenimentele din Piața Ovidiu s-au încheiat spectaculos duminică, 11 septembrie, cu un recital Corina Chiriac, care a ridicat audiența în picioare, și avanpremiera filmului „Mirciulică” (au participat Mircea Bravo, regizorul Cristian Ilișuan, protagoniștii Cătălin Herlo, Adrian Cucu și Lenuța Moldovan cunoscută ca Bunica din Chinteni). 2500 de oameni au petrecut seara de duminică în Piața Ovidiu.


 
Sâmbătă, pe 10 septembrie, spectatorii s-au întâlnit cu invitatul special al festivalului, actorul Darko Perić, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Acesta a discutat cu publicul și a participat la proiecția scurt-metrajului „Patria” (r. Alejandro Lobo). Seara a continuat cu un cine-concert impresionant – „Nosferatu”. Filmul din 1922 a fost acompaniat live de 27 de artiști constănțeni, cu participarea sopranei Mihaela Maxim, baritonului Cătălin Petrescu și basului Iustinian Zetea, pe muzica originală compusă de Simona Strungaru, care a și dirijat concertul. 


 
Cele mai populare filme românești prezentate în cinematografe au fost „Capra cu Trei Iezi”, în regia lui Victor Canache, cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi în rolurile principale (care a câștigat Premiul Publicului la TIFF 2022), și „Nunți, Botezuri, Înmormântări”, în regia lui Alexandru Lustig. Sunscreen Film & Arts Festival a adus pe ecrane și cele mai așteptate filme internaționale ale anului precum „Bilet pentru Paradis”, „3000 de ani de dorință” sau „Cel mai tare șef”. Publicul s-a bucurat și de concertele Sunscreen de la Teatrul de Vară Soveja, susținute de artiștii Oscar, Yakki, Jean Gavril și The Turbans. 


 
Festivalul a inclus și o componentă dedicată actorilor din Constanța. Actorul Darko Perić, regizorul Tudor Giurgiu și directorul de casting Viorica Capdefier au susținut ateliere pentru profesioniștii din industrie la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius. 

Citește și:


Darko Peric, prezent la Constanța în cadrul Sunscreen Festival (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Cât a încasat firma deținută de Oana și Tudor Giurgiu pentru ediția a doua a Sunscreen Film & Arts Festival (DOCUMENT)

24 Aug 2023 1428

Constanța Peste 16.000 de constănțeni și turiști au fost prezenți la Sunscreen Film & Arts Festival

22 Aug 2023 749

Editorial Constanța animată, starea din timpul sezonului estival

18 Aug 2023 1134

Constanța Programul în cea de a doua zi de Suncreen Film & Arts Festival

18 Aug 2023 856

Sunscreen Film & Arts Festival începe azi la Constanța. Cine deschide evenimentul?

17 Aug 2023 1176

Constanța Ateliere de casting și actorie la Sunscreen Film & Arts Festival

16 Aug 2023 921

Muzică, filme și concerte la Constanța, în cadrul SUNSCREEN Film & Arts Festival. Programul complet al evenimentului

10 Aug 2023 1069

SUNSCREEN Film & Arts Festival revine la Constanța. Când începe evenimentul? (GALERIE FOTO)

31 Jul 2023 948

Ateliere de actorie și casting în cadrul proiectului Sunscreen Film & Arts Festival, la Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

15 Sep 2022 1373

Modificări în programul Sunscreen Film & Arts Festival!

10 Sep 2022 942

LIVE TEXT Darko Peric, prezent la Constanța în cadrul Sunscreen Festival (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Sep 2022 1669

Începe Sunscreen Film & Arts FestivalCe vedete sunt așteptate la Constanța și care este programul zilnic

08 Sep 2022 1788

Darko Perić, actorul din La Casa De Papel, vine la Constanța, pentru Sunscreen Film & Arts Festival!

07 Sep 2022 1425

Sunscreen Film & Arts Festival pregătește un program plin pentru elevi, dar și pentru profesori

01 Sep 2022 1343

SUNSCREEN Film & Arts Festival aduce ateliere de cinema pentru elevi și profesori!

29 Aug 2022 1389