Cultura

Patru evenimente de marcă, în cadrul Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului de la Constanţa

Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului, ediţia 45, care a început pe 27 octombrie la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“, continuă şi în această săptămână cu patru evenimente de marcă: un recital de muzică românească, două concerte şi un spectacol de balet.

 
Astfel, miercuri, 6 noiembrie, începând cu ora 17.00, veţi putea participa, la Muzeul de Artă din Constanţa, la un recital de „Bijuterii muzicale din creaţia românească“. Evenimentul este organizat de Teatrul de Operă şi Balet în colaborare cu Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius” din Constanţa. Soliştii recitalului vor fi: Andreea Bratu, Carmen Angheloiu, Mirela Voicu, Adrian Roşu şi Iliana Velescu. În program se vor regăsi lucrări din creaţia compozitorilor: Dan Bălan, Diamandi Gheciu, Diana Rotaru, Daniela Cojocaru, Tudor Ciortea, Paul Constantinescu, Mihail Jora, Carmen Maria Cârneci şi Sabin Drăgoi. Recitalul va fi prezentat de Mariana Frăţilă.
Intrarea este liberă.
 

Vineri, 8 noiembrie, de la ora 18.30, iubitorii muzicii simfonice sunt aşteptaţi la un concert sub bagheta dirijorului elveţian Antoine Marguier, avându-l ca solist pe pianistul Alessandro Taverna din Italia. În program se vor regăsi uvertura la „Carnavalul roman“, de Hector Berlioz, „Travel Notebook“ pentru pian şi orchestră, de Alexey Shor, Simfonia nr.8 în Sol major, op.88, de Antonin Dvorak.

Evenimentul, oferit de orchestra Teatrului „Oleg Danovski“, se desfăşoară sub auspiciile European Foundation for Support of Culture.
 

Sâmbătă, 9 noiembrie, începând cu ora 18.30, o lume cu totul nouă se va revela prin intermediul unor clasici ai muzicii pop-rock şi ai muzicii de film. „A Whole New World“ îi va avea în prim plan pe sopranele Aida Pascu din Bucureşti, Smaranda Drăghici şi Daniela Vlădescu, alături de tenorii Doru Iftene şi Răzvan Săraru. Conducerea muzicală îi va aparţine lui Lucian Vlădescu, iar maestru de cor va fi Adrian Stanache.

 

Duminică, 10 noiembrie, de la ora 18.30, pe scena Teatrului, vom putea vedea frumoasa poveste a lui Hans Christian Andersen „Crăiasa zăpezii“, transpusă în paşi de dans, pe muzica lui Jean Sibelius şi Edvard Grieg. Solişti vor fi: Mayu Takahashi, Irina Mihaiu, Adrian Mihaiu, Steward Douglas, Mayura Takase, Daia Kashiwaba, Keito Shiimomura, Ryan Rown, Cătălina Iliescu, Bogdan Bîrsănescu, Mizuki Kubota şi Yuria Soeta. Spectacolul a fost recompensat, în urmă cu trei ani, la cea de-a IV-a ediţie a Galei Premiilor Operelor Naţionale, cu trei premii - pentru cel mai bun spectacol de balet clasic al stagiunii 2015-2016, cel mai bun coregraf - Horaţiu Cherecheş şi cele mai bune decoruri -Natalia Kornilova. Asistent de coregrafie este Monica Cherecheş.

 
Citeşte şi:
 

Celebra cantată Carmina Burana deschide Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului de la Constanţa

Premiera operetei pentru copii „Soldăţelul de plumb“, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Seară de gală la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski, în onoarea celor mai talentați tineri pianiști

31 Oct 2019 892

Celebra cantată Carmina Burana deschide Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului de la Constanța

24 Oct 2019 1236

Post vacant la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”. Se solicită vechime

23 Oct 2019 1041

„Don Giovanni” și „Madama Butterfly” se joacă la Constanța (galerie foto)

17 Oct 2019 1580

Pregătiri intense la Teatrul „Oleg Danovski“ din Constanţa Artişti de valoare din ţară şi din străinătate, la a 45-a ediţie a Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului

17 Oct 2019 1495

Trupa Taxi sărbătorește 20 de ani, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“

08 Oct 2019 1092

Agenda de spectacole a lunii octombrie. Va avea loc şi o premieră, pe scena Teatrului ,,Oleg Danovski” (galerie foto)

29 Sep 2019 613

Agenda de spectacole a lunii septembrie Soprana Irina Baianț, pe scena Teatrului „Oleg Danovski”

10 Sep 2019 1189

Interviu live Tinerii din Constanța vor să ducă marea la Iași și să se întoarcă cu titlul de Capitala Tineretului din România (galerie foto+video)

29 Aug 2019 3330

La mulţi ani, maestre Radu Ciorei!

28 May 2019 1405

Primăria oraşului Ovidiu promovează cultura Spectacolul „Lacul lebedelor“, jucat în aer liber, pe scena debarcaderului de pe lacul Siutghiol

15 May 2019 1593

Stagiunea lui Florar pe scena Teatrului „Oleg Danovski“

10 May 2019 723

Invitaţie pentru „O noapte la Veneţia“

18 Apr 2019 715

Stagiunea lui Prier pe scena Teatrului „Oleg Danovski”. Nu ratați oferta de bilete din „Pachetele Iepurașului”!

02 Apr 2019 804

Artiştii mai aşteaptă! Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ Constanţa a pierdut procesul cu Asociaţia „Eurocult“

06 Feb 2019 960