Premianți din Constanța Angelo Mitchievici și Augustin Cupșa, laureați la Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din România

Sursa foto: Biblioteca Județeană Constanța

În data de 5 iunie 2023, în Sala „Iosif Naghiu” a Muzeului Național al Literaturii Române și a Teatrului Dramaturgilor Români din București, a avut loc Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2022. 
 
Gala a fost prezidată de academicianul Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România. 
 
Din cadrul Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România a primit premiul Uniunii Scriitorilor criticul și istoricul literar Angelo Mitchievici, profesor la Facultatea de Litere a Universității Ovidius din Constanța, la secțiunea „Cartea  de Critică, Eseu și Istorie Literară, Memorii, Jurnale, Publicistică”, pentru volumul de eseuri „Farmecul vieților distruse. Câteva reflecții despre ratare” (Editura Humanitas, 2022). De asemenea, Premiul Ariel i-a revenit prozatorului Augustin Cupșa pentru volumul de povestiri Străinătate (Editura Humanitas, 2022) și tot Premiul Ariel i-a fost decernat revistei constănțene Ex Ponto (text/imagine/metatext), revistă care apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România, avându-l ca redactor-șef pe scriitorul Ovidiu Dunăreanu.
 
„Premiile au fost finanțate de Ministerul Culturii (reprezentat la Gală de dl. director Ioan Matei, membru, de asemenea, al Uniunii Scriitorilor), Institutul Cultural Român (din partea căruia a fost prezent eseistul Daniel Nica) și Direcția pentru Relații Interetnice a Secretariatului General al Guvernului (reprezentată de prozatorul Corneliu Irod). Parteneri au fost Muzeul Național al Literaturii Române și Televiziunea Română”, se arată în comunicatul transmis de Biblioteca Județeană Constanța.
 
Juriul a fost alcătuit din scriitori, critici și istorici literari, Mircea Mihăieș (președinte), Paul Aretzu, Dan Cristea, Andrea H. Hedeș, Ioan Holban, Vasile Spiridon, Răzvan Voncu (membri).
 
Printre premianți s-au aflat Nicolae Prelipceanu, Gabriela Adameșteanu, Horia Gârbea, Andrei Manolescu, Ioana Pârvulescu, Dan Croitoru, Adriana Babeți, Horia-Roman Patapievici, Fekete Vince, Myhailo Hafia Traista, Ion Cocora, Eugen Negrici.
 
Citește și:
Constanța culturală Premii pentru cele mai bune voci literare din ultimii trei ani, oferite de Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România și de revista „Ex Ponto”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 795

Enciclopedie despre centenarul Războiului de Întregire a Marii Uniri lansată la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța. Profesorul Valentin Ciorbea, printre autori

19 Mar 2024 465

„Lecție” despre Literatura română de avangardă, la Biblioteca Județeană „Ioan N Roman” Constanța

11 Mar 2024 491

Biblioteca Județeană I. N. Roman Constanța va fi păzită de angajații Alfaro Security SRL, din Galați! (DOCUMENT)

07 Mar 2024 459

Ce notă a obținut în cadrul evaluării anuale managerul de la Biblioteca Județeană ,,I.N.Roman” Constanța (DOCUMENT)

07 Mar 2024 551

Expoziție de pictură la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța cu ocazia Zilei Culturii Naționale

14 Jan 2024 591

Biblioteca Județeană Constanța A fost aprobată Organigrama, Statul de Funcții și a Regulamentului de Organizare pentru anul 2024 (DOCUMENT)

28 Dec 2023 886

Biblioteca Județeană Constanța Conferință în cadrul lansării de carte a lui Ioan Stanomir, „Mama. Un jurnal al dragostei și despărțirii”

12 Dec 2023 682

Biblioteca Județeană Constanța Angelo Mitchievici și Lucia Opreanu prezintă, în compania lui Costel Coroban, cartea „Daemonologie”

20 Nov 2023 684

#Dobrogea145 Prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, manager Biblioteca Județeană „I.N. Roman“ Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

16 Nov 2023 852

Lansare de volum de poezii la Biblioteca Județeană Constanța

20 Oct 2023 721

Biblioteca Județeană Constanța Mihai Vintilă își lansează volumul de versuri „Sunt ruda de sânge a unui timp nebun”

29 Jun 2023 939

Muzeul de Artă Constanța, gazda lansării volumului „Singuri în satul global”. Când are loc evenimentul?

29 Jun 2023 870

Eveniment la Biblioteca Județeană Constanța. Lansarea cărții „Garoafe la bordel” de Radu Paraschivescu

20 Jun 2023 1148

Biblioteca Județeană Constanța, gazda lansării volumului de critică literară „Orizontul cărților, vol. II”

23 May 2023 1420