Cultura

Premieră „Carmen, o dragoste mistuitoare“, un spectacol pentru tinerii de peste 14 ani (galerie foto)

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare“ iese la rampă cu un nou spectacol, unul dedicat tinerilor care se încadrează în etapa de vârstă 14+, „Carmen, o dragoste mistuitoare“, în regia lui Toma Enache. 
 
Spectacolul, a cărui scenografie e semnată tot de regizorul Toma Enache, după un scenariu scris de Eugen-Adrian Cojocariu, va fi prezentat în avanpremieră joi, 26 octombrie, de la ora 19.00, premiera fiind programată vineri, de la aceeași oră. Coregrafia este realizată de apreciată coregrafă Stela Cocârlea, iar ilustrația muzicală îi aparține compozitoarei Patricia Prundea.
 
Gazdele promit „un spectacol magic de teatru și dans, în care acordurile Habanerei lui Bizet, proiecțiile spectaculare și interpretarea de excepție a actorilor ne aduc pe scenă, într-o viziune foarte modernă, o poveste despre dragoste, gelozie, ereditate“.
 
„Spectacolul pentru tineret se încadrează în etapa de vârstă 14+ și se bazează pe colaborarea de succes intre îndrăgiți actori ai scenei Teatrului pentru Copii și Tineret «Căluțul de mare», actori cunoscuți ai Teatrului de Stat Constanța și studente ale Facultății de Arte, secția Coregrafie, după cum urmează: Luiza Martinescu și Andu Axente, amândoi actori ai Teatrului de Stat constănțean dau viață pătimașului cuplu Carmen, frumoasa țigancă andaluză, «cea care s-a născut liberă și va muri liberă», și Don Jose, nobilul ofițer basc, măcinat de pasiune și gelozie. Corul Autorilor este animat de actori ai scenei Teatrului «Căluțul de mare», Grațian Prisacariu, Emanuel Cristoiu și Daniel Minciună. În Corul Feminin, alcătuit din hangița și seducătoarele colege de muncă ale frumoasei gitane de la fabrica de tutun din Sevilla, le regăsim pe cunoscutele actrițe Clara Ghiuvelechian, Daniela Manolache, Arina Cojocaru și confidentele Virginia Mocanu și Oana-Sorina Gheorghiță. Toreadorul Escamillo (Lucas) este interpretat de Ovidiu Lintzmaier, iar pe Andrei Stroescu îl revedem în rolul preotului care îi dă ultima binecuvântare lui Don Jose înainte de a i se împlini destinul ursit de andaluza cu «secrete întunecate»“, precizează, într-un comunicat de presă, consultantul artistic al Teatrului „Căluțul de mare“, Magda Bădică.
 
Spectacolul „Carmen, o dragoste mistuitoare“ este o adaptare după nuvela scriitorului francez Prosper Mérimée, apărută în 1847.

Ce spectacole pot vedea prichindeii în această săptămână?

Până vineri, la întâlnirea cu frumoasa Carmen, Teatrul „Căluțul de mare“ îi așteaptă pe cei mai mici dintre spectatorii săi în sala de spectacole marți, miercuri și duminică. Marți, de la ora 10.00, ei vor trăi clipe de vis alături de Peter Pan, personajul principal din povestea lui J. M. Barrie, pusă în scenă de Cristian Mitescu și având o scenografie semnată de Eugenia Tărășescu-Jianu, coregrafia de Sergiu Ionuț Anghel și muzica de Viorel Andrinoiu.
 
Miercuri, de la ora 10.00, frumoasă eroină a lui Charles Perrault, Cenușăreasa, va urca pe scenă pentru a-și depăna povestea sub bagheta regizorală a lui Daniel Stanciu, iar duminică, picii cu vârste cuprinse între trei și opt ani vor urmări „Povestea porcului“, pusă în scenă de Cristian Mitescu.
 
Sursă foto: Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare“
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campioană la bikini fitness de la CS Farul Constanţa Diana Pivniceru participă în echipa „Faimoşilor“ la al treilea sezon al Exatlon România

10 Jan 2019 2969

Premieră în Poliţia din Constanţa! Totul se decide în luna martie

10 Jan 2019 1264

În premieră, naționala de handbal feminin a Franței a câștigat titlul la Campionatul European de handbal feminin - EHF EURO 2018

16 Dec 2018 559

„Inima Reginei Maria”, un spectacol-oglindă care te așază în faţa unei mentalităţi a vremurilor vechi pus în practică astăzi.

10 Dec 2018 629

Spectacolul "Inima Reginei Maria", la Teatrul de Stat Constanţa

04 Dec 2018 659

UPDATE. Klaus Iohannis face ceremonie pentru o promulgarea unei legi

29 Nov 2018 321

Două instituții unice din România vizitate, în premieră, de marinarii militari (galerie foto)

29 Nov 2018 413

Premieră la Parada Militară de Ziua Națională a României. Vor defila și militari din cadrul Asociației Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi

26 Nov 2018 405

Invitație la teatru. Intrarea liberă la Teatrul de Stat Constanţa de Ziua Naţională a României. Ce piesă va fi pusă în scenă (galerie foto)

26 Nov 2018 467

Poarta Mare a Cetăţii Tomis Investitorul Black Waters SRL şi proprietarul terenului, Ana Rodica Stăiculescu, scrisoare deschisă către primarul Făgădău (document)

21 Nov 2018 1716

ZIUA de Constanţa vă prezintă „Imnul Centenar“, compus de Ovidiu Komornyik, pe versurile poetei Carmen Aldea Vlad, interpretat de vocile de aur ale muzicii uşoare

15 Nov 2018 965

Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul, în faţa debutului la Naţionala mare a României „Îţi ţinem pumnii! Răbdare şi curaj!“ (galerie foto)

15 Nov 2018 709

Operaţie în premieră la Spitalul Judeţean Constanţa. Ce echipă de medici a efectuat intervenţia. Cât a durat şi la ce se referă

03 Nov 2018 7362

Traseul Sulina - Istanbul, parcurs înot Recordmanul mondial Avram Iancu va fi prezent sâmbătă la Constanţa

02 Nov 2018 668

Premieră la Forţele Navale Române Nava maritimă hidrografică „Alexandru Cătuneanu”, la Exercițiul multinațional NUSRET 18 (galerie foto)

13 Oct 2018 1288