Premieră în familia Hagi. Kira a vernisat, la Bucureşti, prima expoziţie personală (galerie foto)

Doar cu o săptămână înainte de premiera filmului „Între Chin şi Amin”, în care îşi face debutul cinematografic, Kira Hagi, nimeni alta decât fiica „Regelui” fotbalului românesc, a deschis, la eleganta Galerie Alexandra”s, din Bucureşti, prima expoziţie personală, o surprinzătoare serie de tablouri create între 2014 şi 2019 împărţite în două teme: „Dezrădăcinare” şi „Experiment”.
 
Alături de tânăra pictoriţă au venit clienţii obişnuiţi ai Galeriei, dar şi personalităţi ale lumii sportive şi artistice şi de business din România, precum Gică Popescu, Dan Bartoş, Camelia Sucu.
 
Născută la Barcelona în 1996, Kira Hagi a studiat Arta la Internaţional British School of Bucharest (IBSB) şi a absolvit CIE Advanced Level Art & Design în 2014, când a şi primit o bursă la New York Film Academy. Trei ani mai târziu şi-a dat licenţa în Acting for Film.
 
Îndepărtarea de universul stabil al familiei a fost un prilej să-şi descopere abilităţi de comunicare pe care nu ştia că le are, dar şi capacitatea de a se descurca pe cont propriu într-un domeniu despre care ştia prea puţin, la cei 18 ani.
„Unii colegi apelau la mine să le fac story-board-uri pentru producţiile la care lucrau. Desigur, le-ar fi fost uşor să le facă pe calculator, dar au remarcat la mine o obsesie pentru detalii care îi ajută să vadă mai bine imaginea de ansamblu. Los Angeles este perioada mea cea mai creativă de până acum, făceam zeci de tablouri săptămânal şi abia când m-am întors acasă am realizat că majoritatea aveau legătură cu rădăcinile mele si in ele apăreau, sub diverse forme, nişte case mai mult sau mai puţin stilizate. Pentru mine a fost o formă de terapie care m-a ajutat să supravieţuiesc dorului. De fapt, când a trebuit să îmi numesc lucrările, mi-am dat seama că pe toate le-aş numi DOR”, povesteşte Kira pentru Galeria Alexandra”s.
 
Tablouri ale Kirei Hagi se află deja în colecţii private, datorită unor designeri de interior care au început să le propună în amenajările lor.
În colecţia „Dezrădăcinare” sunt adunate cele mai semnificative lucrări ale perioadei petrecute în SUA, în timp ce „Experiment” este o colecţie care a apărut ca urmare a întâlnirii cu regizorul Toma Enache şi a primirii unui rol în filmul „Între Chin şi Amin”. Perioada filmărilor de anul trecut şi informaţiile tulburătoare pe care le-a aflat Kira despre Experimentul Piteşti au avut un impact mare asupra tinerei artiste, care a învăţat să se exteriorizeze prin artă şi să-şi defuleze astfel trăirile.
 
„Expoziţia artistei Kira Hagi face parte dintr-un proiect mai amplu al galeriei noastre şi este al 23-lea eveniment ROCAT. Anul 2018 fiind special în istoria României, activităţile noastre au fost, sunt şi vor fi centrate pe Comemorarea Centenarului Statului Român Modern ( 1918-2018).
 
În acest sens, Galeria Alexandra's a creat un proiect pentru perioada 2017-2019, Romanian Century Art Tour by Alexandra's (ROCAT). ROCATreprezinta dovada că aparţinem spaţiului european cultural. În acest sens, până la finalul acestui an am promovat şi vom promova intensiv mai mulţi artişti români consacraţi sau de perspectivă: pictori, graficieni, sculptori, designeri, bijutieri, muzicieni, cineaşti, sticlari, fotografi, scriitori, poeţi, etc. Vrem să le arătam românilor că au conaţionali cu care se pot mândri, iar străinilor că România este un stat care a evoluat spectaculos, modern şi cosmopolit care nu şi-a pierdut filonul de artă şi de spiritualitate tipic românească, pentru care eram faimosi în perioada interbelică”, declara Ovidiu Obreja, administratorul Galeriei Alexandra”s.
 

Expoziţia de pictură Kira Hagi este deschisă, la Galeria Alexandra’s, până pe 5 octombrie şi poate fi vizitată între orele 12.00-16.00, cu programare prealabilă la 0743007077.
 
Galeria Alexandra's găzduieşte acum câteva sute de lucrări de artă cu semnături celebre ale unor artişti clasici şi contemporani şi a găzduit deja câteva întâlniri notabile, alături de parteneri cu greutate, de la Uniunea Artiştilor Plastici şi UNESCO România până la mari nume ale literaturii şi jurnalismului contemporan. De asemenea, este partener al hotelului IAKI, unde pot fi admirate alte lucrări.

 
Sursă text şi foto: Facebook Galeria Alexandra”s (www.alexandra-s.com )
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Kira Hagi, o nouă expoziție la București. În tinerețe, Gheorghe Hagi a investit în tablouri

30 Oct 2022 1769

Kira Hagi a prezentat la TV povestea lui Enes Sali, giuvaierul Farului Constanța. „Să muncești mult și să crezi în visul tău!“

09 Dec 2021 5395

„S-au aliniat toate planetele“ Provocare din televiziune pentru Kira Hagi. Ce emisiune prezintă fiica lui Gică Hagi

25 Oct 2021 3977

„Am mai bifat un vis împlinit!“ Kira, fiica lui Gică Hagi, expune lucrări în Franţa, în expoziţia „Reflections“

06 Sep 2021 3403

Copiii lui Gică Hagi Când era mic, Ianis nu adormea fără mingea de fotbal. Kira ascundea dulciurile

27 May 2021 7860

„Ați aflat de «Gofre și Mochi»?” Kira Hagi dublează vocea unui personaj dintr-un serial în care joacă şi Michelle Obama

20 May 2021 3874

Paul Georgescu Fostul profesor de sport al lui Ianis Hagi vrea să doboare un record incredibil. Ar putea încerca pe litoral!

11 Jan 2021 3760

Palatul Elisabeta. Kira Hagi, alături de Principesa Margareta și Principele Radu ”M-am simțit ca într-un film din altă epocă!”

16 Oct 2020 3502

​Kira, fiica lui Gică Hagi, în costume tradiționale aromâne, vechi de 120 de ani. Unul i-a aparținut poetei Kira Iorgoveanu!

12 Aug 2020 3776

Realitatea brutală a Fenomenului Pitești în pelicula „Între Chin și Amin”, de Toma Enache. Fiica lui Gheorghe Hagi, rol important în film

02 Jul 2019 1888

Kira Hagi „M-aţi făcut să fiu mândră de numele meu şi, mai ales, de naţionalitatea mea!“

01 Jul 2019 3612

După cucerirea Cupei României, FC Viitorul a petrecut la Bucureşti. Invitaţi de soi. Mesaje Kira Hagi, Simona Halep şi Elena Frîncu (galerie foto)

26 May 2019 2719

„E rândul tău să dai mai departe“ Kira, fiica lui Gică Hagi, se pregăteşte să predea cursuri de actorie pentru copii

21 May 2019 2615

Gheorghe Hagi a petrecut Crăciunul în familie. Ce mesaj a transmis managerul tehnic al FC Viitorul cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

27 Dec 2018 5072

„Tot artă face şi ea“ Piesă de teatru cu Kira Hagi în rolul Marthei Bibescu. Gică Hagi şi familia sa, printre spectatori

22 Dec 2018 3277