Premieră la Constanţa 33 de tineri, în finala Concursului Internaţional de Frumuseţe Miss & Mister Deaf (galerie foto)

33 de tineri cu deficienţe de auz au ajuns în finala Concursului Internaţional de Frumuseţe Miss & Mister Deaf, care se va desfăşura sâmbătă, la Casa de Cultură din Constanţa, în cadrul Săptămânii Internaţionale a Frumuseţii şi Modei pentru Surzi. Cei 33 de finalişti (13 tineri şi 20 de tinere) au fost selectaţi dintre concurenţi din 100 de ţări. Concursul Internaţional de Frumuseţe Miss & Mister Deaf a ajuns la cea de-a şasea ediţie.
 
Pe podium vor defila 20 de fete şi 13 băieţi din România, Republica Moldova, Danemarca, Cehia, Bulgaria, Polonia, Olanda, Spania, Rusia, Spania, Ungaria, Slovacia, Germania, Somalia, Ucraina, Lituania, Austria, Coreea de Sud, Elveţia, Japonia, Anglia, Franţa şi Nigeria.
 
În cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc ieri, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Gheorghe Ungureanu, i-a salutat pe participanţii la Concursul Internaţional de Frumuseţe Miss & Mister Deaf, invitând constănţenii la evenimentul de sâmbătă. Gheorghe Ungureanu s-a arătat entuziasmat să fie gazda acestui eveniment, care se desfăşoară pentru prima dată la Constanţa.
 
Preşedintele Deaf Stars a declarat că a ales Constanţa ca oraş pentru organizarea celei de-a şasea ediţii a competiţiei de frumuseţe dedicate persoanelor cu deficienţe de auz în scopul promovării oraşului de la malul mării ca destinaţie turistică din România.
 
„Am ales Constanţa pentru că am observat că doar 20% dintre cei care ajung pe litoral vara sunt din afara României. Dorim să promovăm turismul din România în toate ţările de unde provin finaliştii“, a punctat Arne Blumeier, preşedintele Deaf Stars. Tot el a ţinut să precizeze că acest concurs „doreşte să spargă barierele“. „Ne dorim să spargem barierele dintre persoanele care aud şi cele cu deficienţe de auz. Vrem să demonstrăm că şi persoanele cu deficienţe pot fi egale cu cele care aud din toate punctele de vedere. Şi ele pot să danseze, să muncească, au o capacitate mentală la nivelul celor care aud“, a declarat Arne Blumeier, preşedintele Deaf Stars.
 
Prezent de asemenea la evenimentul de ieri, viceprimarul Constanţei Costin Răsăuţeanu a salutat iniţiativa celor de la Deaf Stars de a alege să promoveze Constanţa.
 
Organizatorii concursului au pregătit cinci premii, la care se adaugă Premiul Simpatiei şi Premiul pentru cel mai fotogenic participant. Tinerii vor obţine locul 1, adică titlurile de Miss şi Mister, vor fi desemnaţi ambasadori ai persoanelor cu deficienţe de auz în lume. Cei doi vor fi şi vocea de care comunitatea surdă are nevoie.

Finala Săptămânii Internaţionale a Modei pentru Surzi 

Pe data de 9 septembrie, începând cu ora 15.30, în Piaţeta Perla din Mamaia se va organiza Finala Săptămânii Internaţionale a Modei pentru Surzi. La eveniment vor participa designeri surzi din întreaga lume. În ziua următoare, între orele 16.00 şi 21.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa va avea loc Finala Concursului Internaţional de Frumuseţe „Miss & Mister Deaf Stars“. Săptămâna Internaţională a Frumuseţii şi Modei pentru Surzi se desfăşoară, în perioada 2-12 septembrie, pentru prima dată în România. Asociaţia Deaf Stars din Germania şi Asociaţia Naţională a Surzilor din România au devenit parteneri în acest eveniment de notorietate internaţională. Cu ajutorul celor două asociaţii, proiectul se află acum, în premieră, în România.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iată cine va defila pe podiumul de la Casa de Cultură din Constanța la „Concursul de frumusețe Miss & Mister Deaf“ (galerie foto)

06 Sep 2016 2928