Cultura

Lansare editorială la început de toamnă Prin „Camere de hotel“, cu Anda Docea

După Bucureşti şi Cluj-Napoca, Constanţa devine al treilea oraş în care jurnalista Anda Docea îşi va lansa volumul de debut, „Camere de hotel“.
 
Lansarea editorială în parfum de toamnă va avea loc în această după-amiază, de la ora 17.30, la hotel Aurora din Mamaia. „Lansarea oficială a cărţii a avut loc în luna mai, în Bucureşti, la Muzeul Ţăranului Român. De atunci mi-am propus ca, pe lângă participarea la târgurile de carte, să ajung cu «Camere de hotel» în oraşe care înseamnă ceva pentru sufletul meu, unde să mă bucur să revăd oameni dragi. Am început cu oraşul studenţiei mele, Cluj-Napoca, iar acum vin la Constanţa, la invitaţia unor oameni speciali, din dorinţa de a sta cu ei la o poveste tihnită, de a cunoaşte cititori noi şi de a mă bucura de sfârşitul de vară“, a declarat Anda Docea, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa.
 
Aceasta nu este doar prima lansare la malul mării a autoarei, ci şi prima într-un hotel cu multe camere, aşa cum este gândit volumul de debut. Despre mare, Anda Docea spune că „este, de departe, cel mai potrivit decor pentru întâlnire, visare şi stare de bine“. „În orice poveste este nevoie de un pic de albastru“, completează autoarea.
 
Cartea de debut a jurnalistei este un volum de proză scurtă. Un amestec de ficţiune, dragoste, viaţă şi întâmplare, care îşi propune să facă nehotărârea mai uşor de tolerat. Să-ţi spună că, din când în când, e în regulă să renunţi, să nu ştii ce vrei sau să te întorci din drum. Că fiecare are adevărul lui şi că, de fapt, ce s-a petrecut în realitate nici nu prea contează.
 
Lansarea îi va avea drept invitaţi pe Mery Mambet, gazda evenimentului, Angela Doicescu, profesor de limba italiană, şi poeta Iulia Pană. „Vor mai fi prezenţi prieteni constănţeni, unii cunoscuţi doar virtual, pe care ard de nerăbdare să îi întâlnesc faţă în faţă“, precizează autoarea.

„În «Camere de hotel» există pentru fiecare cititor câte ceva“

Prin prisma reacţiilor primite de la cititori, scriitoarea a fost bucuroasă să constate că fiecare s-a oprit în altă parte a cărţii. „Unii s-au regăsit în poveştile de dragoste cu persoane care ne traversează viaţa ca să ne înveţe ceva. Alţii şi-au amintit cu plăcere de jocurile şi preocupările copilăriei comuniste. Alţii, poate, într-un moment mai greu, au avut nevoie să afle că a mai trecut cineva pe acolo că n-ar strica să fie mai îndurători cu ei înşişi şi că nimic nu e de nedesfăcut, de nereparat sau de neuitat. Şi alţii au dorit să se lase purtaţi într-o altă lume, a unei poveşti aproape adevărate despre lucruri aproape întâmplate. Cred că în «Camere de hotel» există pentru fiecare cititor câte ceva“, spune Anda Docea.
 
Autoarea îi invită pe toţi iubitorii de poveşti reale sau inventate să petreacă, astăzi, alături de ea şi de cei trei invitaţi „câteva ore tihnite“.
 
Sursa foto: Alina Crăiţă
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dublă lansare de carte contemporană, la Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman“ din Constanţa

14 May 2019 521

Dublă lansare de carte la Centrul „Jean Constantin“ - dr. Maria Pariza şi Catia Maxim

08 May 2019 1331

Eveniment la Liceul Teoretic „George Călinescu“ din Constanţa Autoarea Nina Nicolina Preda a lansat compendiul „Literatura română în contextul literaturii universale“ (galerie foto)

20 Apr 2019 1559

„Armenii dobrogeni în istoria şi civilizaţia românilor” - Lansare de carte Simion Tavitian, Biblioteca Județeană Constanța, 27.06.2003 (galerie foto)

15 Feb 2019 542

Col. (r) Remus Macovei își lansează un nou volum la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

31 Jan 2019 569

La doar 19 ani, a doua lansare de carte semnată Silviu Docu Axelerad (galerie foto)

26 Jan 2019 2111

O lansare așteptată. Lavinia și Gheorghe Dumitrașcu – „Raporturi între românii – turcii și tătarii din România”

15 Jan 2019 958

„Timpul Regăsirii - Fiii Avdelei”, lecţie despre rădăcini şi iubire necondiţionată de neam

11 Dec 2018 1025

Imagini de la eveniment. Jurnalistul Traian Brătianu își lansează cartea la Biblioteca Județeană „I.N. Roman“ din Constanța (galerie foto)

26 Oct 2018 832

UPDATE. Colonelul (r) Remus Macovei, lansare de carte la Constanța, de Ziua Armatei Române (galerie foto)

25 Oct 2018 942

Despre China, filosofia și umorul asiatice, în cea mai recentă carte a lui Traian Brătianu

25 Oct 2018 600

Lansare de carte, astăzi, la Casa de Cultură Constanţa

15 Oct 2018 1143

Carte semnată de Constantin și Claudiu Vitanos, lansată la Constanța „În Dobrogea, încă mai simți existența lui Dumnezeu“

01 Oct 2018 1469

ConstanţaVolume de teatru, lansate în cadrul Festivalului "Miturile cetăţii" 2018

22 Jun 2018 1116

Lansare de carte la Arhiepiscopia Tomisului

06 Jun 2018 1239