Programe educative, propuse de Muzeul de Artă Populară Constanţa


Adaptat condițiilor provocatoare ale prezentului, programul „Atelierul de acasă”, propus de Muzeul de Artă Populară Constanţa, este dedicat elevilor, cadrelor didactice, părinţilor și, în general, iubitorilor de tradiţii şi obiceiuri româneşti.
 
În fiecare an, cu prilejul sărbătorilor tradiționale, instituția muzeală iniția activități interesante, menite să stimuleze creativitatea celor mici și să-i apropie de artă și tradiții. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, s-a găsit o formulă ingenioasă, aceea de a invita copiii (şcolari cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani) să participe, de acasă, la mai multe ateliere, organizate pe parcursul întregului an.
 
Activităţile propuse vor avea tematici legate de sărbătorile de peste an, iar copiii vor avea ocazia de a expune pe simezele muzeului obiectele confecţionate de ei, de acasă.
 
Și pentru că se apropie marea sărbătoare a Învierii, primul atelier va purta titlul „Motive decorative tradiţionale pe ouă”.
 
„În luna aprilie, vă provocăm să fiţi meşteri populari pentru o zi şi să realizaţi un ou pictat şi, însoţit de o etichetă cu numele vostru, şi să îl aduceţi la muzeu pentru a putea fi inclus în expoziţie.
Tot ce aveţi nevoie este un ou din polistiren de dimensiune medie, un băţ de frigăruie, o pensulă, tuburi de acuarele cu multe culori şi multă imaginaţie.”
Așa sună invitația organizatorilor, care așteaptă creațiile originale până pe 23 aprilie 2021. Copiii participanţi vor fi răsplătiţi cu diplome şi cu recunoaşterea meritului de a fi mici creatori care îşi expun lucrările într-o expoziţie dedicată lor şi găzduită de muzeu.
 
De asemenea, pe site-ul și pe pagina de Facebook a Muzeului se pot regăsi motive decorative tradiționale, care să le inspire creația micilor artiști amatori.
 
 

Sursa foto: captura youtube/tvr cultural
 
Citește și:


Expoziție temporară la Muzeul de Artă Populară din Constanța „Dragobetele - sărbătoarea iubirii la români. Simbol și mesaj”
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exponatul săptămânii , la Muzeul de Artă Populară Constanța - „Ștergar cu cuci”

25 Mar 2024 344

Muzeul de Artă Populară Constanța Tradiții de „Buna vestire” - „Ziua cucului”

25 Mar 2024 411

Atelier de pedagogie muzeală, încheiat cu succes la Muzeul de Artă Populară Constanța

23 Mar 2024 472

Tabloul „Caii lui Sân Toader” la Muzeul de Artă Populară Constanța

23 Mar 2024 429

„Adam și Eva”, icoană pe sticlă de secol XIX, la Muzeul de Artă Populară Constanța (FOTO)

16 Mar 2024 457

Muzeul de Artă Populară Constanța Salvarea și conservarea patrimoniului din lada de zestre a satului dobrogean (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 647

Atelier de pedagogie muzeală, la Muzeul de Artă Populară Constanța Participanții pot picta pe sticlă icoana „Bunavestire”

14 Mar 2024 548

Muzeul de Artă Populară Constanța Groaznica Judecată, într-o icoană pe sticlă de secol XIX, pictată la Gherla

10 Mar 2024 388

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează trezorier. Cine poate participa la concurs

08 Mar 2024 948

Exponatul săptămânii la Muzeul de Artă Populară Constanța - „Ie de Argeș”

04 Mar 2024 425

Muzeul de Artă Populară Constanța Zilele Babei Dochia. Istorie, semnificații și obiceiuri

01 Mar 2024 514

Dragobetele și „logodna păsărilor”

24 Feb 2024 531

„Mărţişoare din perioada Regalității”, expoziție deschisă la Muzeul de Artă Populară Constanța

24 Feb 2024 944

„Tradiții de primăvară la români”, expoziție temporară la Muzeul de Artă Populară Constanța. Prima sărbătoare, Dragobetele

22 Feb 2024 650

Muzeul de Artă Populară Constanța dă start-ul Târgului de mărțișoare, ediția a XIX-a

22 Feb 2024 522