Proiectul ARCHIVE Bulgarii susțin un training pentru utilizarea dispozitivelor aeriene fără pilot, vineri, la Constanța


Specialiști bulgari vor susține, vineri, 17 martie, la Ten Hotel, un training cu titlul „Caracteristici și zone de aplicare pentru utilizarea dispozitivelor aeriene fără pilot“, la care, potrivit organizatorilor, pot participa toți cei interesați de tematica abordată.


Evenimentul este inclus în proiectul „Mediul de vizualizare interactivă a patrimoniului cultural roman antic pentru zona transfrontalieră Bulgaria și România (ARHIVE)“ și va fi precedat, de la ora 13.00, de o conferință de presă.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), este, alături de Muzeul Regional de Istorie Ruse, partener în proiectul ARHIVE, inițiat de Universitatea „Angel Kanchev“ din Ruse. Finanțarea este obținută prin Programul Interreg V-A România - Bulgaria, Axa prioritară: 2 - O regiune verde. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni, obiectivul său fiind conservarea şi popularizarea patrimoniului cultural roman folosind tehnologii moderne cu un impact minim asupra mediului înconjurător (eco-friendly). Proiectul se află la jumătatea perioadei de implementare.
 

„Rezultatele obținute de specialiștii români și bulgari din echipa de proiect privesc digitalizarea artefactelor selectate din patrimoniul muzeal constănțean, a siturilor arheologice incluse în proiect și a unor surse documentare de specialitate“, se arată într-un comunicat de presă.



Sursă foto: ZIUA de Constanța (Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța este partener al proiectului ARCHIVE)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.