Recondiţionare prin accesare de fonduri europene Liberalii din CLM insistă. De ce nu predă Primăria Constanţa scările de acces spre Plaja Modern către Confort Urban?

Consilierul municipal liberal Mihaela Andrei a solicitat, în cadrul Comisiei de Organizare şi Dezvoltare Urbanistică a Consiliului Local Municipal, repararea şi modernizarea scărilor de acces pietonal către Plaja Modern, înainte de startul sezonului estival.
 
În acest context, consilierul municipal al PNL Constanţa cere Primăriei Constanţa dezafectarea şi reabilitarea de urgenţă a acestor scări din bugetul administraţiei publice locale astfel încât cetăţenii, localnici sau turişti, să le poată parcurge în siguranţă. „Au trecut mai bine de trei ani de la dorinţa declarată a primarului Decebal Făgădău de a amenaja zona de acces în Portul Turistic Tomis şi, până în prezent, nu a fost parcursă nici măcar prima fază a proiectului, şi anume darea în administrare a scărilor către SC Confort Urban SRL. Ne amintim cu toţii cum, în anul 2015, primarul Făgădău ne promitea că va investi nouă milioane de euro, din bugetul Uniunii Europene şi din cel local, în amenajarea integrată a zonei de acces pe o lungime de aproximativ 2,6 km, de la Comandamentul Marinei până în dreptul străzii Mihai Eminescu. Între timp, zona spaţiului verde din jurul scărilor a fost invadată de gunoaie, de copaci crescuţi sălbatic, peisaj ce induce un sentiment de frică“, susţine Mihaela Andrei.
 
Până când Primăria Municipiului Constanţa va găsi de cuviinţă să reabiliteze zona din vecinătatea Plajei Modern, consilierul municipal liberal îi îndeamnă pe constănţeni, pentru sănătatea şi siguranţa lor, să ocolească aceste scări de acces.
 
Coordonatorul politic al organizaţiei municipale Constanţa a Partidului Naţional Liberal, Septimiu Bourceanu, consideră, la rândul său, că tergiversarea amenajării zonei reprezintă „încă o dovadă că administraţia politică locală nu are capacitatea să gospodărească municipiul Constanţa“.
 
Scările care asigură accesul către Plaja Modern ar putea fi reabilitate cu fonduri de la Uniunea Europeană. Prezent săptămâna trecută la şedinţa Comisiei de Organizare şi Dezvoltare Urbanistică a Consiliului Local Municipal, directorul general al Confort Urban, Constantin Florian Andrei, a declarat că partea de faleză nu se află în administrarea societăţii pe care o conduce, însă, în cazul în care aceasta va fi predată firmei, vor fi făcute demersurile necesare în vederea accesării de fonduri europene pentru reabilitarea treptelor.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Loredana

17 Apr, 2018 06:52

Bravo!

Articole asemanatoare

Confort Urban Scările de pe strada Vasile Alecsandri din Constanța intră în reabilitare

11 Sep 2023 785

Acte sexuale explicite pe scările de la Plaja Modern, din Constanţa! Judecătorii explică sentinţa din dosar

03 Jul 2023 22248

Fotoreportaj Drumurile offroad către litoral. Iată prin ce „aventuri” trec turiștii să ajungă pe plajele din Constanța

03 Aug 2022 2525

Constanța Se modernizează scările de acces către Plaja Modern. Cum vor arăta

09 Feb 2021 3168

Constănţenii, supăraţi. Nu au cum să ajungă la plajă decât prin obstacole. „Scările sunt un real pericol“

20 Aug 2018 6576

Scările de acces spre plaja Modern din Constanţa rămân în paragină. Consilierii PNL îl acuză pe Decebal Făgădău că a „furat“ proiectul unui consilier liberal. Drept urmare, i-au trântit proiectul edilului-şef (document)

29 Jun 2018 6261

Sondaj de opinie Cetăţenii, nemulţumiți de accesul pe plaja Modern. „Să-i chemăm pe olandezi să ne reabiliteze şi scările?”

25 Jul 2016 3037

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de modul în care se face accesul pe plaja Modern din municipiul Constanţa?

18 Jul 2016 8142