„Redescoperind Muzeul de Artă”, acțiune dedicată studenților de la Universitatea „Ovidius” Constanța și de la UNArte București

Foto: Muzeul de Artă Constanța

Muzeul de Artă Constanța, în parteneriat cu Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius” din Constanţa și Departamentul de Pedagogia Artei din cadrul UNArte București, organizează o serie de întâlniri artistice creative cu studenți de la specializarea Pedagogia Artelor Plastice și Decorative și masteranzi de la specializările Studii Interdisciplinare în Arte Vizuale și Educația Vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii de la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa și studenți de la specializarea Pedagogia Artelor Plastice și Decorative din cadrul UNArte București.
 
Acțiunea, intitulată „Redescoperind Muzeul de Artă”, se va desfășura în cadrul unor serii de întâlniri, care vor avea loc la Muzeul de Artă Constanţa, în perioada 21–23 mai 2024 și va fi realizată cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Proiectul, devenit o tradiție pentru mediul academic și cultural constănțean, este organizat în cadrul festivalului „Primăvara Artelor”, realizat de Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.
 
„În cadrul unor sesiuni de lucru organizate și coordonate de cadre didactice de la cele două universități, studenții și masteranzii participanți vor realiza interpretări după mari maeștri ai picturii moderne românești, ale căror lucrări se regăsesc în expoziția de bază din Muzeul de Artă Constanța. Atelierele de lucru se vor organiza în săli ale expozițiilor permanente din cadrul instituției culturale constănțene și fiecare participant la atelier va primi câte un voucher pentru achiziționarea materialelor necesare.
Scopul activității este unul didactic, practica reinterpretării după marii maeștri fiind utilizată de-a lungul vremii și fiind considerată un exercițiu necesar în ceea ce privește deprinderea meșteșugului artistic. Studenții și masteranzii participanți la ateliere vor analiza tehnicile de pictură și le vor experimenta într-un mod personal”, transmite Muzeul de Artă Constanța în comunicatul de presă.
 
Grupele de lucru vor fi coordonate de profesori de la Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța: prof. univ. dr. Florin Stoiciu, conf. univ. dr. Ovidiu Felipov, conf. univ. dr. Sînziana Romanescu, conf. univ. dr. Lelia Pîrvan-Rus, lect. univ. dr. Cristina Gelan-Olaru, lect. univ. dr. Alexandru Șerbănescu, lect. univ. dr. Răzvan Dragoș, asist. univ. drd. Claudiu Argeșanu și de la UNArte București: lect. univ. dr. Silvia Stoica și lect. univ. dr. Elena Scutaru.
 
Joi, 23 mai 2024, începând cu ora 12.00, va avea loc festivitatea de încheiere a proiectului Redescoperind Muzeul de Artă. În cadrul festivității va fi susținut Concertul Instrumental-Coral „Jazz în lumina Ecranului: coloane sonore muzicale de film și tangouri argentiniene”, coordonat de lect. univ. dr. Andreea Bratu și lect. univ. dr. Mirela Voicu, cadre didactice la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa. Din program fac parte: Irving Gordon, The Unforgettable; Earl Wild / George Gershwin, Embraceable you; Henry Mancini, Pink Panther; Astor Piazzolla, Oblivion și Libertango; Alan Menkel, The Beauty and the Beast; Hans Zimmer, The Pirates of the Caribbean. Protagoniștii concertului sunt studenți la Facultatea de Arte, Specializarea Muzică, de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa. Vor concerta: Cristian Nicolae Mangoianu (anul 3) – vioară;  Ștefan Mihnea Năstase (anul 3) – pian; Radu Alexandru Paraschiv (anul 3) – acordeon; Gabriel Dudescu (anul 3) – saxofon; George Valentin Radu (anul 1) – percuție, alături de lect. univ. dr. Andreea Bratu, la pian.
 
Citește și:
Muzeul de Artă Constanța Expoziția „Confesiuni” a Lorettei Lorincz Băluță marchează retragerea ei din activitatea didactică 
 
 
 
 

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment organizat de Muzeul de Artă Populară Constanța Manifestare despre gastronomia etniilor din Dobrogea în Vișana, județul Tulcea

13 Jun 2024 444

Născută la Constanța Anaid Tavitian, la ceas aniversar!

12 Jun 2024 737

Muzeul de Artă Constanța La Muzeul „Dinu și Sevasta Vintilă” din Topalu se deschide expoziția grafică „Muzeul din depozit”

11 Jun 2024 389

Cumpărări directe Constanța O firmă din Bacău va asigura excursia în Tulcea a elevilor de la Școala Profesională „Radu Prișcu” Dobromir (DOCUMENTE)

10 Jun 2024 548

Exponatul săptămânii la Muzeul de Artă Populară Constanța- Ștergar tătăresc

10 Jun 2024 563

LIVE TEXT Eveniment editorial la Muzeul de Artă Constanța. Noul volum lansat de Anaid Tavitian, o rememorare a actorilor George Stancu și Dromihete Ghiman (FOTO+VIDEO)

08 Jun 2024 1116

Muzeul de Artă Populară Constanța găzduiește expoziția „Românii din Serbia”. Când are loc vernisajul

04 Jun 2024 476

Muzeul de Artă Constanța a fost implicat în proiect Ce manifestări au avut loc în cadrul evenimentului „Fascinația Orientului în arta contemporană”, desfășurat la Istanbul

04 Jun 2024 419

Ion Anghel prezintă la Muzeul de Artă Constanța expoziția de pictură „AGORAFOBIA”

04 Jun 2024 424

„Călătorie pe drumul amintirilor” Despre ultimul volum publicat de Anaid Tavitian. „Este un cadou pentru suflet”

31 May 2024 896

Muzeul de Artă Constanța permite accesul gratuit copiilor și însoțitorilor de 1 iunie

31 May 2024 429

Ateliere de educație muzeală la Constanța, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului

30 May 2024 1279

Anaid Tavitian își lansează volumul „Călătorie pe drumul amintirilor” la Muzeul de Artă Constanța

30 May 2024 750

Exponatul săptămânii la Muzeul de Artă Populară Constanța - Cămașă din Muscel (Argeș)

27 May 2024 891

Muzeul de Artă Constanța, partener într-un proiect care unește lumea cultural-artistică turcă cu cea românească

27 May 2024 403