Rușii se întorc la Constanța. Ansamblul Alexandrov, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor

Constanța se adaugă pe lista orașelor pe care Marele Cor al Armatei Roșii, Ansamblul Alexandrov, le va vizita în această toamnă cu impresionantul spectacolul "The Great Revival" (Marea Renaștere) pe 19 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 20.00.
 
Datorită interesului mare manifestat de public, rușii se întorc cu inima plină la Constanța, acolo unde anul trecut au ridicat sala în picioare. Turneul din România include Bucureștiul, pe 17 noiembrie, Iașul, pe 18 noiembrie (cu două spectacole, unul deja sold-out, de la ora 20.00, și încă unul, recent pus în vânzare, de la ora 17.00). Concertul "The Great Revival", un moment artistic cu o puternică încărcătură emoțională atât pentru cei din sală, cât și pentru cei de pe scenă, este închinat memoriei membrilor Corului care au pierit în tragicul accident aviatic de anul trecut și va prezenta un repertoriu integral rusesc. Director artistic: Gennady Sachenyuk. Un eveniment organizat de Asociația Culturală Mall 4 Art, în colaborare cu Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă, sub egida Ambasadei Federației Ruse în România.
 
Anul trecut, pe 25 Decembrie, chiar în ziua de Crăciun, un avion militar rusesc cu 92 de persoane la bord se prăbușea în Marea Neagră, în zbor spre Siria, toţi cei aflaţi la bord pierzându-şi viaţa. Printre pasageri, 64 de membri ai Corului Armatei Roşii - cântăreţi, dansatori şi membri ai orchestrei, inclusiv directorul şi dirijorul Valeri Khalilov. Știrea a făcut înconjurul lumii, iar preşedintele Vladimir Putin declară ziua de 26 decembrie zi de doliu național în Rusia. O pierdere imensă pentru cultura rusă, și pentru întreaga lume.


Povestea celui mai mare și mai faimos ansamblu coral din istoria Rusiei nu se oprește însă aici. De la jumătatea anilor ’30 încoace, de când renumele său a depăşit graniţele Uniunii Sovietice, corul a numărat în permanență aproape 300 de membri. După tragicul accident, cei rămași au fost luați cu asalt de mii de interpreți consacrați care au vrut să contribuie la reîntregirea corului (mulți dintre ei renunțând la cariere solo promițătoare). Două luni de zile au durat preselecțiile ținute de Ministerul rus al Apărării. Și astfel, în februarie, la Moscova, precum Pasărea Phoenix, Corul Armatei Roşii a renăscut și a susţinut primul său spectacol de după tragedia aviatică din ziua de Crăciun.

De atunci, Corul a prins din nou aripi. În turneul din prima jumătate a acestui an, Ansamblul Alexandrov a vândut efectiv stadion după stadion în Republica Cehă, Slovacia şi Franţa. La Zlin, aproape 25 000 de spectatori au participat la concertul lor, și aproape alţi 15 000 de oameni i-au aplaudat la Liberec. Muzica lor reprezintă chintesența sufletului rusesc. Acoperă un repertoriu fenomenal de bogat, la un nivel neimaiîntâlnit de fineţe a interpretării. Corul este alcătuit din trei secții vocale, tenor, bariton și bas, dar, pe anumite pasaje muzicale, se poate diviza în până la 8 linii vocale distincte. Instrumentele populare ruseşti – donara, balalaica şi acordeonul – se combină cu instrumentele de suflat din metal şi lemn.

 Spectacolul "The Great Revival" strălucește prin dansurile autentice și garderoba somptuoasă, impresionantă: zeci de costume lucrate cu migală și talent. Pe scenă vor fi 120 de artiști, iar repertoriul, 100% rusesc, va include bijuterii muzicale precum Ochi Cernye, Kalinka, Smuglyanka sau Katyusha.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini de la eveniment Concert extraordinar susținut de Marele Cor al Armatei Roşii, la Constanța (galerie foto + video)

19 Nov 2017 3820

Ansamblul Alexandrov - Marele Cor al Armatei Roşii, pe scena Casei de Cultură din Constanţa

16 Oct 2017 3938

Ruşii „ocupă” Casa de Cultură din Constanţa!

08 Oct 2016 3729