S-a lansat Albumul de fotografii "Bunicul meu Regele Mihai" de Nicolae al României. De unde fac parte fotografiile

Album de fotografii, foto: Facebook/ Nicolae al RomanieiAlbumul de fotografii "Bunicul meu Regele Mihai" de Nicolae al României, apărut la Editura Vremea, a fost lansat sâmbătă, 04 iunie, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest.


Autorul a mărturisit că fotografiile sunt o parte dintr-un album primit la nunta sa, iar celelalte reprezintă rodul căutărilor sale.
 


"La nunta mea am primit cadou un album şi mi s-a părut un mare păcat să ţin doar pentru mine albumul respectiv. M-am gândit să împart acest cadou cu toată lumea. (...) Am început să caut şi alte fotografii. Când am găsit tot ce doream, a coincis şi cu centenarul Regelui şi am vrut să fie un cadou pentru ca toată lumea să-şi aducă aminte cine a fost Regele Mihai, cine a fost bunicul meu şi să nu uităm că am avut un om deosebit, nu numai ca personalitate de stat, dar un om deosebit şi în privat", a declarat pentru AGERPRES autorul.


El a precizat că textele care însoţesc fotografiile sunt venite "din suflet" şi "din inspiraţie".
 

"Cu acest album am vrut să arăt nu numai un rege, nu numai un om de stat, am vrut să vă arăt că bunicul meu, Regele Mihai, a fost un om ca orice alt om, cu provocări în viaţă, cu pasiuni ca orice persoană, o persoană care chiar şi-a trăit viaţa. Mie îmi plac multe poze, mai ales din prima parte, când el era tânăr. (...) Sunt multe poze cu bunicul meu zâmbind. Acestea pentru mine arată căldura lui", a dezvăluit autorul.


Acesta a povestit că Regele Mihai a fost pasionat de inginerie, de mecanică, şi multe fotografii din album îl înfăţişează la volan sau lucrând la motoare.
 

"El s-a certat foarte mult cu tatăl lui, Regele Carol al II-lea, pentru că de când a descoperit pasiunea pentru mecanică, a apărut în faţa acestuia de mai multe ori murdar de ulei. (...) A avut şi alte pasiuni - fotografia, a filmat foarte multe video-uri pentru familie şi această pasiune a fost transmisă mai departe fiicelor lui", a mai spus acesta.


Nicolae al României a mărturisit că Regele Mihai era "glumeţ, foarte citit, mai ales despre inginerie, a avut pe birou reviste de la National Geographic, a fost foarte interesat de natură, a iubit animalele". 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Învățământ Constanța Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medigia, singurul reprezentant al României la competiția mondială Genius Olympiad

27 Mar 2024 613

Firme Constanța Nicolae Bucovală își deschide o firmă nouă!

20 Mar 2024 462

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Manifestul electoral al PPE, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spațiul Schengen, adoptat în unanimitate“

06 Mar 2024 554

Firme Constanța Modificări în acționariatul Easy Credit 4 All IFN SA

23 Feb 2024 524

Firme Constanța Noi decizii, adoptate de Easy Credit 4 All IFN - S.A.

21 Feb 2024 594

S-au blocat negocierile la Guvern PSD și PNL nu se înțeleg pe comasarea alegerilor

12 Feb 2024 796

Firme Constanța Mandate prelungite pentru administratorii Progress Consulting SA

12 Feb 2024 607

Firme Constanța Modificări în conducerea Easy Credit 4 All IFN SA

05 Feb 2024 774

Nicolae Ciucă urează pace și sănătate celor cu numele Sfântului Ioan

07 Jan 2024 558

Constanța Soția lui Virgil Lixandru de la Euro Vial Residence și-a deschis o firmă nouă

04 Jan 2024 1950

Rugby În pregătire pentru Euro 2023, România U-20 a jucat la Năvodari cu CSM Constanța (GALERIE FOTO)

05 Nov 2023 1003

România primește rating-uri pozitive de la Moody's pentru datoriile pe termen lung și scurt

04 Nov 2023 773

Firme Constanța Cea mai nouă hotărâre adoptată de Logistic Park SA, publicată în Monitorul Oficial

03 Nov 2023 997

Nicolae Ciucă, de Ziua Armatei „România este astăzi respectată şi apreciată inclusiv pentru eficienţa şi determinarea armatei“ (VIDEO)

25 Oct 2023 884

11 rugbyști de la CSM Constanța, selectați în lotul lărgit la României Under-20, pentru Euro 2023. Nicolae Radu Mocanu, antrenor principal

13 Oct 2023 1411