Sarailie de o suta de metri, la Medgidia

De sarbatoarea Panairului, medgidienii, dar si oaspetii au avut, ieri, ocazia sa guste, din cea mai mare si delicioasa prajitura-sarailia de 100 de metri. Pentru a prepara deliciosul desert turcesc, a fost nevoie de aportul a cinci bucatarese pricepute care s-au apucat sa-l pregateasca, inca de luni seara. Pentru uriasa sarailie a fost nevoie de 60 de kg faina, 35 kg de zahar, 25 kg de nuci, 5 kg de lamai si 10 litri de ulei si smantana. Procesul de preparare nu a fost usor fiind nevoie de indemanare pentru a invarti foile subtiri care dau fragezime delicioasei prajituri.

Scris de: {autor}Mirela STINGA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Supă de Varză (Rețetă Interbelică)

08 Jul 2022 1226

GastroArt Cornulețe cu marmeladă (rețetă interbelică)

21 May 2022 1490

GastroArt Pesmeți cu smântână (rețetă interbelică)

08 May 2022 1582

GastroArt Prăjitură cu amoniac (rețetă interbelică)

28 Mar 2022 1565

GastroArt Ochiuri picante (rețetă interbelică)

07 Mar 2022 1885

GastroArt Pui cu smântână (rețetă interbelică)

25 Feb 2022 2094

Meniu special de Bunavestire, oferit pacienţilor unităţilor sanitare din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

25 Mar 2021 2562

lauraadamache.ro Pate de macrou, reteta rapida pentru oua umplute sau tartine

01 Sep 2020 5161

Căpșunile, utile în tratamentul pentru un păr hidratant

28 Dec 2019 1588

Somon cu sparanghel în crustă de aluat

07 Aug 2017 3290

Spaghetti carbonara cu ton şi dovlecei

06 Aug 2017 4429

Cornuleţe cu cremă de nucă

20 Jul 2017 4652

Tartă cu brânză feta, roșii, măsline și bacon

10 Jul 2017 4072

Cremă la pahar cu 3 ingrediente

07 Jul 2017 3872

De Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel Bucate tradiţionale româneşti, oferite pacienţilor din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

29 Jun 2017 4216