Cultura

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu academicianul Răzvan Theodorescu - „Marea expoziţie a lui Florin Stoiciu vă îndeamnă la visare“

Timp de două săptămâni, cotidianul ZIUA de Constanţa, în calitate de partener media într-un proiect cultural inedit, a oferit cititorilor săi ocazia de a-i cunoaşte, rând pe rând, prin intermediul unor mini-interviuri realizate de drd. Anastasia Stoiciu, pe toţi cei 30 de expozanţi portretizaţi de prof. univ. dr. Florin Stoiciu. Şi care vor deveni protagoniştii expoziţiei-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză” al cărei vernisaj va avea loc mâine la Muzeul de Artă, de la ora 13.
Astăzi încheiem acest „tur de forţă” generos cu interviurile oferite de două personalităţi ale culturii româneşti, în persoana dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă din Constanţa, şi a academicianului Răzvan Theodorescu. Cu acesta puteți citi un scurt interviu, în cele ce urmează.
 

 
- Domnule Răzvan Theodorescu, care este legătura dvs. cu Florin Stoiciu  şi cu expoziţia-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, la care participaţi?
 
- Uneori, vorba e inutilă, imaginea e totul. Iar ea, imaginea, e rodul unui gest aurolar.
 
- Ce reprezintă pentru dumneavoastră Constanţa (Dobrogea)?
 
- Cercetări istorice din tinereţe.
 
- Un mesaj pentru Constanţa!

- La marginea mării sunteţi la marginea visului.
 
- În final, lansaţi, vă rog, o invitaţie la vernisajul de mâine!
 
- Marea expoziţie a lui Stoiciu vă îndeamnă la visare.
 
Despre academicianul Răzvan Theodorescu
 
În urmă cu 13 ani, academicianul profesor Răzvan Theodorescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Ovidius", la propunerea Facultăţii de Arte. Născut în 1939, în Bucureşti, acesta a absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti şi a primit distincţia de doctor în Ştiinţe Istorice în 1972. În decursul carierei sale, Răzvan Theodorescu a scris peste 15 lucrări de istorie, artă românească şi europeană şi 600 de articole în reviste din ţară şi străinătate. De asemenea, a primit distincţii şi ordine, cum ar fi cel de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor al Republicii Franceze (1997), laureat al Premiului Bernier al Institutului Franţei. Printre altele, acesta a declarat că „cel mai frumos omagiu pe care îl poate aduce un profesor cu distincţia de Doctor Honoris Causa este acela că „nu academicianul este nemuritor, ci profesorul“.
 
Citeşte şi:

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document) 

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Ion Tiţoiu - „«Gestul în desen» este o provocare pentru mine şi pentru invitaţii lui Florin Stoiciu“ (document)

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Aurel Vlad - „Florin Stoiciu ne scoate în muzee şi aprinde lumina pe lucrările noastre“ (document) 

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Mihai Tugearu - „«Gestul în desen» ne oferă ocazia să ne expunem creațiile într-un mod inedit“

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expoziția „Gestul în desen“, la Muzeul de Artă Vizuală din Galați Dan Basarab Nanu, director - „Pentru Florin Stoiciu, «totul» pare simplu“ (galerie foto)

26 Jul 2019 1032

La Muzeul de Artă din Constanța Expoziția „Gestul în desen / Desenul pe pânză“ - un regal artistic din care ne putem „înfrupta“ cu toții (galerie foto+video)

15 Jun 2019 3508

LIVE TEXT La Muzeul de Artă din Constanța ni se dezvăluie „Gestul în desen“ a renumitului artist plastic Florin Stoiciu (galerie foto+LIVE Video)

14 Jun 2019 2857

Astăzi, de la ora 13, la Muzeul de Artă Vernisajul expoziţiei-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză“

14 Jun 2019 2353

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Interviu cu dr. Doina Păuleanu - „Expoziţia «Gestul în desen» va fi un adevărat spectacol plastic“

13 Jun 2019 1509

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Mihai Tugearu - „«Gestul în desen» ne oferă ocazia să ne expunem creațiile într-un mod inedit“

12 Jun 2019 904

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Aurel Vlad - „Florin Stoiciu ne scoate în muzee şi aprinde lumina pe lucrările noastre“ (document)

12 Jun 2019 925

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Ion Tiţoiu - „«Gestul în desen» este o provocare pentru mine şi pentru invitaţii lui Florin Stoiciu“ (document)

12 Jun 2019 1223

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Napoleon Tiron, despre „Gestul în desen“ - „Secunda include gestul, iar gestul are o semnificaţie spirituală, ducând fiinţa la întrebări“

11 Jun 2019 916

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Cristian Tarbă - „Florin a reuşit să strângă laolaltă un număr de artişti senzaţionali“ (document)

11 Jun 2019 950

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Monica Stoian - „Uneori, cineva crede în noi mai mult decât credem noi înşine“ (document)

11 Jun 2019 1271

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Rareş Pantea - „Îndepărtaţi-vă de plictiseală şi rutină şi veniţi la expoziţia «Gestul în desen»!“ (document)

10 Jun 2019 1046

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Eugen Raportoru - „Veniţi la expoziţia «Gestul în desen», că e shukar!“

10 Jun 2019 996

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Valeriu Sepi (Phoenix) - „Trăitor fiind în Asia de Sud-Est, sunt mândru să expun cu artişti recunoscuţi ai neamului“

10 Jun 2019 1092

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Sofia Ovejan - „Florin Stoiciu este o verigă importantă între tânăra generație de artiști și cei deja consacrați“

09 Jun 2019 914