Cultura

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Aurel Bulacu - „Sunt onorat să fiu lângă niște artiști de foarte bună calitate“ (document)

Cotidianul ZIUA de Constanţa este partener al proiectului cultural „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment realizată de Florin Stoiciu, care va fi vernisată pe 14 iunie la Muzeul de Artă din Constanţa. În fiecare zi, până pe 13 iunie, îi veţi cunoaşte, rând pe rând, pe toţi expozanţii portretizaţi de Florin Stoiciu, prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, care vă va oferi posibilitatea nu numai de a le studia CV-ul, ci şi de a-i descoperi şi altfel, într-un scurt interviu la care au fost „supuşi” de drd. Anastasia Stoiciu, organizator al expoziţiei.
 

 
 
- Care este legătura ta cu Florin Stoiciu și cu expoziția-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, la care participi?
 
- E o legătură multiplă, complicată și simpatică, cred eu, pentru că el mi-a fost elev o bucată de vreme. Avem o legătură atât sufletească, cât și de meserie și tot ce vrei, eu răspund cu mare bucurie la toate invitațiile lui, că văd că e un tip dinamic, Stoiciu ăsta și are tot felul de idei și eu îi dau curs cu mare bucurie. O expoziție tot timpul este o provocare, draga mea. Sigur, e una specială, pentru că propune o temă și sigur, nu bănuiesc, el are o strecurătoare foarte specială și vor fi prezenți artiști unul și unul, ceea ce mă bucură și pe mine, pentru că sunt onorat să fiu lângă niște artiști de foarte bună calitate.
 
- Ce reprezintă pentru tine Dobrogea?
 
- Eeeei, aici e tare rău de tot, pentru că reprezintă un vis pe care eu mi l-am văzut împlinit așa... târziu. Abia la 20 de ani am văzut și eu marea și am cunoscut prieteni buni artiști și veri întregi mi-am petrecut acolo vremea, vacanțele, toate vacanțele mele sunt acolo, am prieteni buni, am oameni dragi și îmi face plăcere tot timpul să vin cu mare bucurie acolo. Mult soare, apă lină și pești pentru pescari.
 
- În final, lansează o invitație la vernisajul de pe 14 iunie!
 
- Lăsați naibii toate treburile pe care le aveți pe acasă sau la serviciu, chiuliți dacă sunteți la serviciu și veniți la expoziție, că o să aveți ce să vedeți.
 
În secțiunea „Documente“ puteți descoperi CV-ul lui Aurel Bulacu
 
Citește și: 


Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei


„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)


„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)


 
 
 
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revenit pe simezele Art Gallery Constanța Pictorul Eugen Raportoru se autodescrie - „Îmi văd de treabă și tind să ajung foarte sus!“ (galerie foto)

19 Sep 2019 326

La Art Gallery Constanţa Finisaj urmat de vernisaj Eugen Raportoru

16 Sep 2019 432

Expoziția „Gestul în desen“, la Muzeul de Artă Vizuală din Galați Dan Basarab Nanu, director - „Pentru Florin Stoiciu, «totul» pare simplu“ (galerie foto)

26 Jul 2019 1168

La Muzeul de Artă din Constanța Expoziția „Gestul în desen / Desenul pe pânză“ - un regal artistic din care ne putem „înfrupta“ cu toții (galerie foto+video)

15 Jun 2019 3624

LIVE TEXT La Muzeul de Artă din Constanța ni se dezvăluie „Gestul în desen“ a renumitului artist plastic Florin Stoiciu (galerie foto+LIVE Video)

14 Jun 2019 2940

Astăzi, de la ora 13, la Muzeul de Artă Vernisajul expoziţiei-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză“

14 Jun 2019 2417

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu academicianul Răzvan Theodorescu - „Marea expoziţie a lui Florin Stoiciu vă îndeamnă la visare“

13 Jun 2019 1024

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Interviu cu dr. Doina Păuleanu - „Expoziţia «Gestul în desen» va fi un adevărat spectacol plastic“

13 Jun 2019 1565

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Mihai Tugearu - „«Gestul în desen» ne oferă ocazia să ne expunem creațiile într-un mod inedit“

12 Jun 2019 967

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Aurel Vlad - „Florin Stoiciu ne scoate în muzee şi aprinde lumina pe lucrările noastre“ (document)

12 Jun 2019 977

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Ion Tiţoiu - „«Gestul în desen» este o provocare pentru mine şi pentru invitaţii lui Florin Stoiciu“ (document)

12 Jun 2019 1281

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Napoleon Tiron, despre „Gestul în desen“ - „Secunda include gestul, iar gestul are o semnificaţie spirituală, ducând fiinţa la întrebări“

11 Jun 2019 979

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Cristian Tarbă - „Florin a reuşit să strângă laolaltă un număr de artişti senzaţionali“ (document)

11 Jun 2019 1010

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Monica Stoian - „Uneori, cineva crede în noi mai mult decât credem noi înşine“ (document)

11 Jun 2019 1378

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Rareş Pantea - „Îndepărtaţi-vă de plictiseală şi rutină şi veniţi la expoziţia «Gestul în desen»!“ (document)

10 Jun 2019 1098