Cultura

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Mariana Constantinescu - „E o provocare să expui într-un muzeu alături de mari personalităţi ale graficii româneşti“ (document)

Cotidianul ZIUA de Constanţa este partener al proiectului cultural „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment realizată de Florin Stoiciu, care va fi vernisată pe 14 iunie la Muzeul de Artă din Constanţa.
În fiecare zi, până pe 13 iunie, îi veţi cunoaşte, rând pe rând, pe toţi expozanţii portretizaţi de Florin Stoiciu, prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, care vă va oferi posibilitatea nu numai de a le studia CV-ul, ci şi de a-i descoperi şi altfel, într-un scurt interviu la care au fost „supuşi” de drd. Anastasia Stoiciu, organizator al expoziţiei.
 

 
- Care este legătura ta cu Florin Stoiciu şi cu expoziţia-eveniment „Gestul în desen / Desenul pe pânză“, la care participi?
 
- Pe Florin Stoiciu l-am descoperit în urmă cu doi ani. A venit cu un suflu nou aici în Constanţa. L-am şi propus curator în expoziţia pe care am organizat-o - „Sertare Erotice”, manifestare de un mare succes. A fost cea mai vizitată expoziţie a anului 2018 la Galeria Tomis Mall Constanţa şi asta i se datorează lui. A adus pe simeze artişti de renume naţional şi internaţional, precum Aurel Bulacu, Mircia Dumitrescu, Marius Barbone Barb, Ovidiu Ionescu... Au urmat alte expoziţii şi Florin a continuat să aducă din Bucureşti lucrări de artă ale unor mari artişti, prieteni cu el.
 
Personal, mi-a dat un  impuls, am învăţat de la el tot mai multe lucruri despre artă. Aşa am devenit şi prieteni şi îl întreb şi acum despre direcţia corectă. Florin este ca o locomotivă! M-a întrebat acum ceva timp dacă pot să lucrez un desen pe pânză şi am răspuns provocării. Este, cu siguranţă, o provocare! Să expui într-un muzeu alături de mari personalităţi ale graficii româneşti mă pune într-o stare de facere, de emoţie.
 
- Ce reprezintă pentru tine Dobrogea?
 
- Dobrogea este cea mai frumoasă regiune. Aşa o văd eu. Am avut atât expoziţii personale (una am dus-o şi în Istanbul - „Dobrogea între pământ şi mare”), cât şi expoziţii de grup pe tema asta. Constanţa este oraşul în care m- am născut, am copilărit, trăiesc. Îl vreau altfel!
Nu numai un oraş portuar, ci şi unul cultural! Să mustească de evenimente culturale. Să îi învăţăm pe constănţeni să se uite la noi şi astfel, să-şi formeze apetitul pentru cultură, nu că nu l-ar avea, dar este adormit.
 
- În final, lansează o invitaţie la vernisajul de pe 14 iunie!
 
- Cum să rataţi o asemenea expoziţie? Veţi vedea ce nu aţi mai văzut niciodată! Aşa ceva poţi să vezi o dată la 100 ani! Florin Stoiciu desenează, pictează, scrie ARTĂ la Constanţa!
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza CV-ul artistei Mariana Constantinescu
 
Citeşte şi:
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei
 
„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)
 
„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)
 
#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Marieta Besu - „Artiștii vizuali sunt principalii creatori de patrimoniu!“ (document)
 
#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Dorin George Barbu - „Vreau ca și Constanța să ne iubească pe noi, artiștii plastici“
 
#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Aurel Bulacu - „Sunt onorat să fiu lângă niște artiști de foarte bună calitate“ (document)
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expoziția „Gestul în desen“, la Muzeul de Artă Vizuală din Galați Dan Basarab Nanu, director - „Pentru Florin Stoiciu, «totul» pare simplu“ (galerie foto)

26 Jul 2019 1155

La Muzeul de Artă din Constanța Expoziția „Gestul în desen / Desenul pe pânză“ - un regal artistic din care ne putem „înfrupta“ cu toții (galerie foto+video)

15 Jun 2019 3603

LIVE TEXT La Muzeul de Artă din Constanța ni se dezvăluie „Gestul în desen“ a renumitului artist plastic Florin Stoiciu (galerie foto+LIVE Video)

14 Jun 2019 2933

Astăzi, de la ora 13, la Muzeul de Artă Vernisajul expoziţiei-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză“

14 Jun 2019 2406

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu academicianul Răzvan Theodorescu - „Marea expoziţie a lui Florin Stoiciu vă îndeamnă la visare“

13 Jun 2019 1016

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Interviu cu dr. Doina Păuleanu - „Expoziţia «Gestul în desen» va fi un adevărat spectacol plastic“

13 Jun 2019 1561

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Mihai Tugearu - „«Gestul în desen» ne oferă ocazia să ne expunem creațiile într-un mod inedit“

12 Jun 2019 961

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Aurel Vlad - „Florin Stoiciu ne scoate în muzee şi aprinde lumina pe lucrările noastre“ (document)

12 Jun 2019 972

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Ion Tiţoiu - „«Gestul în desen» este o provocare pentru mine şi pentru invitaţii lui Florin Stoiciu“ (document)

12 Jun 2019 1274

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Napoleon Tiron, despre „Gestul în desen“ - „Secunda include gestul, iar gestul are o semnificaţie spirituală, ducând fiinţa la întrebări“

11 Jun 2019 973

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Cristian Tarbă - „Florin a reuşit să strângă laolaltă un număr de artişti senzaţionali“ (document)

11 Jun 2019 1002

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Monica Stoian - „Uneori, cineva crede în noi mai mult decât credem noi înşine“ (document)

11 Jun 2019 1365

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Rareş Pantea - „Îndepărtaţi-vă de plictiseală şi rutină şi veniţi la expoziţia «Gestul în desen»!“ (document)

10 Jun 2019 1094

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Eugen Raportoru - „Veniţi la expoziţia «Gestul în desen», că e shukar!“

10 Jun 2019 1063

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Valeriu Sepi (Phoenix) - „Trăitor fiind în Asia de Sud-Est, sunt mândru să expun cu artişti recunoscuţi ai neamului“

10 Jun 2019 1144