Cultura

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Monica Stoian - „Uneori, cineva crede în noi mai mult decât credem noi înşine“ (document)

Cotidianul ZIUA de Constanţa este partener al proiectului cultural „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment care va fi vernisată pe 14 iunie la Muzeul de Artă din Constanţa. În fiecare zi, până pe 13 iunie, îi veţi cunoaşte, rând pe rând, pe toţi expozanţii portretizaţi de Florin Stoiciu, prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, care vă va oferi posibilitatea nu numai de a le studia CV-ul, ci şi de a-i descoperi şi altfel, într-un scurt interviu la care au fost „supuşi” de organizatorul expoziţiei, în drd. Anastasia Stoiciu.
 

 
- Care este legătura ta cu Florin Stoiciu şi cu expoziția-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, la care participi?

- Domnul profesor Florin Stoiciu este primul meu profesor de artă, „Artă artistică”, cum ar spune dânsul. Participarea mea în această expoziţie este dovada clară a faptului că unele dorinţe se îndeplinesc încă dinainte să se fi născut sub formă de dorinţe. Uneori, cineva crede în noi mai mult decât credem noi înşine.
 
- Ce reprezintă pentru tine Dobrogea?
 
- Constanţa este „acasă”, este locul unde trăieşte copilăria mea, de unde nu a plecat niciodată copilul din mine. Constanţa este oraşul pe care îl ştiu din poveştile străbunicii mele, este tărâmul deopotrivă fantastic şi real. Este locul unde miroase a mare şi a tei înfloriţi, a cafea turcească la ibric. Este locul unde se coc smochinele, oamenii vorbesc toate limbile pământului (sau, aşa credeam eu când eram copil).
 
- Un mesaj pentru Constanţa...
 
- Constănţenilor le recomand să caute, cu atenţie, printre amintirile lor de suflet şi dacă vor găsi acolo fragmente de Constanţa (Dobrogea), pe care nu le vor uitate, să facă în aşa fel să le salveze. Să le şteargă de praf, să le aşeze la lumină şi să se bucure de ele alături de oamenii din jurul lor. Trăim printre ceilalţi, cu ceilalţi. Unii dintre noi avem un „Acasă” comun.
 
- În final, lansează o invitaţie la vernisajul de pe 14 iunie!
 
- O invitaţie la această expoziţie ar putea fi invitaţia de a da viaţă Muzeului, de a fi parte din viaţa ce trăieşte dincolo de pânzele puse împreună în Muzeu. Este invitaţia de a cunoaşte nişte oameni care nu au uitat să deseneze, care nu au renunţat să traducă lumea în care trăiesc prin desene. Toţi aţi desenat măcar o dată în viaţă. În momentul acela credeaţi că desenul vostru este cel mai important şi frumos de pe pământ. Puteţi vedea, cu ochii voştri, nişte adulţi în toată firea care mai cred încă acest lucru. Nişte oameni mari care refuză să renunţe la desen, cu riscul de a părea neserioşi în faţa celorlalţi.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi studia CV-ul artistei Monica Stoian
 
Citeşte şi:
 

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Valeriu Sepi (Phoenix) - „Trăitor fiind în Asia de Sud-Est, sunt mândru să expun cu artişti recunoscuţi ai neamului“

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Eugen Raportoru - „Veniţi la expoziţia «Gestul în desen», că e shukar!“

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Rareş Pantea - „Îndepărtaţi-vă de plictiseală şi rutină şi veniţi la expoziţia «Gestul în desen»!“ (document)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Retrospectivă 2019. Evenimentele marca ZIUA de Constanța au resuscitat viața cultural-istorică a urbei

02 Jan 2020 1505

Lucrările medicului-artist Monica Stoian Grasa, faţă în faţă cu publicul hunedorean „Geometria Inocenţei“ vorbeşte despre simbolurile unei alte dimensiuni

28 Sep 2019 1623

Revenit pe simezele Art Gallery Constanța Pictorul Eugen Raportoru se autodescrie - „Îmi văd de treabă și tind să ajung foarte sus!“ (galerie foto)

19 Sep 2019 871

La Art Gallery Constanţa Finisaj urmat de vernisaj Eugen Raportoru

16 Sep 2019 1032

Expoziția „Gestul în desen“, la Muzeul de Artă Vizuală din Galați Dan Basarab Nanu, director - „Pentru Florin Stoiciu, «totul» pare simplu“ (galerie foto)

26 Jul 2019 1658

La Muzeul de Artă din Constanța Expoziția „Gestul în desen / Desenul pe pânză“ - un regal artistic din care ne putem „înfrupta“ cu toții (galerie foto+video)

15 Jun 2019 4075

LIVE TEXT La Muzeul de Artă din Constanța ni se dezvăluie „Gestul în desen“ a renumitului artist plastic Florin Stoiciu (galerie foto+LIVE Video)

14 Jun 2019 3310

Astăzi, de la ora 13, la Muzeul de Artă Vernisajul expoziţiei-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză“

14 Jun 2019 2877

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu academicianul Răzvan Theodorescu - „Marea expoziţie a lui Florin Stoiciu vă îndeamnă la visare“

13 Jun 2019 1383

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Interviu cu dr. Doina Păuleanu - „Expoziţia «Gestul în desen» va fi un adevărat spectacol plastic“

13 Jun 2019 2041

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Mihai Tugearu - „«Gestul în desen» ne oferă ocazia să ne expunem creațiile într-un mod inedit“

12 Jun 2019 1330

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Aurel Vlad - „Florin Stoiciu ne scoate în muzee şi aprinde lumina pe lucrările noastre“ (document)

12 Jun 2019 1366

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Ion Tiţoiu - „«Gestul în desen» este o provocare pentru mine şi pentru invitaţii lui Florin Stoiciu“ (document)

12 Jun 2019 1733

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Napoleon Tiron, despre „Gestul în desen“ - „Secunda include gestul, iar gestul are o semnificaţie spirituală, ducând fiinţa la întrebări“

11 Jun 2019 1427

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Cristian Tarbă - „Florin a reuşit să strângă laolaltă un număr de artişti senzaţionali“ (document)

11 Jun 2019 1296