Cultura

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Ovidiu Constantin Ionescu - „«Gestul în desen» - în spatele fiecărei lucrări a artiştilor expozanţi există o poveste“

Cotidianul ZIUA de Constanţa este partener al proiectului cultural „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment realizată de Florin Stoiciu, care va fi vernisată pe 14 iunie la Muzeul de Artă din Constanţa. În fiecare zi, până pe 13 iunie, îi veţi cunoaşte, rând pe rând, pe toţi expozanţii portretizaţi de Florin Stoiciu, prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, care vă va oferi posibilitatea nu numai de a le studia CV-ul, ci şi de a-i descoperi şi altfel, într-un scurt interviu la care au fost „supuşi” de drd. Anastasia Stoiciu, organizator al expoziţiei.


 
- Care este legătura ta cu Florin Stoiciu  şi cu expoziţia-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, la care participi?
 
- Pentru unii, perioada de când îl cunosc pe Florin Stoiciu este cât o viaţă. În cei peste 40 de ani, am fost colegi de liceu, facultate, respectiv serviciu. Asocierea favorabilă propusă de el în diferite evenimente expoziţionale a fost de bun augur şi a reprezentat reale manifestări de expresie a unor idei. Îi mulţumesc pentru asta şi îi urez să meargă în continuare pe acelaşi drum, cu succes! 
 
- Ce reprezintă pentru tine Constanţa (Dobrogea)? Un mesaj...
 
- Dobrogea este puntea mea către tărâmul viselor: Delta Dunării. Este un drum printr-o zonă mirifică către un răsărit plin de speranţe spre viitor. Constanţa este oraşul unde mi-am petrecut vacanţele de vară, începând de la vârsta de 5 ani, pe strada Răchitaşi, aproape de mare. Vară de vară, mare parte din vacanţă, de dimineaţă până seara, eram pe plaja din dreptul casei care se afla la câteva zeci de metri. Amintiri de nedescris.
Cultura o face locaţia! 
 
- În final, lansează o invitaţie la vernisajul de pe 14 iunie!
 
- În spatele fiecărei lucrări a artiştilor expozanţi există o poveste, o legătură spirituală transmisă prin artă şi prezentată într-o culegere menită să transmită un singur mesaj, propus de iniţiator, acela de comuniune artistică, trecând peste bariere de vârstă, profesie, maniere de exprimare sau concept, comunităţi sociale sau ideologii de grup. 
 
Despre Constantin Ovidiu Ionescu
 
Artistul vizual cu specializarea ceramică Ovidiu Ionescu s-a născut pe 17 mai 1965, la Bucureşti. În 1989 a absolvit cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, Facultatea de Arte Decorative şi Design, secţia Ceramică-Sticlă-Metal.
Între 2004 şi 2010 urmează, în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, studii doctorale, iar din 2010 este doctor în arte vizuale.
Din 2002 ocupă funcţia de lector la Universitatea Naţională de Arte, Facultatea de Arte Decorative şi Design, secţia Ceramică-Sticlă-Metal, în prezent fiind coordonator al Anului I Ceramică la disciplinele: Bazele desenului pentru Ceramică - Sticlă Metal, Studiul culorii, Bazele compoziţiei şi analiză limbajului vizual, Tehnici de reprezentare bi şi tridimensională.
Din 1990 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, fiind de-a lungul anilor membru al unor numeroase jurii de specialitate, comisii de admitere ori comisii de licenţă. A participat la zeci de expoziţii, personale sau de grup, naţionale şi internaţionale, şi a obţinut premii importante la festivaluri internaţionale.
Are o activitate expoziţională impresionantă atât în ţară, cât şi peste hotare, a primit numeroase premii şi distincţii importante. 
 
Citeşte şi:

 
Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)


#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Emil Fronescu - „Sper să mă ridic un pic spre ștacheta meșterilor de pe simeze“

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Gheorghe Fărcașiu - „«Gestul în desen», o manifestare cu participanți ai vieții artistice foarte diferiți“ (document)

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Interviu cu acad. Mircia Dumitrescu - „Florin Stoiciu repune în discuție o dilemă firească - un desen pe pânză este pictură sau grafică?“ (document)

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expoziția „Gestul în desen“, la Muzeul de Artă Vizuală din Galați Dan Basarab Nanu, director - „Pentru Florin Stoiciu, «totul» pare simplu“ (galerie foto)

26 Jul 2019 1155

La Muzeul de Artă din Constanța Expoziția „Gestul în desen / Desenul pe pânză“ - un regal artistic din care ne putem „înfrupta“ cu toții (galerie foto+video)

15 Jun 2019 3606

LIVE TEXT La Muzeul de Artă din Constanța ni se dezvăluie „Gestul în desen“ a renumitului artist plastic Florin Stoiciu (galerie foto+LIVE Video)

14 Jun 2019 2933

Astăzi, de la ora 13, la Muzeul de Artă Vernisajul expoziţiei-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză“

14 Jun 2019 2406

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu academicianul Răzvan Theodorescu - „Marea expoziţie a lui Florin Stoiciu vă îndeamnă la visare“

13 Jun 2019 1016

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Interviu cu dr. Doina Păuleanu - „Expoziţia «Gestul în desen» va fi un adevărat spectacol plastic“

13 Jun 2019 1561

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Mihai Tugearu - „«Gestul în desen» ne oferă ocazia să ne expunem creațiile într-un mod inedit“

12 Jun 2019 962

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Aurel Vlad - „Florin Stoiciu ne scoate în muzee şi aprinde lumina pe lucrările noastre“ (document)

12 Jun 2019 972

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Ion Tiţoiu - „«Gestul în desen» este o provocare pentru mine şi pentru invitaţii lui Florin Stoiciu“ (document)

12 Jun 2019 1274

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Napoleon Tiron, despre „Gestul în desen“ - „Secunda include gestul, iar gestul are o semnificaţie spirituală, ducând fiinţa la întrebări“

11 Jun 2019 973

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Cristian Tarbă - „Florin a reuşit să strângă laolaltă un număr de artişti senzaţionali“ (document)

11 Jun 2019 1002

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Monica Stoian - „Uneori, cineva crede în noi mai mult decât credem noi înşine“ (document)

11 Jun 2019 1365

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Rareş Pantea - „Îndepărtaţi-vă de plictiseală şi rutină şi veniţi la expoziţia «Gestul în desen»!“ (document)

10 Jun 2019 1094

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Eugen Raportoru - „Veniţi la expoziţia «Gestul în desen», că e shukar!“

10 Jun 2019 1066

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Valeriu Sepi (Phoenix) - „Trăitor fiind în Asia de Sud-Est, sunt mândru să expun cu artişti recunoscuţi ai neamului“

10 Jun 2019 1144