#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Rareş Pantea - „Îndepărtaţi-vă de plictiseală şi rutină şi veniţi la expoziţia «Gestul în desen»!“ (document)

Cotidianul ZIUA de Constanţa este partener al proiectului cultural „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment realizată de Florin Stoiciu, care va fi vernisată pe 14 iunie la Muzeul de Artă din Constanţa. În fiecare zi, până pe 13 iunie, îi veţi cunoaşte, rând pe rând, pe toţi expozanţii portretizaţi de Florin Stoiciu, prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, care vă va oferi posibilitatea nu numai de a le studia CV-ul, ci şi de a-i descoperi şi altfel, într-un scurt interviu la care au fost „supuşi” de drd. Anastasia Stoiciu, organizator al expoziţiei.


 
- Care este legătura ta cu Florin Stoiciu  şi cu expoziţia-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, la care participi?
 
- Similitudini în aprecierea gestului ca limbaj grafic, perceput ca atare sau disimulat în gând. Relaţionarea prin desen înăuntrul colectivului de artişti.
 
- Ce reprezintă pentru tine Constanţa (Dobrogea)? Un mesaj...
 
- Axul cardanic al adolescenţei mele... Soare şi dezvoltare.
 
- În final, lansează o invitaţie la vernisajul de pe 14 iunie!
 
- Îndepărtaţi-vă de plictiseală şi rutină, şi aplecaţi-vă atenţia asupra discursului plastic inedit, relevat de expoziţia prezentă.

În secțiunea „Documente“ puteți vizualiza CV-ul lui Rareș Pantea 
 
Citeşte şi:

 


Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Interviu cu acad. Eugen Mihăescu - „Expoziția «Gestul în desen» este o întâlnire cu prietenii, ca să împărtășim ceva împreună cu publicul“

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Sofia Ovejan - „Florin Stoiciu este o verigă importantă între tânăra generație de artiști și cei deja consacrați“

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Emilia Kiss - „În expoziția «Gestul în desen» veți regăsi și toate senzațiile pe care le poartă viață“ (document)

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Retrospectivă 2019. Evenimentele marca ZIUA de Constanța au resuscitat viața cultural-istorică a urbei

02 Jan 2020 3274

Lucrările medicului-artist Monica Stoian Grasa, faţă în faţă cu publicul hunedorean „Geometria Inocenţei“ vorbeşte despre simbolurile unei alte dimensiuni

28 Sep 2019 4026

Revenit pe simezele Art Gallery Constanța Pictorul Eugen Raportoru se autodescrie - „Îmi văd de treabă și tind să ajung foarte sus!“ (galerie foto)

19 Sep 2019 2709

La Art Gallery Constanţa Finisaj urmat de vernisaj Eugen Raportoru

16 Sep 2019 2981

Expoziția „Gestul în desen“, la Muzeul de Artă Vizuală din Galați Dan Basarab Nanu, director - „Pentru Florin Stoiciu, «totul» pare simplu“ (galerie foto)

26 Jul 2019 3877

La Muzeul de Artă din Constanța Expoziția „Gestul în desen / Desenul pe pânză“ - un regal artistic din care ne putem „înfrupta“ cu toții (galerie foto+video)

15 Jun 2019 6397

LIVE TEXT La Muzeul de Artă din Constanța ni se dezvăluie „Gestul în desen“ a renumitului artist plastic Florin Stoiciu (galerie foto+LIVE Video)

14 Jun 2019 5333

Astăzi, de la ora 13, la Muzeul de Artă Vernisajul expoziţiei-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză“

14 Jun 2019 5081

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu academicianul Răzvan Theodorescu - „Marea expoziţie a lui Florin Stoiciu vă îndeamnă la visare“

13 Jun 2019 2604

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Interviu cu dr. Doina Păuleanu - „Expoziţia «Gestul în desen» va fi un adevărat spectacol plastic“

13 Jun 2019 4283

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Mihai Tugearu - „«Gestul în desen» ne oferă ocazia să ne expunem creațiile într-un mod inedit“

12 Jun 2019 3735

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Aurel Vlad - „Florin Stoiciu ne scoate în muzee şi aprinde lumina pe lucrările noastre“ (document)

12 Jun 2019 3923

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Ion Tiţoiu - „«Gestul în desen» este o provocare pentru mine şi pentru invitaţii lui Florin Stoiciu“ (document)

12 Jun 2019 4633

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Napoleon Tiron, despre „Gestul în desen“ - „Secunda include gestul, iar gestul are o semnificaţie spirituală, ducând fiinţa la întrebări“

11 Jun 2019 4120

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Cristian Tarbă - „Florin a reuşit să strângă laolaltă un număr de artişti senzaţionali“ (document)

11 Jun 2019 3235