SEAS - Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului - a ajuns la penultima săptămână!


 
  • Penultima săptămână din Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului este cea mai densă, spectacolele începând de marţi şi continuând în fiecare seară.
SEAS este un eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța și finanțat de Consiliul Județean Constanța. Partener principal este Primăria Municipiului Constanța.

Marţi, 16 august, de la ora 20:30,
publicul a putut vedea trupa Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara cu spectacolul „SUNT O BABĂ COMUNISTĂ” după romanul lui Dan Lungu, în regia Antonellei Cornici.

Astăzi, Joi, 18 august, ora 20:30, la Teatrul de vară Soveja, o comedie românească spumoasă, „DOI MORȚI VII” de Vasile Alecsandri, în regia reputatului Alexandru Dabija, recunoscut pentru măiestria montărilor din dramaturgia românească.„Doi morți vii” prezintă povestea, pe cât de încâlcită, pe atât de amuzantă, a dispariției unui proprietar bogat și a unui lipovean. Ghiftui, un proprietar bogat neinteresat de o relație serioasă, se lasă convins cu ușurință de prietenii săi ca a venit momentul sa se însoare. Între timp se pierde într-un lac împreună cu un adversar de-al său, pe care e convins ca l-a ucis. Ce urmează vom descoperi împreună astă-seară, în spectacolul prezentat de Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe



Vineri, 19 august, compania independentă UNTEATRU
prezintă, în Parcul Arheologic, spectacolul „CALIFORNIA SUITE” de Neil Simon, regia Andrei Huțuleac. Ce au în comun un bărbat conservator care și-a înșelat soția cu o prostituată, o actriță nominalizată la Oscar, profund nefericită în viața personală și două cupluri aflate la finalul unei vacanțe nereușite? E simplu. Ocupă, pe rând, aceeași cameră 203 a Hotelului Beverly Hills din Los Angeles. Piesa lui Neil Simon este o comedie în trei părți despre traiul în comun, care încearcă să răspundă la întrebarea „Ce ne face să rămânem împreună chiar și atunci când toate circumstanțele exterioare arată că ar trebui să o luăm pe căi separate?”.



Sâmbătă, 20 august, Teatrul NOTTARA București prezintă, la Teatrul de Vară Soveja, un spectacol de „teatru în teatru”:„LINIȘTE ÎN CULISE” de Michael Frayn, regia Alexandru Jitea.
Reprezentația teatrului bucureștean excelează atât prin comicul de situație, cât și prin cel de limbaj, spunând povestea montării unui spectacol care are toate premisele să eșueze în cel mai catastrofal și sublim mod cu putință. Emoțiile, melodrama, neînțelegerile ce caracterizează dinamica dintre personaje fac ca adevăratul spectacol să se desfășoare în culise, și nu pe scenă, unde actorii aduc după ei toate poveștile din viața lor tumultuoasă. Urmărim trupa din farsa imaginată de Michael Frayn de la efervescența și entuziasmul repetițiilor de costume, până la epuizarea psihică după două luni de turneu.
O privire dulce-amară asupra vieții de actor, în care totul se trăiește la intensitate maximă și în care realitatea se împletește cu ficțiunea în cel mai neașteptat mod, generând situații de un umor debordant.




Duminică, 21 august, tot Teatrul NOTTARA București prezintă, de această dată în Parcul arheologic, spectacolul „AICI NU-I DE JOACĂ” după Pauline Daumale. Le puteţi vedea pe CATRINEL DUMITRESCU şi VICTORIA COCIAȘ, două vedete ale teatrului românesc, într-un spectacol care vorbeşte simplu despre noţiuni aproape desuete: tandreţe, optimism, dragoste, prietenie.
Cele două actriţe aduc în prim-plan cu mult umor, o poveste de o inedită candoare, presărată cu surprinzătoare schimbări de situaţie, iar regia îi aparţine lui Catrinel Dumitrescu.



Săptămâna care a trecut, a șasea săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului, a arătat cu asupra de măsură interesul publiculului de la malul mării pentru spectacolele oferite de Teatrul de Stat Constanța. Peste o mie de spectatori au umplut cele două spaţii în care se desfăşoară SEAS 2022 – Teatrul de Vară Soveja şi spaţiul amenajat în Parcul arheologic.
 În cotinuare, constănțeni și nu numai, sunteți așteptați la teatru!

Biletele pot fi achiziționate online de pe mystage.ro, de la Info Point City Park Mall, de la Agenţia de bilete din Bd. Tomis nr. 97 și, cu o oră înainte, de la casieriile din locațiile în care sunt programate spectacolele – Teatrul de Vară Soveja sau Parcul Arheologic.

Citește și:


Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului - SEAS a ajuns la jumătatea reprezentațiilor
Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului - SEAS Continuă!
Încă cinci săptămâni de teatru în aer liber!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cea mai mare navă de croazieră din lume, Icon of the Seas, a ridicat ancora

28 Jan 2024 816

Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturală a municipiului de la CCINA Constanța (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 783

LIVE TEXT Teatrul de Stat Constanța Conferință de presă prilejuită de finalul „SEAS - Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, iulie – august 2023” (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Aug 2023 969

Constanța Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului ajunge la final. Cine trage cortina?

26 Aug 2023 863

Constanța „Visătorul”, primul spectacol din ultima săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului

22 Aug 2023 953

Constanța Spectacolele din ultima săptămână din cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului

21 Aug 2023 817

Două teatre din București vin la Constanța, în cadrul SEAS. Spectacolele propuse

19 Aug 2023 960

Teatrul de Stat Constanța organizează o tabără de dramaturgie la care participă 30 de adolescenți

18 Aug 2023 771

Constanța A șasea săptămână din SEAS aduce pe litoral un spectacol în care joacă Marius Manole și Carmen Tănase

14 Aug 2023 1212

Știri Constanța Ziua de 15 august, sărbătorită printr-un val de evenimente spectaculoase

14 Aug 2023 2885

Constanța Șase spectacole în a șasea săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului

14 Aug 2023 824

Spectacolul „Logodnă relativă” a Teatrului de Stat Constanța încheie a cincea săptămână a SEAS

12 Aug 2023 991

Trei spectacole ale Teatrului de Stat Constanța, prezentate publicului în a cincea săptămână a SEAS

08 Aug 2023 905

Constanța Unde se va juca spectacolul „Naufragiat”, din cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului?

07 Aug 2023 962

Sondaj de opinie Spectacolele din cadrul SeaSTREET, plăcute pentru 54% din respondenți

06 Aug 2023 1367