SEAS - Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului Un spectacol cadou înainte de final!

  • SEAS 2022 se apropie de final.
  • Înainte de încheierea acestei stagiuni teatrale, organizatorii festivalului - Teatrul Dramatic de Stat din Constanța și Primăria Constanța, oferă publicului un cadou-surpriză, un spectacol de teatru stradal, realizat de talentații studenți ai Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

Este vorba de MUZEUL STATUILOR SHAKESPEARE - un spectacol cu statui vivante, în care celebrele personaje ale lui William Shakespeare prind viață sub privirile spectatorilor.

Regia și scenariul poartă semnătura lui Mihai Mălaimare.

 
Mai exact, astă-seară, vineri 26 august, de la orele 20:30 și 21:30 vor avea loc, pe Faleza Cazinoului din Constanța, în zona grupului statuar „Pescari”, două reprezentații ale acestui spectacol, iar mâine, sâmbătă, 27 august, evenimentele se vor repeta de la aceleași ore și în același spațiu.

Intrarea este liberă, iar prezența - obligatorie!Romeo și Julieta decid că nu există nimic mai important în lume în afară de a fi împreună, un trup, o minte, o inimă și pleacă fără regret, mână în mână către moarte.
Rămâne ca o amintire strigătul mut și disperat al Doicii. Regele Lear, spre disperarea Bufonului, dovedește că bătrânețea nu este uneori tot una cu înțelepciunea, Othello cade pradă geloziei și ticăloșiei oamenilor, omorând singura ființă care îl susținea și iubea necondiționat, Miranda și Ferdinand descoperă ce minune este să poți privi lumea prin ochii iubirii, Petruchio câștigă dragostea Catarinei, nu înainte de a cocheta cu nestatornica Bianca.
Atunci când toate poveștile se întorc în matca lor, personajele redevin ceea ce au fost.


Distribuția:
ROMEO - Tudor Cioboteanu, JULIETA – Teodora Parpală, DOICA – Raluca Cheleșu, REGELE LEAR – Gabriel Roșu, BUFONUL – Constantin Stoichiță, GONERIL – Sorina Toma, REGAN – Maria Blumetti, CORDELIA – Flori Priceputu, OTHELLO – Marius Dima, DESDEMONA – Denisa Todireanu, MIRANDA – Andra Colidiuc, FERDINAND – Romulus Samfiroiu, PETRUCHIO – Octavian Mateiciuc, BIANCA – Alexandra Babă, CATARINA – Cornelia Pandele


Costumele au fost realizate de studenții secției de scenografie a Universității Naționale de Arte București, sub coordonarea profesoarelor Anca Albani și Roxana Ionescu, machiajul: Mirela Vescan, muzica: Răzvan Diaconu.


Citește și:
Teatrul de Stat Constanța vă invită - Participați la „Școala nevestelor”!
Continuă SEAS - Încă cinci săptămâni de teatru în aer liber!
SEAS - Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului - a ajuns la penultima săptămână!

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul de Stat Constanța aduce publicul din București la malul mării, în cadrul programului „Autostrada spre Teatru”

01 Dec 2023 565

Originară din Mangalia Actrița Adriana Șchiopu împlinește 69 de ani

21 Nov 2023 1203

„Univesuri paralele” și „Jocuri în curtea din spate”, ultimele spectacole ale Teatrului de Stat Constanța, în luna noiembrie

21 Nov 2023 424

#Dobrogea145 Erwin Şimşensohn, managerul Teatrului de Stat Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei (VIDEO)

15 Nov 2023 727

Conferință la Teatrul de Stat Constanța pe tema premierei spectacolului „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia” (FOTO +VIDEO)

03 Nov 2023 686

La mulți ani, Petre Lupu! Cariera actorului a început la Teatrul de Stat Constanța

02 Nov 2023 779

Teatrul de Stat Constanța s-a pregătit pentru luna noiembrie. Spectacolele propuse publicului

29 Oct 2023 835

Actrița Teodora Mareș la ceas aniversar. A câștigat două premii la festivaluri de film la Costinești

26 Oct 2023 885

Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturală a municipiului de la CCINA Constanța (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 568

Teatrul de Stat Constanța Spectacolele la care publicul este așteptat la finalul lui octombrie

17 Oct 2023 452

Sondaj de opinie Câte persoane au fost prezente la premiera spectacolului Teatrului de Stat Constanța, 10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia?

08 Oct 2023 733

Ceremonie de predare-primire în Bosnia și Herțegovina! Misiunea militarilor din cadrul Batalionului 341 Infanterie „Constanța", la final (GALERIE FOTO)

07 Oct 2023 603

Sondaj de opinie Ați fost prezenți la premiera spectacolului Teatrului de Stat Constanța, 10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia?

01 Oct 2023 770

Avanpremieră la Teatrul de Stat Constanța - 10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia

18 Sep 2023 647

Eveniment impresionant organizat cu ocazia lansării numărului 11 al Revistei Tomis

18 Sep 2023 684