Cultura

Seri de martie cu „Rigoletto“ și „O noapte la Veneția“, la Teatrul „Oleg Danovski“

Emoționanta operă verdiană, care are în prim-plan drama bufonului Rigoletto, precum și faimoasă operetă plină de vervă a lui Johann Strauss-fiul, „O noapte la Veneția“, sunt propunerile din acest weekend ale Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“.
 
Cu nefericitul bufon Rigoletto de la curtea ducelui de Mantua iubitorii operei se vor întâlni sâmbătă, de la ora 18.30. Rolul titular va fi întruchipat de baritonul Vasile Chișiu, frivolul duce de Mantua va fi tenorul ieșean Florin Guzgă, iar sensibila Gilda va fi interpretată de soprana constănțeancă Laura Eftimie. La pupitrul orchestrei se va afla și maestrul Gheorghe Stanciu.
 
Din distribuție mai fac parte: Constantin Acsinte, Lucia Mihalache, Gabriela Dobre, Cristian Caragea - debut, Bogdan Ocheşel, Andrei Băican, Iulian Bratu, Ionela Duma, Silvia Simionescu și Octavian Minea.
 
Maestrul Gheorghe Stanciu va asigura și conducerea muzicală a operetei „O noapte la Veneția“. Călătoria către minunată Veneția va începe duminică, de la ora 18.30, în acorduri de Strauss.
 
Cu acest prilej, iubitorii operetei vor afla că... „La bal mascat, e minunat / Săruţi când vrei, pe cine vrei / Şi eşti iertat de eşti mascat / Când eşti mascat, e minunat“.
 
Din distribuția spectacolului fac parte: Ionela Duma, Smaranda Drăghici, Silvia Simionescu, Răzvan Săraru, Doru Iftene, Stefan Popov - București, Constantin Acsinte, Laurenţiu Severin, Adrian Bădilă, Bogdan Ocheşel, Robert Safta și Iulian Bratu.
 
Biletele pentru aceste spectacole, care pot fi procurate de la agenţia teatrului, au preţuri de 20, 25, 30 și 40 de lei, în funcţie de locul ocupat în salǎ. Copiii şi elevii, pe baza carnetului de elev vizat la zi, vor plăti pe un bilet 8 lei, iar pensionarii şi studenţii, pe baza talonului de pensie, respectiv a carnetului de student vizat la zi, vor cumpăra un tichet cu 15 lei.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.