Cultura

Spectacolul „Jurnal de România. Constanța“ se va juca în deplasare, la București

Spectacolul „Jurnal de România. Constanța“, care a avut multe deplasări, fiind foarte apreciat oriunde a fost prezentat, va fi jucat duminică, 14 octombrie, la sala ARCUB, în cadrul celei de-a cincea ediții a Platformei Internaționale de Teatru București, cu tema „istoria cu i mic/history in lower cases”.
 
În an de sărbătorire a Centenarului, Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului consideră oportună completarea tabloului complet al României de azi cu microistorii personale, a căror relevanță este potențată prin teatru, iar spectacolul Teatrului de Stat Constanța, regizat de Carmen Lidia Vidu, se înscrie perfect în această idee.
 
„Jurnal de România. Constanța” este o dramă documentară care face parte dintr-un proiect mai larg al regizoarei Carmen Lidia Vidu. Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu sunt cele şase voci ale spectacolului, care încearcă să răspundă la câteva întrebări: Cât de mult ne influențează localitatea noastră și cât de mult influențăm noi comunitatea din care facem parte? Cum trăiește un artist? Cum simt ei (artiștii) orașul astăzi, unde trăiesc, din ce se hrănesc? Cum arată Constanța trăită/văzută prin ei?
Grafica şi editarea video sunt realizate de Cristina Baciu, iar scenografia şi costumele, de Lăcrămioara Dumitrașcu.
 
 „Jurnalul de România” este un proiect multidisciplinar care reunește filmul experimental, artele vizuale și teatrul. Primul „episod” a avut drept protagonişti şase actori din Sfântu Gheorghe - Jurnal de România. Sfântu Gheorghe, iar cel mai recent a fost realizat la Timișoara - Jurnal de România. Timișoara.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu live TSC nu se predă! Actorii cer respect, salarii și sporuri ca în toate celelalte teatre. De la noul manager, transparență și implicare, iar de la autorități, un templu de cultură pentru Constanța! (video)

24 Jan 2019 1111

Imobil de cinci etaje, pe locul „Casei cu iederă“, de lângă Teatrul de Stat Constanţa (galerie foto)

24 Jan 2019 850

Teatrul de Stat aduce publicului constănțean patru spectacole de excepție.

23 Jan 2019 352

Revista presei locale

22 Jan 2019 369

Managerul contestă măsura în instanţă Horia Ţuţuianu o demite pe Dana Dumitrescu de la conducerea CJC cu mâna „majordomului“ său (documente + galerie foto)

22 Jan 2019 1547

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, anunţ despre auditul efectuat la Teatrul de Stat Constanţa. Dana Dumitrescu a primit preaviz

21 Jan 2019 747

„Inima Reginei Maria” cea mai recentă premieră a Teatrului de Stat Constanța revine să încânte publicul constănțean

17 Jan 2019 398

„Gâlcevile din Chioggia” la Teatrul de Stat Constanța

15 Jan 2019 451

O comedie excelentă la Teatrul de Stat Constanța

14 Jan 2019 653

„De dragoste… cu Eminescu”, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, la Teatrul de Stat Constanța

13 Jan 2019 429

Imagini de la eveniment. Accident rutier în intersecția de la Teatrul de Stat din Constanța. Două mașini implicate. Una s-a oprit într-o clădire (galerie foto+video)

08 Jan 2019 3517

„Testosteron”, o comedie-cult la Teatrul de Stat Constanța

08 Jan 2019 445

„Inima Reginei Maria” revine la Teatrul de Stat Constanța

07 Jan 2019 464

Primul spectacol din acest an al Teatrului de Stat Constanţa este o comedie.

03 Jan 2019 529

Teatrul de Stat Constanţa, o instituţie de cultură care nu s-a lăsat doborâtă de greutăţile timpului (galerie foto)

01 Jan 2019 1316