Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului - SEAS a ajuns la jumătatea reprezentațiilorTeatrul de Stat Constanța continuă Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului 2022
SEAS este un eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța și finanțat de Consiliul Județean Constanța. Partener principal este Primăria Municipiului Constanța.

În săptămâna a cincea, Teatrul de Stat Constanța îşi invită spectatorii la o nouă serie de spectacole:
Astăzi, marți, 2 august, de la ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja„Gaițele”de Al. Kiriţescu, una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, o producție a Teatrului de Stat Constanța, în regia lui Lucian Iancu. Un spectacol montat cu mai mult de zece ani în urmă, dar care încă se joacă în faţa unor săli arhipline.Joi, 4 august, de la ora 21:00 tot la Teatrul de Vară Soveja, puteţi vedea o comedie excelentă de Neil Simon,„Îmi place cum miroși”, o producție a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, în regia lui Puiu Şerban. Povestea aduce în prim plan un triunghi amoros din San Francisco-ul anilor ’60:Norman se îndrăgosteşte de Sophie, noua lor vecină şi fostă campioană olimpică la înot, însă, deşi se poziţionează politic în extreme diferite, ea îl preferă pe Andy, aşa că toată prietenia şi afacerea riscă să se „prăbuşească”. Un punct tare al acestui spectacol este garnitura excepţională de actori de la Sibiu, în frunte cu Ofelia Popii, cea care a primit de trei ori premiul UNITER pentru Cea mai bună actriţă..Vineri, 5 august, de la ora 21:00, pe scena din Parcul Arheologic, trupa Teatrului „Mihai Eminescu" din Botoșani vine cu un spectacol ce are premise speciale de a atrage în primul rând publicul constănţean. Excepţionala trupă din nordul ţării, condusă de regizorul Andrei Măjeri, pune în pagină, cu sensibilitate, nostalgie, dar şi umor, poveştile de dragoste ale unor celebre figuri mitologice feminine, descoperind un text minunat, dar mai puţin cunoscut al lui Ovidius. Cele nouă actriţe dau viaţă EROINELOR şi ne fac părtaşi la scrisorile lor de iubire, într-un spectacol de excepţie.Sâmbătă, la Teatrul de vară Soveja, tot de la ora 21:00 Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău prezintă spectacolul „Hamlet în sos picant” de Aldo Nicolaj, o comedie în care acțiunea se petrece în celebrul castel shakespearian Elsinore, dar nu în sala tronului, ci în bucătăria regală, personajul principal fiind masterchef-ul Froggy, care drege, din polonic, cuțite și pahare, tragedia prințului danez bântuit de himere.
 
Concomitent, Sâmbătă, 6 august, de la ora 20:00, la Parcul Arheologic, Centrul Cultural Județean „Theodor Burada” participă la SEAS 2022 cu unspectacol de folclor: Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” și invitați - unde ACCESUL este GRATUIT, în limita locurilor disponibile.

Duminică 7 august, de la ora 21:00, în Parcul arheologic, vă invităm la spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, tot o producție a Teatrului Național „Mihai Eminescu” Chișinău, în regia lui Alexandru Cozub. Într-un mic orășel de provincie, într-o gară în care nu opresc trenurile rapide, existența blândă  a localnicilor este răvășită de sosirea unei scântei din „lumea mare”. O străină fără bilet și fără acte, fugită din cazino, aduce cu ea parfumul subtil și periculos al distracției celor bogați. În brațele unui timid profesor de astronomie, Mona cunoaște dragostea cea mare. Cea adevărată. Cea cosmică. Și o stea primește un nume!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul de Stat Constanța Participant la festivaluri naționale și internaționale de prestigiu!

30 Sep 2022 509

Programul activităților culturale desfășurate de către instituțiile publice de cultură din Constanța

20 Sep 2022 569

Teatrul de Stat ConstanțaAduce ediția a șaptea a Festivalului-concurs DbutanT

20 Sep 2022 453

Participare record la prima ediție Sunscreen Film & Arts Festival

12 Sep 2022 546

Modificări în programul Sunscreen Film & Arts Festival!

10 Sep 2022 190

Începe Sunscreen Film & Arts FestivalCe vedete sunt așteptate la Constanța și care este programul zilnic

08 Sep 2022 951

Darko Perić, actorul din La Casa De Papel, vine la Constanța, pentru Sunscreen Film & Arts Festival!

07 Sep 2022 622

Sunscreen Film & Arts Festival pregătește un program plin pentru elevi, dar și pentru profesori

01 Sep 2022 597

InterviuLaura Iordan Adrian, actriță a Teatrului de Stat Constanța, despre experiența SEAS 2022

31 Aug 2022 726

SEAS - Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, la final (GALERIE FOTO)

31 Aug 2022 525

Interviu Marian Adochiței, actor al Teatrului de Stat Constanța despre experiența SEAS 2022

31 Aug 2022 1026

SEAS - Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului Un spectacol cadou înainte de final!

26 Aug 2022 714

Teatrul de Stat Constanța și Teatrul de Copii și Tineret „Căluțul de Mare” Constanța, pe lista instituțiilor ce primesc fonduri de la Ministerul Dezvoltării (DOCUMENT)

26 Aug 2022 600

LIVE TEXT Prima ediție Sunscreen Film & Arts Festival va avea loc între 8 și 11 septembrie la Constanța (GALERIE FOTO)

24 Aug 2022 668

SEAS - Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului Continuă!

22 Aug 2022 621