Start! CicloBiblio 2018 pornește din fața Bibliotecii Județene „I.N. Roman”


Astăzi, de la ora 9,30, din fața Bibliotecii Județene „I.N. Roman” din Constanța, bibliotecarii bicicliști pornesc în expediția care are ca scop conștientizarea rolului pe care bibliotecile îl au în învățarea pe tot parcursul vieții, în dezvoltarea personală și comunitară.
 
Traseul primei zile se va întinde pe o distanță de 45 de km, până la Peștera Sf. Ioan Casian, urmează ziua 2, cu 96 de km parcurși, iar în a treia zi, bibliotecarii vor ajunge la Tulcea. După alte două opriri la Greci și Brăila, finalul de tur va fi la Biblioteca Județeană Galați, la prânz, cu un total de 350 de km pedalați.
 
„Vom vizita Bibliotecile Județene Constanța, Tulcea, Brăila și Galați, precum și alte biblioteci mai mici de pe traseu, urmând să ajungem și la Histria și Enisala. Ca și anul trecut, așteptăm entuziaști ai cauzei bibliotecilor, dornici de mișcare, să ni se alăture pe porțiuni din traseu”, spun organizatorii.

Participanții din acest an sunt bibliotecari și prieteni ai bibliotecilor din România, Croația, Letonia, Ungaria, de la biblioteci publice, școlare și naționale. Bicicliștii vor pedala în grup, se vor opri pentru vizite, dar și pentru pauze de hidratare, energizare și masă, urmând să fie găzduiți peste noapte în diferite locații: pensiuni, case tradiționale, cămine de elevi, căsuțe de lemn sau la mănăstire.
 
Ciclobiblio – Academia de vară a bibliotecarilor cicliști – este un instrument de promovare a lecturii, a bibliotecilor și a unui stil de viață sănătos.
 
Evenimentul este inițiat și organizat de un grup de bibliotecari din România, cu sprijinul ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România), ABR (Asociația Bibliotecarilor din România) și al Fundația Progress.
 
Mai multe amănunte puteți găsi pe grupul de Facebook :https://tinyurl.com/ciclobiblio2018
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 141

Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)

16 Apr 2024 315

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 483

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 587

Ziua Internaţională a Rock and Roll-ului, marcată de Biblioteca Județeană Constanța

06 Apr 2024 401

LIVE Text Fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu vine la Biblioteca Județeană Constanța, în cadrul unei mese rotunde (Galerie FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 723

Expoziție dedicată „Zilei Cărții și Dreptului de autor” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța. Care este tematica acesteia (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 378

Angajații din cadrul MINA Constanța, Muzeului de Artă, Muzeului de Artă Populară și Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” declanșează, azi, greva japoneză. Ce revendicări au

04 Apr 2024 554

Manageri la raport Ce note au primit directorii instituţiilor de cultură din Constanţa? (DOCUMENTE)

03 Apr 2024 608

Biblioteca Județeană Constanța Masă rotundă cu Angelo Mitchievici și Adrian Cioroianu, prilejuită de lansarea jurnalului fostului ministru de Externe

02 Apr 2024 556

Arta goblenului! “Pictură” cu acul, la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 453

LIVE Încep conferințele Dilema la Constanța. Ce subiecte sunt prezentate în prima zi (Galerie FOTO)

28 Mar 2024 663

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța Trei seri de conferințe Dilema la malul mării. Care este tema acestei ediții

26 Mar 2024 602

LIVE TEXT Vernisaj despre fotografiile lui Virgil Nicolau la MINA Constanța (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 741

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 660