Ştefan Hruşcă îi colindă, marţi, pe dobrogeni

Constănţenii care tânjesc după Crăciunul copilăriei lor vor fi colindaţi de Ştefan Hruşcă, marţi, 13 decembrie, de la ora 20.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.
 
Fără colinde tradiţionale din alte vremuri, cântate de prichindeii îmbujoraţi de ger şi de emoţie, bucuroşi să înfrunte nămeţii numai pentru a aduce în casele vecinilor vestea cea minunată a Naşterii Pruncului Iisus în ieslea Bethleemului, Crăciunul parcă nu mai are farmecul de altădată. Dintr-un praznic luminos al spiritului, al trăirilor înălţătoare şi al bucuriei Naşterii Mântuitorului, Crăciunul a devenit sinonim cu o goană nebună şi superficială după cumpărături. Din fericire, încă mai există vestitori autentici ai Naşterii Domnului.
 
Cei care tânjesc după Crăciunul copilăriei lor sunt aşteptaţi, marţi, 13 decembrie, de la ora 20.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru a fi colindaţi după datina străbună, în dulcele grai al maramureşenilor. Ambasador al tradiţiei va fi îndrăgitul colindător născut în Ieud, dar stabilit de ani buni pe meleaguri străine, în Canada, Ştefan Hruşcă. El va readuce pe scena constănţeană „Sara Crăciunului nost'”, un concert de colinde autentice din Maramureşul natal, inclus în cadrul unui turneu aniversar menit să celebreze un sfert de veac de trăire autentică românească. Îndrăgite colinde precum: „Florile dalbe”, „Trei păstori”, „Sfântă-i sara de Crăciun, „Ziurel de ziuă” şi „Afară ninge liniştit” vor transpune publicul din sala Casei de Cultură într-o atmosferă de sărbătoare de neuitat. Înainte de a-i colinda pe constănţeni, Hruşcă le va aduce vestea Naşterii tulcenilor, cu care se va întâlni tot marţi, 13 decembrie, de la ora 17.00, la Teatrul „Jean Bart”.
 
Constănţenii care doresc să participe la concertul „Sara Crăciunului nost'” vor plăti pe un bilet 80 de lei. Tichetele se găsesc în vânzare la casa de bilete a Casei de Cultură.
 
Turneul aniversar - 25 de ani de colinde - a început anul acesta pe 27 noiembrie, la Bruxelles, şi a continuat la Londra, Oxford, Edinburg şi Olanda. În România, Hruşcă a început a colinda după Moş Nicolae, din seara de 7 decembrie, la Galaţi, pentru ca zilele următoare să se oprească la Târgu Mureş, Bistriţa, Cluj, Mediaş, Sibiu, Piteşti şi Târgovişte. După Tulcea şi Constanţa, îndrăgitul cantautor maramureşean îşi va continua periplul muzical prin ţară, fără nicio zi de repaus, până în cea de-a doua zi de Crăciun, inclusiv. În „sara de Ajun”, el le va cânta ieşenilor, iar prima „sară” a Sfântului Crăciun o va petrece alături de creştinii din Suceava şi Târgu Neamţ. Turneul aniversar se va încheia pe 26 decembrie, la Focşani şi Bacău.
 
Sursă foto: Facebook
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parohia Buna Vestire Constanța prezintă, în Ajun, concertul extraordinar de colinde „Din străbuni noi colindăm“

24 Dec 2023 951

Primăria și Consiliul Local Cumpăna, concert extraordinar de colinde, intitulat “Colindăm, colind, colind”

13 Dec 2023 1051

Concerte de colinde susținute de studenții Universității Ovidius din Constanța. Intrarea este liberă

14 Dec 2022 1807

Să întâmpinăm Anul Nou alături de Corala „Armonia“!

30 Dec 2019 4007

Concert extraordinar de colinde, la Parohia „Buna Vestire“ din Constanţa

23 Dec 2019 2948

Corala bărbătească „Armonia“ oferă un concert de colinde în scop caritabil, la Casa de Cultură din Constanța

21 Dec 2019 4100

LIVE TEXT Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în ședință ordinară (galerie foto)

19 Dec 2019 4048

Arhiepiscopia Tomisului. Festival de colinde și concert caritabil de colinde (galerie foto)

16 Dec 2019 2605

Delegație din zona Bucovinei la Palatul Victoria, de Ziua Națională a României (galerie foto)

01 Dec 2019 1856

LIVE TEXT Adrian V. Rădulescu, cetățean de onoare al județului Constanța. Ce alte proiecte sunt pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța (galerie foto)

19 Dec 2018 2892

Concert de colinde al Școlii Gimnaziale Nr. 38 "Dimitrie Cantemir" Constanța (galerie foto)

18 Dec 2018 2697

Anunţ important de la Bazilica Sfântul Anton pentru credincioşii catolici din Constanţa

23 Dec 2017 3841

Concert de colinde la Muzeul de Artă Constanţa „Noapte de vis, timp preasfânt“

20 Dec 2017 4258

Colindători la Prefectura Constanța. Elevii Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța susțin un mic concert de Crăciun

19 Dec 2017 2266

Imagini de la eveniment Concert de Crăciun cu colinde românești și internaționale (galerie foto + video)

18 Dec 2017 4345