Tabără la mare organizată de Arhiepiscopia Târgoviștei pentru copiii din Centrul Rezidențial „Sf. Ier. Nicolae“


•    Acțiunea a fost organizată la inițiativa Părintelui Mitropolit Nifon.

•    Micuții au făcut o excursie și la Constanța, unde au vizitat Catedrala, Acvariul, dar și Roata Panoramică.

Cinci copii din cadrul Centrului Rezidențial – Apartament de tip familial „Sf. Ier. Nicolae“ au petrecut câteva zile pe litoral, în stațiunea Eforie Nord, informează basilica.ro. Acțiunea a fost organizată de Arhiepiscopia Târgoviștei, la inițiativa Părintelui Mitropolit Nifon, în perioada 5 – 10 iulie 2020. În cadrul taberei, micuții au făcut o excursie și la Constanța, unde au vizitat, cu respectarea regulilor sanitare, Catedrala Ortodoxă, Acvariul, dar și Roata Panoramică, de pe faleza Cazinoului.

Iată datele complete puse la dispoziție de agenția de știri Basilica.ro:

Arhiepiscopia Târgoviștei a organizat, la inițiativa Părintelui Mitropolit Nifon, o tabără la mare pentru copiii găzduiți la Centrul Rezidențial – Apartament de tip familial „Sf. Ier. Nicolae”.
În perioada 5-10 iulie 2020, cei cinci copii de la centrul rezidențial, care funcționează în cadrul Asociației Centrul Diaconal Casa Creștină, au fost cazați în stațiunea Eforie Nord.
Cu respectarea regulilor sanitare, copiii au făcut și o excursie la Constanța, unde au vizitat Catedrala Ortodoxă, acvariul și Roata Panoramică de pe faleza Cazinoului.
Săptămâna aceasta, arhiepiscopia, cu ajutorul Părintelui Mitropolit Nifon, le va oferi copiilor și o tabără la munte, la Mânăstirea Peștera.
Asociația Centrul Diaconal Casa Creștină a fost înființată în 2004 de Arhiepiscopia Târgoviștei, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, cu scopul de a susține misiunea social-filantropică a eparhiei.
Asociația oferă serviciu rezidențial pentru copii în Apartamentul de tip familial „Sf. Ier. Nicolae”, organizează ateliere de artă pentru copii la Centrul Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei și pune la dispoziția lucrătorilor din domeniu un Centru de resurse pentru tineret și voluntariat.

Sursa foto: basilica.ro

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Arhiepiscopia Târgoviştei este alături de victimele tragediei de la Crevedia. Preoţii vor dona sânge

28 Aug 2023 809