Cultura

Teatrul de Stat a pregătit un week-end cu spectacole de neratat Maia Morgenstern vine la Constanța, pe scena din Parcul Arheologic

 
Cea de-a doua săptămână BE.SAFE a stagiunii estivale a Teatrului de Stat din Constanța – Best Summer ArtFest continuă în acest week-end cu programarea unor întâlniri care pe bună dreptate sunt de neratat, după cum afirmă și organizatorii.
După ce două seri la rând „Take, Ianke și Cadîr” au făcut deliciul spectatorilor care au ales să petreacă o seară agreabilă în Parcul Arheologic, astă-seară este rândul „Meciului de comedie”, pentru ca sâmbătă și duminică Teatrul de Stat să aducă invitați de la Capitală pe scena în aer liber.
 

„Meciul de comedie”, jurizat de public


Vineri, 31 iulie, de la ora 21:30, Teatrul de Stat Constanţa prezintă, tot în Parcul Arheologic, cea mai nouă producţie a sa, „Meciul de comedie”, un spectacol interactiv de improvizaţie. 
Spectacolul de improvizație are ca principală caracteristică lipsa oricărui scenariu și chiar și a regiei. Totul – text, mișcare scenică, lumini, muzică – este creat pe loc, în fața spectatorilor. Formatul este unul competițional, actorii fiind împărțiți în două echipe care se înfruntă într-o serie de probe, iar spectatorii au un rol foarte important, ei stabilind și temele de improvizație precum și echipa câștigătoare a fiecărei probe.
Echipele de actori-improvizatori sunt: Real Stavrid – Ecaterina Lupu, Mirela Pană, Florin Aioane, Vlad Lință, Remus Archip și AC Biban - Cătălina Mihai, Florina Stănculeț, Lucian Iftime, Ștefan Mihai, Andrei Cantaragiu, iar arbitrul este Andrei Bibire. Muzica ce acompaniază „competiția” este improvizată de tânărul și talentatul Mădălin Nicolae Mușat, absolvent al Colegiului Național de Arte „Regina Maria” Constanța.
 

Concert extraordinar „Săftița”, sub egida Teatrului Național „I.L. Caragiale” București


Sâmbătă, 1 august, de la ora 21:30, pe scena din Parcul Arheologic, într-un spectacol concert extraordinar, intitulat „Săftița”, produs sub egida Teatrului Național „I.L. Caragiale” București, îi veţi putea vedea şi asculta pe Marius Mihalache – țambal, Arabela Nicolau – voce, Lorin Mihalache – tobe, Marius Gagiu (Mandela) - flaut, caval şi Nicu Băran – bass. 
„Săftița” este un spectacol de concepție, iar cei care vor veni să îl vadă vor descoperi o lume a dorințelor, a patimilor, a iubirii și a trădării. Poveștile femeilor românce, povești pe care Săftița noastră le parcurge de-a lungul vieții ei, trecând prin amintirea pețitului, prin amintirea faptului că este iubită, dar lăsată; parcurgem împreună stările euforice ale Săftiței noastre care își vinde sufletul necuratului ca să uite de bărbatul ce i-a furat visele. În mahalaua Curții vechi, Săftița umblă desculță pe străzile pline de muzică și amor, cântând despre viața frumoasă, despre sufletele fanariote și danțurile vremii. 
Marius Mihalache, un excepțional producător și artist, național și internațional, specializat în muzică de film și songwriting, la prestigiosul Colegiul de Muzică Berklee College of Music (Boston, US), a  performat pe cele mai prestigioase scene din Europa, SUA  și din întreaga lume, împreună cu numeroși artiști de talie mondială: Gloria Gaynor, Nina Simone, Nigel Kennedy, Steve Vai, Kitaro etc. 
 

One woman show – „Nu sunt eu”


Duminică, 2 august, de la ora 21:30, vă puteţi întâlni în Parcul Arheologic cu MAIA MORGENSTERN, într-un one woman show intitulat „Nu sunt eu”, produs de Teatrul Dramaturgilor Români, sub direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză. Scenografia poartă semnătura Adriana Grand.
„Nu sunt eu” este o întâlnire rară, de neratat, atât pentru adulți, cât și pentru adolescenți, cărora le va rămâne în memorie multă vreme. Maia Morgenstern aduce în fața publicului scrieri personale despre amintirile, trăirile și emoțiile ei. Publicul descoperă omul din spatele cortinei, copilul, femeia, dar și actrița, prin acest sensibil, emoționant și comic spectacol.
 
Accesul la spectacolele din Parcul Arheologic va fi pe baza de bilete ce pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bulevardul Ferdinand Nr. 11), la prețul de 30 lei și, cu reducere, 7,5 lei - bilete pentru elevi, studenți, pensionari.
Programul casei de bilete este marţi – duminică, orele 9:00 – 12:00, 16:00 – 21:00

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vergil Chițac, primarul nou ales al municipiului Constanța, a fost la Festivalul DbutanT 2020. Ce a spus pe scenă

20 Oct 2020 751

Imaginea zilei „Parcare” inedită a unei trotinete electrice, în Constanța

19 Oct 2020 1663

Teatrul de Stat Constanța angajează economiști și referent de specialitate

18 Oct 2020 1318

Teatrul de Stat Constanța. Spectacolul „Jocuri în curtea din spate”, două reprezentații

13 Oct 2020 2534

Doar 70 de locuri disponibile la fiecare din spectacolele „Meciul de comedie” și „Gaițele”, pe scena Teatrului de Stat

08 Oct 2020 2042

#DobrogeaDigitală – „Fantasio 40” Primul secretar literar al Teatrului de revistă „Fantasio” – „De la actul politic până la «oful» cotidian al cetăţeanului”

15 Sep 2020 1337

#ConstanțaEsteBine Scenografa constănțeană Carmencita Brojboiu, nominalizată la Gala Premiilor UNITER 2020

11 Sep 2020 1186

Angajat al Teatrului de Stat Constanța, depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2

07 Sep 2020 848

Premieră în deschiderea stagiunii 2020 – 2021 la Teatrul de Stat Constanţa - „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare

01 Sep 2020 2152

Primăria Constanța a finalizat montarea panourilor electorale în municipiul Constanța

25 Aug 2020 746

Teatru, film și concerte în aer liber Stagiunea estivală BE.SAFE continuă la Constanţa pentru a șasea săptămână

24 Aug 2020 1302

Știați că... Toma Caragiu s-a născut într-o zi de 21 august, în anul 1925?

21 Aug 2020 332

Consilierii județeni trebuie să aprobe comisia care va desemna managerul Centrului Cultural Constanța „Teodor T. Burada" (documente)

21 Aug 2020 746

Constanța Săptămâna a cincea BE.SAFE, cu teatru, film și muzică (galerie foto)

14 Aug 2020 1947

Evenimente de neratat în acest weekend la Constanța

31 Jul 2020 1753