Cultura

Teatrul de Stat Constanța „Meciul de comedie” și „Desculț în parc”, spectacole în aer liber (galerie foto)


• În weekend, Teatrul de Stat Constanța oferă reprezentații în Parcul Arheologic
 
Vineri, 17 iulie, sâmbătă, 18 iulie, începând cu ora 21.30, și duminică, 19 iulie, începând cu ora 21.00, Teatrul de Stat Constanța vă invită în Parcul Arheologic, în dreptul Primăriei Constanța, la trei spectacole în aer liber.

Vineri și sâmbătă se joacă „MECIUL DE COMEDIE. Spectacol interactiv de improvizație”, cea mai recentă premieră a Teatrului de Stat Constanța, care oferă câte o reprezentație complet nouă în fiecare seară, pentru că totul, text, mișcare scenică, lumini, muzică se creează pe loc, în fața spectatorilor. Aceștia din urmă au misiunea de a da temele și de a decide care dintre cele două echipe de actori improvizatori a fost mai bună.

Florin Aioane, Remus Archip, Andrei Bibire, Andrei Cantaragiu, Lucian Iftime, Vlad Lință, Ecaterina Lupu, Cătălina Mihai, Ștefan Mihai, Mirela Pană și Florina Stănculeț sunt actorii care vor intra în teren și vor fi acompaniați de tânărul și talentatul Mădălin Nicolae Mușat, absolvent al Colegiului Național de Arte „Regina Maria”.

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar cel ce s-a ocupat de pregătirea, de antrenamentul celor două echipe de actori ai Teatrului de Stat Constanța este actorul și regizorul Dragoș Muscalu. El a obținut titlul de doctor la UNATC(Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București), cu prima teză din România despre improvizație ca spectacol de teatru.

Duminică, de la ora 21:00, o să puteţi vedea, pe aceeaşi scenă din Parcul arheologic, o comedie de mare succes din repertoriul Teatrului de Stat Constanţa. Aveţi ocazia să îi întâlniţipe Paul și Corrie Bratter, celebrul cuplu de tineri căsătoriți pe care Robert Redford și Jane Fonda l-au făcut celebru în ecranizarea din 1967 a piesei lui Neil Simon, „DESCULȚ ÎN PARC”.

În versiunea constănțeană, cei doi sunt întruchipați de actorii Tani Ștefu și Florina Stănculeț. Povestea lor de dragoste este acompaniată de o alta, ai cărei protagoniști sunt Nina Udrescu și Liviu Manolache, cel din urmă semnând și regia. Alături de ei îl veți putea vedea, într-un rol episodic, pe Cosmin Mihale.

Cei aflați la începutul căsniciei vor rezona cu dificultățile pe care tinerii le întâmpină, iar cei care au renunțat la dragoste vor vedea că întâlnirile fericite pot apărea chiar și în a doua jumătate a vieții și pot răscoli sentimente uitate.


Scenografia spectacolului este realizată de Eugenia Tărășescu Jianu.

Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile - 150 de scaune, și cu respectarea unui regulament pentru prevenirea infectării cu coronavirus. Spectatorii trebuie să poarte măști pe toată durata evenimentului și să păstreze distanța de siguranță. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura corporală nu vor avea acces în zona delimitată pentru public. Vă mulțumim că ne sunteți mereu alături și vă așteptăm cu drag la teatru!, se arată într-un comunicat al Teatrului de Stat Constanța.


Sursa foto: Teatrul de Stat Constanța și Ionuț Roșu   

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vergil Chițac, primarul nou ales al municipiului Constanța, a fost la Festivalul DbutanT 2020. Ce a spus pe scenă

20 Oct 2020 1736

Teatrul de Stat Constanța angajează economiști și referent de specialitate

18 Oct 2020 1428

Teatrul de Stat Constanța. Spectacolul „Jocuri în curtea din spate”, două reprezentații

13 Oct 2020 2543

Doar 70 de locuri disponibile la fiecare din spectacolele „Meciul de comedie” și „Gaițele”, pe scena Teatrului de Stat

08 Oct 2020 2049

Angajat al Teatrului de Stat Constanța, depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2

07 Sep 2020 851

Premieră în deschiderea stagiunii 2020 – 2021 la Teatrul de Stat Constanţa - „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare

01 Sep 2020 2156

Primăria Constanța a finalizat montarea panourilor electorale în municipiul Constanța

25 Aug 2020 754

Știați că... Toma Caragiu s-a născut într-o zi de 21 august, în anul 1925?

21 Aug 2020 334

Consilierii județeni trebuie să aprobe comisia care va desemna managerul Centrului Cultural Constanța „Teodor T. Burada" (documente)

21 Aug 2020 771

Constanța Săptămâna a cincea BE.SAFE, cu teatru, film și muzică (galerie foto)

14 Aug 2020 1951

Teatrul de Stat a pregătit un week-end cu spectacole de neratat Maia Morgenstern vine la Constanța, pe scena din Parcul Arheologic

31 Jul 2020 1961

În a doua săptămână a stagiunii estivale BestSummerArtFEst a Teatrului de Stat Astă-seară, „Tanke, Ianke și Cadîr”, pe scena din Parcul Arheologic

29 Jul 2020 1973

Stagiunea estivală „Best Summer Art Fest” La Constanța, va fi o vară plină de evenimente culturale în aer liber

25 Jul 2020 2075

Scriitorul Ovidiu Dunăreanu despre cartea „Piața Independenței. Amintiri din ziua aceea” „Romanul lui Cristi Cealera este o frescă a Constanței interbelice” (galerie foto)

24 Jul 2020 1915

În această seara, o comedie de mare succes, prezentată în Parcul Primăriei

19 Jul 2020 2033