Teatrul „Oleg Danovski” invită constănțenii la un week-end muzical în aer liber


 
Week-end-ul trecut, din balconul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” au răsunat, în premieră, acorduri lirice, după o pauză fortuită, de aproape trei luni de la ultimul spectacol.
Artiștii, purtând măști, pentru că așa impune Ordinul emis de către Ministerul Culturii  nr. 2.879 din 29 mai 2020, și de către Ministerul Sănătății nr. 967 din 29 mai 2020, au readus bucuria melomanilor constănțeni care au venit cu zecile la „marea reîntâlnire”, devenită deviză pe pagina oficială a instituției organizatoare.
 

De săptămâna viitoare este posibilă impunerea unei taxe


Și în acest week-end continuă seria de evenimente culturale oferite gratuit în aer liber organizate în parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” și care vor fi prezentate pe terasa acestei instituții.
Prin comunicatul transmis, organizatorii au precizat că doar primele patru seri de spectacol vor fi oferite cu titlu gratuit, următoarele, până pe 31 august, urmând a se desfășura sub un alt regim.
 
Astfel, sâmbătă 13 iunie, orele 20.00 artiștii invită constănțenii la concertul de bijuterii muzicale instrumentale „Marea și muzica”, alături de cinci apreciați violoniști: Sebastian Tegzeșiu, Carmen Simion, Rodica Nurla, Ioana Crudu, Dumitru Porcescu, împreună cu Adeline Penescu (violă), Simion Crudu (violã), Anca Scarlat (violoncel), Vladislav Zodieru (contrabas), Cristina Tegzeșiu (oboi), Natalia Gribinic (pian), Dan Simion (percuție), Sergiu Rotari (percuție), Alexandru Feraru (percuție), Veaceslav Ghilescu (trompetă), Sorin Mustățea (trompetă), Nicolae Gribinic (corn), Dorin Ioan (trombon), Iurie Postolache (tubă). 
În program vor fi prezentate lucrãri din creația compozitorilor Händel, Marcello, Mozart, Kreisler, Ceaikovski, Porumbescu, Zivkovic, Verdi, Wagner ș.a.
 
Duminică, 14 iunie, orele 20.00, melomanii sunt așteptați la o adaptare muzicală a spectacolului de divertisment „O Sole Mio”. În compania fermecătoare a muzicii italienești, veți putea trăi momente de relaxare și bucurie alături de talentații soliști vocali și artiști lirici constănțeni - Mădălin Băldău, Raluca Dãrãban, Gabriela Dobre, Ionela Duma, Doru Iftene, Mihaela Ionescu, Lucia Mihalache, Bogdan Ocheșel, Cristian Parmac, Silvia Simionescu, Stela Sîrbu, Daniela Vlãdescu.
 
Evenimentele culturale în aer liber vor fi susținute în fiecare săptămână, sâmbăta și duminica, la aceeași oră, 20.00, în aceeași locație, până în data de 31 august 2020.
 
Capacitatea spațiului rezervat spectatorilor este de 84 locuri pe scaune. În perimetrul asigurat de organizatori este permisă participarea spectatorilor în limita scaunelor puse la dispoziție. Singurele motive de anulare a evenimentelor sunt condițiile meteo neprielnice, sau participarea instituției noastre la alte evenimente organizate în aceleași zile în alte locații din Constanța.

 
Sursa foto: Facebook Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Evenimentele culturale ale acestui week-end, pe scenele constănțene

19 Feb 2021 2275

Constanța Programul teatrului ”Oleg Danovski” în acest weekend

10 Feb 2021 2148

Artiștii constănțeni se întorc pe scenă. La Teatrul „Oleg Danovski”, chiar din această seară

05 Feb 2021 2670

Reacția managerului Daniela Vlădescu, la primirea Ordinului „Meritul cultural” „Îi felicit pe toți cei care au slujit cu dăruire și talent această instituție de tradiție și de prea mult timp încercată”

19 Jan 2021 2412

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis

15 Jan 2021 1152

Luați loc în fotoliul de acasă! E premieră la Teatrul de Stat – spectacol-lectură „Copilul acesta”

08 Jan 2021 2592

A cântat și la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ Doliu în lumea muzicii. Un celebru tenor s-a stins din viață

26 Nov 2020 1325

Concursul "Constanța International Competition-Festival for Young Pianists", la a treia ediție. Iată câștigătorii!

05 Nov 2020 907

Șase spectacole ale Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului au fost anulate Directorul Daniela Vlădescu speră în derogări pentru repetițiile la cele două premiere

04 Nov 2020 3440

Daniela Vlădescu despre ediția a 46-a a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului „Vom porni aventura cea mai aventuroasă”

31 Oct 2020 4180

Teatrul "Oleg Danovski" anunță ediția a 46-a a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului

29 Oct 2020 2891

#DobrogeaDigitală In memoriam Oleg Danovski, legenda vie a baletului românesc

21 Oct 2020 2624

Cine vrea să fie director la Centrul Cultural Judetean Constanța "Teodor T. Burada". Concurs de proiecte de management (documente)

17 Oct 2020 3651

Constanța culturală rezistă! Invitație la spectacolele Teatrului „Oleg Danovski”

15 Oct 2020 3018

Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” Agenda de spectacole a lunii octombrie

02 Oct 2020 10763