Teatrul „Oleg Danovski” invită constănțenii la un week-end muzical în aer liber


 
Week-end-ul trecut, din balconul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” au răsunat, în premieră, acorduri lirice, după o pauză fortuită, de aproape trei luni de la ultimul spectacol.
Artiștii, purtând măști, pentru că așa impune Ordinul emis de către Ministerul Culturii  nr. 2.879 din 29 mai 2020, și de către Ministerul Sănătății nr. 967 din 29 mai 2020, au readus bucuria melomanilor constănțeni care au venit cu zecile la „marea reîntâlnire”, devenită deviză pe pagina oficială a instituției organizatoare.
 

De săptămâna viitoare este posibilă impunerea unei taxe


Și în acest week-end continuă seria de evenimente culturale oferite gratuit în aer liber organizate în parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” și care vor fi prezentate pe terasa acestei instituții.
Prin comunicatul transmis, organizatorii au precizat că doar primele patru seri de spectacol vor fi oferite cu titlu gratuit, următoarele, până pe 31 august, urmând a se desfășura sub un alt regim.
 
Astfel, sâmbătă 13 iunie, orele 20.00 artiștii invită constănțenii la concertul de bijuterii muzicale instrumentale „Marea și muzica”, alături de cinci apreciați violoniști: Sebastian Tegzeșiu, Carmen Simion, Rodica Nurla, Ioana Crudu, Dumitru Porcescu, împreună cu Adeline Penescu (violă), Simion Crudu (violã), Anca Scarlat (violoncel), Vladislav Zodieru (contrabas), Cristina Tegzeșiu (oboi), Natalia Gribinic (pian), Dan Simion (percuție), Sergiu Rotari (percuție), Alexandru Feraru (percuție), Veaceslav Ghilescu (trompetă), Sorin Mustățea (trompetă), Nicolae Gribinic (corn), Dorin Ioan (trombon), Iurie Postolache (tubă). 
În program vor fi prezentate lucrãri din creația compozitorilor Händel, Marcello, Mozart, Kreisler, Ceaikovski, Porumbescu, Zivkovic, Verdi, Wagner ș.a.
 
Duminică, 14 iunie, orele 20.00, melomanii sunt așteptați la o adaptare muzicală a spectacolului de divertisment „O Sole Mio”. În compania fermecătoare a muzicii italienești, veți putea trăi momente de relaxare și bucurie alături de talentații soliști vocali și artiști lirici constănțeni - Mădălin Băldău, Raluca Dãrãban, Gabriela Dobre, Ionela Duma, Doru Iftene, Mihaela Ionescu, Lucia Mihalache, Bogdan Ocheșel, Cristian Parmac, Silvia Simionescu, Stela Sîrbu, Daniela Vlãdescu.
 
Evenimentele culturale în aer liber vor fi susținute în fiecare săptămână, sâmbăta și duminica, la aceeași oră, 20.00, în aceeași locație, până în data de 31 august 2020.
 
Capacitatea spațiului rezervat spectatorilor este de 84 locuri pe scaune. În perimetrul asigurat de organizatori este permisă participarea spectatorilor în limita scaunelor puse la dispoziție. Singurele motive de anulare a evenimentelor sunt condițiile meteo neprielnice, sau participarea instituției noastre la alte evenimente organizate în aceleași zile în alte locații din Constanța.

 
Sursa foto: Facebook Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vineri, 26 aprilie 2024 „Sărbătoare luminată” - Concert de Paști, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

25 Apr 2024 277

Magie muzicală la Constanța. Rigoletto luminează scena TNOB, în această seară

21 Apr 2024 435

Săptămâna se încheie cu Verdi la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

20 Apr 2024 577

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța „Sărbătoare luminată – Concert de Paști” va fi pus în scenă în seara de vineri, 26 aprilie 2024

17 Apr 2024 550

Spectacolul de operă „Rigoletto” de G. Verdi, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

17 Apr 2024 575

„L’heure d’or de Paris”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

13 Apr 2024 426

În această săptămână, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" Constanța (FOTO)

09 Apr 2024 406

„Rigoletto”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

07 Apr 2024 552

Primul eveniment cultural al lunii aprilie la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” - „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart

04 Apr 2024 566

„Nunta lui Figaro”, eveniment la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța

03 Apr 2024 444

Agenda spectacolelor pregătite de TNOB Constanța pentru luna aprilie

01 Apr 2024 778

Primul spectacol al lunii aprilie 2024 la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski"- „Nunta lui Figaro”

01 Apr 2024 464

Opereta „O noapte la Veneția” de J. Strauss, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danov Danovski” Constanța

29 Mar 2024 605

Sămbătă, spectacolul „Ma dame”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

28 Mar 2024 651

Spectacolele lunii aprilie la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

26 Mar 2024 569