Expoziţia rămâne deschisă publicului Toamna, pusă în valoare la Constanţa (galerie foto)

Toamna, frumoasă, ruginie, uneori indecisă şi plină de contraste, dar mereu fermecătoare, a fost şi va rămâne o muză importantă pentru artiştii de pretutindeni. Culorile toamnei, expuse în cadrul Salonului de toamnă, la Cercul Militar Constanţa, au ajuns repede la emoţiile privitorilor constănţeni.
 
Astfel, săptămâna trecută, membrii Careului Artelor „Amfora“ au adus un omagiu toamnei prin cel mai frumos mod de exprimare, arta. Din cauza unor motive personale, criticul de artă dr. Doina Păuleanu nu a mai putut vernisa expoziţia, aceasta fiind prezentată de Geta Deleanu, muzeograf al Muzeului de Artă Constanța.
 
Despre evenimentul organizat la malul mării, preşedintele Careului Artelor „Amfora“, Nina Vizireanu, a declarat: „Atmosfera a fost foarte plăcută, ca de fiecare dată, iar expoziţia, plină de culoare, aşa cum este toamna“. Constănţenii au admirat peisaje, naturi statice şi florale, desprinse dintr-un cadru de poveste.

Toamna a fost pusă în valoare de artişti precum Liviu Baițel, Mihaela Cojocaru, Camelia Dediu, Nina Dobre, Aurelia Gavril, Dormidont Grozavu, Mihai Păun, Radu Horobăț, Alexandra Macarov, Vasile Munteanu, Lavinia Păduraru, Valentin Popa, Vasilica Pop, Ecaterina Topor, Silvia Vartolomei, Gheorghe Tănase şi Nina Vizireanu. Cu înclinaţie spre frumos, de-a lungul anilor, „amforiştii“ au încântat publicul constănţean cu lucrări variate - atât icoane pe lemn sau sticlă, cât şi pictură decorativă, sculpturi sau articole handmade.
 
Liviu Baițel, prezent cu lucrări la expoziţia de săptămâna trecută, este un artist polivalent. Printre altele, cântă la chitară şi compune poezii. Artist în goblen, Ecaterina Topor, în 1995, a participat la primul salon de gen organizat de „Amfora“, iar de mai mulţi ani, participă la majoritatea expoziţiilor ale asociaţiei a cărei membră este.
 
Menţionăm că Salonul de Toamnă poate fi vizitat la Cercul Militar Constanţa până pe data de 21 octombrie, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 - 16.00. Intrarea este liberă. De asemenea, pe 22 octombrie, va avea loc o nouă expoziţie, de data aceasta axată pe grafică. Evenimentul va fi prezentat de Leonte Năstase, apreciat grafician şi caricaturist.
 
Sursa foto: Amfora Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vernisajul expoziției de artă vizuală „Retrospectiva anului 2023” este găzduit de Muzeul Național al Marinei Române

21 Jan 2024 589

Careul Artelor „AMFORA” Constanța vă invită la expoziția „Vibrații cromatice” (GALERIE FOTO)

08 Jun 2022 1917

Vernisajul expoziției „Vibrații cromatice” la Biblioteca Județeană Constanța

07 Jun 2022 1341

Careul Artelor „Amfora” Constanța prezintă expoziția ”Între cer și Pământ” la Muzeul Național al Marinei Române (GALERIE FOTO)

15 Apr 2022 3344

Careul Artelor „Amfora" Constanța Expoziția „Salonul de Iarnă" la Muzeul Național al Marinei Române (GALERIE FOTO)

08 Dec 2021 3302

Careul Artelor „Amfora" Constanța. Expoziție de pictură la Muzeul Național al Marinei Române (galerie foto)

05 Oct 2021 3501

Careul Artelor „Amfora" Constanța Vernisaj la Muzeul Național al Marinei Române

27 Sep 2021 3346

Vernisajul expoziției „Vibrațiile mării", la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ Constanța (galerie foto+video)

01 Sep 2021 2757

Muzeul Marinei Române din Constanța va găzdui expoziția ”Feeria Iernii”. 30 de artiști își vor expune lucrările

04 Dec 2017 2125

Expoziția ”Citadine constănțene” a adunat sub umbrela ei mai mulți artiști (galerie foto)

07 May 2016 2264

Careul Artelor Amfora organizează „Salonul de grafică”

21 Oct 2015 2213

Eveniment prezentat de Doina Păuleanu Toamna, în cele mai frumoase imagini, la Constanţa

02 Sep 2015 4917