Cultura

Trofeul UNESCO „Ionel Perlea“, decernat tenorului Mădălin Băldău (document)

În perioada 23-25 mai, la Slobozia, în Sala Europa a Consiliului Judeţean Ialomiţa, a avut loc cea de-a XXVIII-a ediţie a Festivalului şi concursului naţional de interpretare vocală şi dirijat „Ionel Perlea”, manifestare ce vizează promovarea personalităţii, operei şi activităţii cultural-muzicale a marelui dirijor, profesor universitar şi compozitor Ionel Perlea, în special, dar şi valorificarea reperelor culturale româneşti.
 
Această a XXVIII-a ediţie a fost dedicată împlinirii a 50 de ani de la ultima vizită făcută în România de cel mai mare dirijor de operă al secolului XX, cum afirmau mari artişti lirici ai lumii şi critica de specialitate.
 
La Secţiunea Interpretare Vocală, juriul concursului de interpretare a liedului a fost compus din cadre didactice universitare, reprezentanţi ai facultăţilor de muzică din ţară, prezidat fiind de preşedintele festivalului, prof. univ. dr. Sabin Păutza.
 
În cadrul acestei competiţii de cea mai înaltă valoare profesională şi de rezonanţă cert internaţională, tenorul Mădălin Băldău a obţinut Trofeul UNESCO „Ionel Perlea“ 2019. El este masterand anul II la clasa de canto a prof. univ. dr. Florenţa-Nicoleta Marinescu, din cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii „Ovidius”.
 
El este cel de-al doilea student, după Cătălin Ţoropoc (2011), care obţine acest valoros trofeu de la clasa de canto a prof. univ. dr. Florenţa-Nicoleta Marinescu, soprană cu un prestigios palmares pe scenele naţionale şi internaţionale (în secţiunea „Documente“ găsiţi CV-ul său).
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directorul Casei de Cultură Constanţa, Gheorghe Ungureanu, premiat pentru întreaga activitate

20 Apr 2019 242

Tenorul Mădălin Băldău Drăgan, de la Universitatea „Ovidius“, pe podiumul Festivalului Național „Crizantema de Aur“ 2017

23 Oct 2017 1144

În cadrul ultimului Consiliu de Administraţie al Universităţii „Ovidius” din Constanţa s-a aprobat, în unanimitate, validarea următorilor prodecani

02 May 2012 798

Ei sunt noii prodecani de la Universitatea Ovidius

02 May 2012 1851