Trupa IL VOLO, pentru prima dată în România. Concert emoționant la Arenele Romane din capitală

  • Tenorii Piero Barone, Ignazio Boschetto și Gianluca Ginoble vin la București pentru a susține un concert emoționant dedicat artiștilor José Carreras, Plácido Domingo și Luciano Pavarotti.
Trupa IL VOLO este pentru prima dată în România. Fanii se pot bucura de muzică live în concertul „The Best Of 10 Years“. Deși concertul era programat pentru luna iulie a anului trecut la Sala Palatului, din cauza pandemiei organizatorii evenimentului au fost nevoiți să găsească o soluție pentru siguranța tuturor participanților.

Ținând cont de regulile impuse împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2, concertul se va susține în data de 8 iulie 2021, la Arenele Romane din București, începând cu ora 20:00. Organizatorii vor asigura măsurile de igienă și distanțare.
 
Cine poate participa la acest eveniment

Pentru persoanele care au cumpărat deja bilete pentru Sala Palatului, acestea rămân valabile. Este permisă participarea doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital etc.).

Detalii despre Trupa IL VOLO și concertul „The Best Of 10 Years“

Trupa IL VOLO a pornit într-un turneu mondial intitulat „The Best Of 10 Years“ în luna septembrie a anului 2019 cu o reprezentație grandioasă la Arena Di Verona. Acest spectacol a obținut cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani din cariera trupei și reprezintă un omagiu adus vocilor arhicunoscute ale celor trei mari tenori José Carreras, Plácido Domingo și Luciano Pavarotti.

Cei trei muzicieni sunt recunoscuți și apreciați la nivel internațional. Din anul 2009 până în prezent au susținut 300 de concerte în peste 210 orașe de pe trei continente diferite în fața a peste două milioane de oameni. Cu fiecare reprezentație, publicul îi apreciază din ce în ce mai mult, ovaționând și aplaudând frenetic, fiind complet vrăjiți de vocile celor trei artiști, de energia lor, dar și de farmecul lor tineresc.

De nenumărate ori, vocile muzicienilor din trupa IL VOLO au fost comparate cu cele mai bune voci de tenori clasici pe care le-a auzit omenirea. Piero Barone, Ignazio Boschetto și Gianluca Ginoble au fost numiți „băieții cu voci îngerești“, fiind considerați urmași ai artiștilor José Carreras, Plácido Domingo și Luciano Pavarotti.

Și-au început cariera la 14 ani, într-o emisiune TV. Producătorul i-a reunit într-un trio de excepție și le-a dat numele de scenă IL VOLO. De-a lungul anilor, s-au remarcat prin talentul și pasiunea lor, ajungând astfel să împartă scena cu unii dintre cei mai mari artiști precum  Barbara Streisand, Bono, Carlos Santana, sau Eros Ramazzoti. De altfel, sunt singurii interpreți italieni care au fost invitați și au participat la „We Are The World“ for Haiti, în 2010, alături de alte 80 de vedete mondiale.

În anul 2015, au câștigat concursul „Sanremo“ cu piesa „Grande Amore“ și au reprezentat Italia la Eurovision. Mai apoi, au lansat albumul „Notte Magica - un omagiu adus celor trei tenori“, care au servit ca sursă de inspirațație și motivație pentru ei. În 2016 și 2017 au susținut un concert mondial care s-a bucurat de un succes fără precedent. În deschiderea concertului de la Florența a cântat celebrul Plácido Domingo, iar spectacolul a fost difuzat în peste 500 de cinematografe din Italia și întreaga lume.


În anul 2019, trupa IL VOLO cucerește încă o dată inimile oamenilor  prin melodia „Musica Che Resta“. Una dintre personalitățile importante contemporane pe care au reușit să o atingă cu acordurile pieselor lor este Papa Francisc, care i-a invitat pe cei trei să participe la cea de XXVI-a ediție a Zilei Mondiale a Tineretului din Panama. Aici au interpretat melodia „Ave Maria“, care a umplut de emoție peste un milion de spectatori.
 
 sursă: Art Nation Media
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

AUR, prima formațiune politică care a prezentat lista candidaţilor pentru Parlamentul European. Cine sunt aceștia?

23 Jul 2023 1675

Cel mai mare concert caritabil din România, pentru sprijinirea poporului ucrainean. Unde va avea loc

07 Mar 2022 1263

Renumita trupă de muzică rock Placebo, în concert la București în 2022

18 Oct 2021 3052

Un an fără Leo Iorga! Mesajul dureros al soției cântărețului

02 Nov 2020 2678

Dynamite Fighting Show Constănțeanul Costin Mincu intră în turneul piramidal „Luptă Capitală“. Duel cu „Mitraliera“ în sferturi (galerie foto)

20 Aug 2020 3849

Orphaned Land, Subterranean Masquerade și Riot Monk vor urca pe scena Maximum Rock Festival 2020

05 Feb 2020 1584

Mihaela Buzărnescu și Sorana Cîrstea joacă astăzi în sferturile de finală ale turneului BRD Bucharest Open (WTA)

20 Jul 2018 2340

Ion Țiriac, despre Arenele BNR - ”Proprietatea a intrat în mâinile statului din nou”

19 Jul 2018 1843

Carla's Dreams - Antiexemplu

19 Feb 2017 3216

Alternosfera, Alexandrina şi Gândul Mâţei, la o nouă ediţie a Concertului #dinBasarabia, la Bucureşti

29 Feb 2016 1345

Goran Bregovic cântă în vară la Bucureşti

04 Mar 2015 1526

O trupă de rock alternativ concertează la Broadway Café din Constanţa

27 Jul 2014 2201