Trupa Teatrului de Stat Constanța a participat, cu două spectacole, la unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale de teatru din Europa


 În săptămâna care a trecut, trupa Teatrului de Stat Constanța a participat, cu două spectacole, la unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale de teatru din Europa: Interferențe, găzduit de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, recunoscut ca unul dintre cele mai bune teatre din România.

Spectacolul „Jocuri în curtea din spate”, de Edna Mazya, în regia Dianei Mititelu, pentru care regizoarea TSC a câștigat Premiul UNITER pentru debut, a avut două reprezentații la INTERFERENȚE Cluj-Napoca, în data de 25 noiembrie, de la ora 17:00 și de la ora 22:00, în rolul principal jucând alternativ Cristiana Luca și Ecaterina Lupu, acompaniate de Ștefan Mihai, Andrei Bibire, Theodor Șoptelea și Cătălin Bucur.

 „Prometeu ‘22”, regia Gábor Tompa, o coproducție internațională Teatrul Maghiar de Stat din Cluj Napoca – Teatrul de Stat Constanța - Teatrul Național de Dramă din Ljubljana, a fost jucat pe scena festivalului în 26 noiembrie. Din distribuție fac parte actorii Teatrului de Stat Constanța Mirela Pană, Florin Aioane, Ecaterina Lupu, Cătălina Mihai și Dana Dumitrescu, iar regizorul secund al spectacolului este Erwin Șimșensohn, directorul TSC. Spectacolul a avut premiera la Cluj-Napoca și premiera la Ljubljana, iar premiera de la Constanța este programată în 26 și 27 ianuarie 2023., transmit reprezentanții Teatrului de Stat. 

Înainte de a ajunge la Cluj-Napoca, echipa Teatrului de Stat Constanța s-a oprit la Miercurea-Ciuc, unde, în data de 23 noiembrie, a avut loc o reprezentație a spectacolului „Jocuri în curtea din spate”, inclusă în programul „Luceafărul” al Teatrului Municipal Maghiar „Csíki Játékszín”. În cadrul acestui program, în fiecare an sunt invitate spectacole jucate în limba română, dedicate publicului român din Miercurea-Ciuc. Spectacolul a fost vizionat și de o clasă de elevi de la Liceul „Marin Preda” din Odorheiu-Secuiesc, mulți dintre ei fiind la prima întâlnire cu teatrul. A fost o experiență intensă, pe care au descris-o apoi în cuvinte foarte frumoase, și au ținut să se fotografieze cu actorii pe care îi aplaudaseră pe scenă.

Tot din programul „Luceafărul” a făcut parte și spectacolul „Maria tănase. O Poveste”, scenariul și regia Carmen Lidia Vidu, care a fost prezentat la același teatru, la întoarcerea din Cluj Napoca, în data de 27 noiembrie. Actrița TSC Mirela Pană și pianistul George Călin, s-au bucurat de un mare succes la publicul din Miercurea-Ciuc, fiind scoși la rampă de câteva ori de aplauzele care nu se mai terminau., mai precizează sursa citată. 

Acest turneu încheie circuitul festivalier al Teatrului de Stat Constanța, care a fost selectat la nu mai puțin de douăsprezece festivaluri naționale și internaționale, din întreaga țară, la care se adaugă și alte spectacole în deplasare, în țară și peste granițe.  
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, nominalizat la Gala Premiilor Radio România Cultural

25 Mar 2024 688

„Memoria apei”, o tragicomedie excepțională, pe scena Teatrului de Stat Constanța

23 Mar 2024 667

„Casa Bernardei Alba” de Federico Garcia Lorca, noul spectacol pregătit de Teatrul de Stat Constanța (GALERIE FOTO)

17 Mar 2024 522

La Teatrul de Stat Constanța O radiografie a psihicului adolescentin, în piesa „Jocuri în curtea din spate”

10 Mar 2024 420

Originar din Constanța George Stancu și cele peste două decenii în care s-a dovedit a fi „un actor de echipă” la Teatrul de Stat Constanța

07 Mar 2024 570

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 478

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 419

Achiziții de aproape un milion de lei la Teatrul de Stat Constanța. Iată firmele câștigătoare (DOCUMENT)

05 Mar 2024 429

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 944

Început de primăvară la Teatrul de Stat Constanța, cu „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”

02 Mar 2024 628

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

28 Feb 2024 746

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul de Stat Constanța Sold-out la spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, montat de regizorul Andrei Șerban (GALERIE FOTO)

27 Feb 2024 748

„A douăsprezecea noapte”, de William Shakespeare, la Teatrul de Stat Constanța

25 Feb 2024 855

„A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare în regia lui Andrei Șerban – premieră la Teatrul de Stat Constanța

21 Feb 2024 803

La mulți ani, Liviu Manolache! Peste 40 de ani de când s-a pus în slujba Teatrului de Stat Constanța

19 Feb 2024 983