Tulcea culturală Minunata lumea a Deltei, în pictura artistului Ion Sirota


 
 
Vernisajul expoziției-eveniment „Viața mea. Metamorfozele Artistului”, are loc astăzi, 30 iulie, începând cu ora 18, la demisolul Casei Avramide din Tulcea.
 
Cele 60 tablouri expuse pe simeze reprezintă o retrospectivă a vieții și operei artistului de curând sexagenar.
 
Totul pare să se învârtă în jurul peisajului fermecător al pădurii Letea, al Deltei cu plaurii, sălciile și păsările sale...
 
Căci, în ciuda anilor care au trecut, a căutărilor, a schimbărilor de stil, de cromatică, chiar și în compoziția abstractă cu care Ion Sirota se joacă în ultima vreme, artistul revine neobosit în lumea copilăriei sale.
 
Evenimentul prezintă un tablou-pilon, care dă și numele expoziției, și încă 59 de lucrări, fiecare reprezentând, simbolic, câte un an din viața artistului care ne oferă ocazia unică de a privi în interior, de a desluși căutările, zbaterile creatorului de artă, încercările succesive de a găsi tehnica potrivită, coloristica, stilul, de a se șlefui pe sine și de a-și afla locul printre ceilalți.
 
O succesiune de stiluri, de la peisaje de natură, la imagini abstracte, de la real, la fantastic, o succesiune de tablouri care gravitează în jurul lucrării centrale, Viața mea, cea care reprezintă, simbolic, metamorfozele artistului!
 
 

Citește și:
Vernisaj la Muzeul Național al Marinei Române din Constanța. Andrei Pennazio, tânărul recunoscut la nivel internațional, prezintă o expoziție personală
 


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.