Tulcea culturală Muzeul din cartier



 
„Credem în Artă”, este motto-ul celor de la Asociaţia de Dezvoltare Aegyssus care, împreună cu Primăria Municipiului Tulcea și cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” (prin Muzeul de Artă și Casa Avramide) au pus la cale un proiect inedit!

Menit să promoveze patrimoniul orașului prin expoziții temporare cu imagini/reproduceri de artă în spații neconvenționale din cartierele Tulcei, proiectul intitulat „Muzeul din cartier” va facilita expunerea a nu mai puţin de 40 de replici ale lucrărilor ce fac parte din patrimoniul Muzeului de Artă Tulcea.

Pe 10 panouri modulare, de expunere exterioară, se vor prezenta reproduceri ale unor lucrări reprezentative ale muzeului, care vor fi expuse în copii, în diferite cartiere ale oraşului, pentru a suscita interesul de a vizita Muzeul de Artă, pe de-o parte, şi, în acelaşi timp, pentru a oferi informaţii despre valorile deosebite gestionate de instituția muzeală tulceană.

Vor fi nişte „expoziţii pastilă”, de câteva ore pe zi, sprijinite de voluntari. Lucrările, realizate pe hârtie deosebită, vor fi montate pe panourile mobile şi deplasate prin tot oraşul, prin toate cartierele Tulcei, pe principiul „dacă oamenii vin mai greu la muzeu, iată că sosește muzeul la oameni”.
 
Citește și:
Tulcea culturală Casa Avramide și evenimentele culturale ale toamnei

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.