Cultura

„Un concert de înaltă ținută, care se adresează sufletelor“ Ultima reprezentație din acest an a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ (galerie foto + video)

Joi a avut loc la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” ultima reprezentație pentru publicul larg din acest an: un spectacol de Crăciun care a ajuns direct la inima constănțenilor prezenți în sala de spectacol.
 
Concertul de Crăciun l-a avut ca dirijor pe Gheorghe Stanciu, iar interpreți au fost baritonii Bogdan Ocheșel, Marius Eftimie și sopranele Elena Rotari, Stela Sîrbu, Laura Eftimie, Smaranda Drăghici, Mihaela Ionescu, Ionela Duma,  mezzosoprana Lucia Mihalache, tenorii Răzvan Săraru, Doru Iftene și Mădălin Băldău. Orchestra și Corul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” (maestru de cor, Adrian Stanache) au încântat, de asemenea, audiența.
 
Despre acest concert, Daniela Vlădescu, directorul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, a declarat că este un eveniment de înaltă ținută, care se adresează sufletelor noastre. „În seara aceasta, vă prezentăm ultimul spectacol pentru public al anului. Este un spectacol clasic de Crăciun, cu cele mai cunoscute și mai iubite lucrări dedicate acestui eveniment din creația universală. Veți putea asculta cele mai frumoase lucrări dedicate momentului, dar și piese instrumentale create special pentru acest moment mirific al vieții noastre, Nașterea Domnului“.
 
Concertul de Crăciun a început cu interpretarea a trei colinde, de către Corul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, ai cărui membri au fost îmbrăcați în costume tradiționale populare. Cele trei colinde cântate acapella au fost „O, ce veste minunată!“, „Moș Crăciun“ și „Am plecat să colindăm“. Apoi, Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” a interpretat „A Christmas Festival Overture“, compoziție a lui Leroy Anderson.
 
Răzvan Săraru a interpretat cu multă emoție rugăciunea „Tatăl nostru”, soprana Smaranda Drăghici a încântat publicul cu melodia „Panis Angelicus“, de Cesar Franck, ea fiind urmată de o altă voce de excepție a teatrului, tenorul Doru Iftene, toți fiind aplaudați minute în șir de spectatori. Emoție și receptivitate au primit din partea publicului și orchestra teatrului de la malul mării (melodia „Song of the bell“), baritonul Marius Eftimie („White Christmas”, „Stille nacht”), sopranele Ionela Duma și Stela Sîrbu, mezzosoprana Lucia Mihalache, alături de corul teatrului.
 
Cu multe aplauze și ovații au fost răsplătite și sopranele Mihaela Ionescu și Smaranda Drăghici, pentru interpretarea piesei „O Tannenbaum“, dar și Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, care a delectat publicul cu melodii specifice acestei perioade. În încheierea evenimentului s-a cântat și românește, interpret fiind tenorul Doru Iftene.

„Încheiem dorind spectatorilor noștri și tuturor celor care ne-au susținut prin prezența în sală sau prin mesajele lor, celor care au fost cu sufletul alături de noi sărbători minunate și un an fericit, un Crăciun care să ne facă să uităm de ceea ce nu a fost comod și plăcut în anul care trece și să ne facă să sperăm că anul care vine va aduce mai mult bine, mai multă înțelepciune, mai multă înțelegere și mai mult suflet și compasiune față de ce este în jurul nostru”, a declarat Daniela Vlădescu.
 
Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” își va relua activitatea în curând, pe 12 ianuarie urmând să aibă loc tradiționalul concert de An Nou, sub bagheta dirijorului Florin Totan.
 
Daniela Vlădescu a anunțat și alte spectacole care vor avea loc în prima lună a anului viitor: pe 13 ianuarie - Concertul de muzică italiană „O sole mio” și pe 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Naționale și a zilei de naștere a lui Mihai Eminescu, spectacolul „Un centenar de muzică românească”.
 
În 19 ianuarie, publicul va putea viziona la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” spectacolul „Liliacul”, avându-i în distribuție pe Mădălin Băldău, Ana Maria Donose, Doru Iftene, Mihaela Ionescu, Smaranda Drăghici, Bogdan Ocheșel, maestru de cor fiind Adrian Stanache.
 
În data de 20 ianuarie publicul este invitat la spectacolul „Magic Swing”, un spectacol cu balet clasic, susținut de artiștii teatrului, care vor cânta, vor dansa și vor aduce în fața spectatorilor șlagăre de neuitat ale anilor '60, '70 și '80.
 
La sfârșitul lunii ianuarie, pe 26 și 27, publicul constănțean va putea urmări la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” spectacolele „Don Giovanni” și „Spărgătorul de nuci”. 
 
 
 
 
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La mulţi ani, maestre Radu Ciorei!

28 May 2019 1181

Primăria oraşului Ovidiu promovează cultura Spectacolul „Lacul lebedelor“, jucat în aer liber, pe scena debarcaderului de pe lacul Siutghiol

15 May 2019 1408

Stagiunea lui Florar pe scena Teatrului „Oleg Danovski“

10 May 2019 587

Invitaţie pentru „O noapte la Veneţia“

18 Apr 2019 593

Stagiunea lui Prier pe scena Teatrului „Oleg Danovski”. Nu ratați oferta de bilete din „Pachetele Iepurașului”!

02 Apr 2019 692

Artiştii mai aşteaptă! Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ Constanţa a pierdut procesul cu Asociaţia „Eurocult“

06 Feb 2019 896

Spectacolele lui Făurar pe scena Teatrului „Oleg Danovski“

29 Jan 2019 793

„Don Giovanni” și „Spărgătorul de nuci” la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța

24 Jan 2019 983

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” revine după sărbători cu șapte spectacole de excepție

10 Jan 2019 883

„Liliacul” vine la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

08 Jan 2019 932

Spectacol dedicat Zilei Culturii Naționale și zilei lui Mihai Eminescu, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

07 Jan 2019 856

Turneu de mare succes în Germania Balerinii constănțeni, copleşiţi de binemeritate aplauze

15 Dec 2018 1060

UPDATE. Un concert de Crăciun, ultimul eveniment al anului la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța (galerie foto+video)

13 Dec 2018 757

Seară Camerală la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța

10 Dec 2018 516

Spectacol caritabil de operă în sprijinul prematurilor de la Spitalul Județean Constanța

04 Dec 2018 1004