Vergil Chițac, primarul nou ales al municipiului Constanța, a fost la Festivalul DbutanT 2020. Ce a spus pe scenă

  • Deschiderea a avut loc în sala Teatrului de Stat Constanța

Aseară, de la ora 18:00, la Teatrul de Stat Constanța a avut loc deschiderea oficială a celei de-a V-a ediții a Festivalului-Concurs DbutanT.
 
La deschidere, care a avut loc în sala Teatrului de Stat Constanța, din bulevardul Ferdinand, au participat directorii  teatrelor partenere, Teatrul de Stat Constanța și Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, regizorul Erwin Șimșensohn, respectiv actrița Anna Maria Popa, membrii juriului – Gelu Colceag, regizor, directorul Teatrului Mic București, Radu Apostol, regizor, directorul Centrului de Teatru Educațional Replika București, Florin Toma, actor, directorul Teatrului „Fani Tardini” Galați, Ovidiu Caița, regizor, directorul artistic al Teatrului de Nord Satu Mare, Vava Ștefănescu, coregraf, directoarea Centrului Național al Dansului București – și alte personalități ale lumii teatrale
 
La eveniment a fost prezent și Vergil Chițac, primarul nou ales al municipiului Constanța.
 
Invitat de directorul Teatrului de Stat Constanța, Erwin Şimşensohn, Chițac a urcat pe scenă și vorbit despre viața culturală din anii tinereții, despre spectacolele remarcabile ale Teatrului „Fantasio“ (desființat în 2004) ale Dramaticului constănțean, dar și despre revista „Tomis“.

„Am prins vremurile când pe această scenă se jucau cu casa închisă, în special vara, spectacole de revistă cu Jean Constantin și Gelu Manolache.
Am prins vremurile când la Teatrul de Stat cu mari, uriași actori, s-au pus în scenă piese memorabile.
Mi-aduc aminte de prima piesă la care am fost eu, cred că acum 40 de ani sau mai bine, a fost «Mobilă și durere», scrisă de Teodor Mazilu
Eu am prins vremurile când revista culturală «Tomis», o emblemă a Constanței, a fost condusă de Eugen Lumezianu, un scriitor constănțean.
Acestea au fost reperele noastre. Asta îmi doresc eu de la Constanța, asta îmi doresc de la tot ceea ce înseamnă cultura constănțeană și vă mărturisesc că veți avea în mine un sprijinitor necondiționat.
Voi face o strategie culturală – nu eu, specialiștii, dar în mandatul meu. Se va face o strategie culturală a Constanței, având în vedere o casă Ovidius, revista «Tomis» trebuie să o revitalizăm“, a spus Vergil Chițac.

Sursa foto: Facebook/teatruldestatconstanta
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.