Workshop dedicat Zilei Constanței organizat la Muzeul de Artă Constanța

  • Muzeul de Artă va găzdui workshop-ul intitulat „Recuperarea Modelelor Arhetipale în Designul Vestimentar Contemporan”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 15.00, în Centrul pentru Educație Interculturală, aflat în incinta instituției de artă.

Cu ocazia zilei de 21 mai, de ziua Constanței, Muzeul de Artă va găzdui workshop-ul intitulat „Recuperarea Modelelor Arhetipale în Designul Vestimentar Contemporan”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 15.00, în Centrul pentru Educație Interculturală, aflat în incinta instituției de artă.
 
Potrivit reprezentanților Muzeului de Artă Constanța, la activitate vor participa elevi ai Atelierului de Creație, grupa Design Vestimentar, de la Palatul Copiilor din Constanța, coordonată de profesor Anca Pașa Deaconu.
 

„Elevii participanți la eveniment frecventează cursurile de Design Vestimentar și au vârste cuprinse între 12 și 16 ani, iar între ei se regăsesc și copii care fac parte din grupuri etnice din Dobrogea. Scopul acestei acțiuni este acela de a valorifica potențialul multicultural și polietnic al spațiului dobrogean, de a stimula creativitatea artistică și de a contribui la crearea unor relații interetnice armonioase. Workshop-ul face parte din proiectul „Portul Popular Dobrogean. Recuperarea Modelelor Arhetipale în Designul Vestimentar Contemporan”, realizat de Muzeul de Artă în parteneriat cu Palatul Copiilor și Muzeul de Artă Populară. Proiectul este coordonat de prof. Anca Pașa Deaconu și lect. univ. dr. Cristina Gelan-Olaru” – au mai transmis reprezentanții Muzeului de Artă Constanța.

 
Acțiunea va consta în realizarea unor colaje textile cu modele preluate de pe portul costumelor tradiționale populare ale etniilor dobrogene. Elevii participanți la workshop vor prelua elemente ornamentale și de decor, precum și simboluri, de pe costume specifice portului popular și le vor recompune în creații de design vestimentar, sub îndrumarea prof. Anca Pașa Deaconu. Creațiile realizate de participanții la workshop vor fi valorificate în cadrul unei expoziți. 
 
De asemenea, în Centrul pentru Educație Interculturală Constanța, începând cu data de 26 aprilie, a fost deschisă și expoziția MEMORIE ȘI DIALOG INTERCULTURAL PRIN ARTA VIZUALĂ, care poate fi vizitată de publicul iubitor de artă, în perioada aprilie - mai 2021.
 
Centrul pentru Educație Interculturală Constanța a fost înființat prin implementarea proiectului „Centrul pentru Educație Interculturală (C.P.E.I.C.)”, de Muzeul de Artă Constanța, în parteneriat cu Centrul Naval Național pentru Studii și Inițiativă în Educație, Sport și Tradiții din Constanța și International Organization for Democracy and Human Rights din Norvegia, în perioada  mai 2015 – aprilie 2016. Acesta a fost finanțat prin granturi SEE, în cadrul Programului Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european.

Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horia Constantinescu, posibil candidat al PSD la Primăria Constanța „Nu ne mai permitem să gafăm, pentru că acum decontăm modul în care ne uităm în ochii copiilor noștri”

12 Feb 2024 930

Primăria Tuzla organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Piața Agroalimentară Tuzla

09 Feb 2024 513

Procesele pe biserici Primarul Municipiului Constanța, din nou în instanță cu Arhiepiscopia Tomisului!

22 Sep 2023 4503

Primăria Tuzla organizează licitație publică pentru vânzarea unui teren intravilan

31 Aug 2023 751

Stiri Constanța Mesajul lui Vergil Chițac cu ocazia „celei mai mari sărbători a verii“

15 Aug 2023 2871

15 august 1937 Binecuvântarea Zilei Marinei Române - „Putem spune că această zi este aşteptată cu nerăbdare de tot poporul“

14 Aug 2023 976

Reprezentanții Poștei Române, prezenți la Ziua Marinei, la Constanța. Ce surpriză au pregătit

14 Aug 2023 841

Diana-Iuliana Lozneanu - Avocat Cumpăna, Constanța

06 Jul 2023 478

Andra-Gabriela Matache - Avocat Constanța

06 Jul 2023 847

Anca-Daniela SZENTE-MICULESCU

30 Jun 2023 357

Andra-Gabriela MATACHE

28 Jun 2023 595

Birou Notar Public Crucea Stanca Ionela Antoaneta

23 Jun 2023 966

Birou Notar Public MangaliaPufan Irina

23 Jun 2023 746

Birou Notar Public Toncu Mihaela

21 Jun 2023 947

Birou Notar Public Jerca Valentin

21 Jun 2023 693