MAI - „Nu au fost înregistrate persoane decedate sau dispărute“ Drumurile din România, închise din cauza iernii (document)

Ministerul Afacerilor Interne a dat publicităţii primele date ale bilanţului întocmit după prima zi de instituire a codurilor meteorologice de viscol şi ninsori. Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI Monica Dajbog, „în condiţiile deosebite intituite azi-noapte, 16.200 de pompieri, jandarmi şi alte forţe de ordine au fost mobilizate la nivel naţional şi 832 de mijloace tehnice. Misiunea lor este de preveni situaţii de urgenţă“.
„Nu au fost înregistrate persoane decedate sau dispărute. Poliţia Româna a dispus restricţia sau închiderea pe unele sectoare de drum în judeţele în care a fost instituit astăzi codul roşu“, a precizat reprezentantul MAI. „În Vrancea, forţele de ordine au intervenit pentru salvarea a patru persoane blocate în autoturism pe timpul nopţii. DE asemenea au fost 6 persoane blocate în autoturisme şi în judeţele Botosani şi Iaşi“ a adăugat purtătorul de cuvânt al ministerului de cuvânt în contextul brifiengului de presă.
„În judeţul Tulcea, pe Drumul Naţional 22, între localităţile Cerna şi Turcoaia au fost blocate pe timpul nopţii 6 autoturimse si o ambulanţă cu un pacient cu o fractură de membru superior“, a mai spus reprezentantul MAI.

La ora 8.00 în această dimineață Drumurile Naționale din județul Buzău au fost închise preventiv, respectiv DN2, DN1B, DN2B,DN2C și DN10. Totodată, de la ora 8.30 Autostrada A2 a fost închisă între București și Drajna, pe ambele sensuri. Rutele ocolitoare sunt DN3 și DN3A. De la aceeași oră, au fost închise toate drumurile naţionale din judeţul Brăila, exceptând DN22 Brăila - Galaţi.

„Echipaje ale poliției sunt în dispozitiv și asigură punctele de intrare/ieșire pe aceste drumuri. Solicităm conducătorilor auto să înțeleagă aceste restricții ca măsuri de prevenire a unor situații dramatice.Toate aceste secțiuni de drum vor fi deschise imediat ce traficul rutier se va putea desfășura în condiții de siguranță“, transmit reprezentanţii MAI.

La secţiunea „documente“ puteţi vedea care sunt toate drumurile închise din pricina vremii nefavorabile.

Sursa fotot: mondo news.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pompierii din Iași, în misiune de iarnă. Zeci de persoane rămase blocate in zăpadă, în 15 mașini

09 Jan 2024 714

Situația la 11.45 ISU Ialomița. Persoane înzăpezite, autoturisme și TIR-uri blocate

27 Jan 2021 1797

Între Olteni și Viroaga, o autoutilitară în care se află şase persoane s-a defectat!

30 Dec 2016 1633