S-a dus vremea dihorului sau a găinii Șopârla Gecko Leopard se poartă ca... animal de companie

 
S-a dus vremea când găinile, curcile sau dihorii erau animalele de companie pe care vedetele le afișau. Iulia Albu a rămas în memoria colectivă alături de găina sa neagră pe care o plimba pe la toate emisiunile unde era invitată, în timp ce Cătălin Boteyatu era foarte mânru de dihorul pe care îl avea drept animal de casă. Acum în tendințeeste o șopârlă dar nici aceea nu este una comună.

Frumoasă şi delicată, şopârla Gecko Leopard se numără printre cele mai îndrăgite şi cel mai des întâlnită reptilă de companie

Reptila Gecko Leopard (Eublepharis macularius), cunoscută şi sub denumirea de "leopardul deşertului", face parte din ordinul Squamata, din familia Gekkonidae şi din genul Eublepharis. Numele generic - Eublepharis - s-a format prin alăturarea cuvintelor greceşti "Eu" (adevărat) şi "blephar" (pleoapa), rezultatul făcând trimitere la faptul că şopârla Gecko Leopard are pleoape, similare omului, spre deosebire de alte reptile. Aceasta este nativă din ţări precum Irak, Iran, Afganistan, Pakistan şi din zona de nord-vest a Indiei.

Este o reptilă nocturnă, însă unele exemplare îşi pot modifica stilul de viaţă într-unul diurn dacă sunt ajutate de stăpânii lor. Este docilă, frumos colorată şi uşor de întreţinut, fapt care o transformă în alegerea perfectă pentru începători. Prietenoasă şi sociabilă, va permite uneori să fie atinsă. Este potrivită pentru familiile cu copii, cu condiţia ca aceştia să nu fie foarte mici.

Este o reptilă de talie mică, cu o lungime cuprinsă între 20 - 30 cm şi o greutate la maturitate ce variază între aproximativ 45 - 65 grame. Puii de Gecko Leopard, abia născuţi, au dimensiuni de 6-8 cm şi o greutate de aproximativ trei grame.

Sursa: capital.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.