140 de ani de închisoare pentru o mână de constănțeni! Date din ancheta procurorilor (video)

  • Patru dintre cei opt inculpați au constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi ceilalţi indivizi, în scopul comiterii de furturi din societăţi comerciale, în special pentru sustragerea de pesticide/insecticide, aparate utilizate pentru plata facturilor tip Pay Point şi ţigări, atât pe raza jud. Constanţa, cât şi pe raza altor judeţe.
  • Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.


Intro
Opt bărbați, domiciliaţi în localitățile Ciobanu şi Hârşova, județul Constanţa, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat ( mai multe fapte, în formă consumată şi tentată ) şi tentativă la tâlhărie, au fost condamnați ieri, în total, la peste 140 de ani de închisoare. Decizia aparține Tribunalului Constanța și poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Date din ancheta procurorilor

La data de 25 ianuarie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei opt inculpaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat ( mai multe fapte, în formă consumată şi tentată ) şi tentativă la tâlhărie.


Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale până în prezent a relevat, ca stare de fapt, următoarele aspecte:


În cursul anului 2017, patru dintre cei opt inculpați au constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi ceilalţi inculpaţi, în scopul comiterii de furturi din societăţi comerciale, în special pentru sustragerea de pesticide/insecticide, aparate utilizate pentru plata facturilor tip Pay Point şi ţigări, atât pe raza jud. Constanţa, cât şi pe raza altor judeţe.


Astfel, în noaptea de 20/21.11.2017 inculpaţii (...) au pătruns prin forţarea uşii de acces în punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna 23 August, jud. Constanţa, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări în valoare de 20.000 lei, iar ulterior, în noaptea de 03/04.12.2017, împreună cu inculpatul (...), au pătruns în aceeaşi locaţie, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări şi băuturi energizante în valoare de 22.000 lei.


În noaptea de 02/03.01.2018, în timp ce inculpatul (...) asigura paza, inculpaţii (...) şi (...)au pătruns prin forţarea uşii de acces în punctul de lucru al SC (...) SRL situat în mun. Constanţa, de unde au sustras un aparat electronic pentru plata facturilor tip Zebra Point, cauzând un prejudiciu în cuantum de 6.507 lei.


În noaptea de 14/15.01.2018, inculpaţii (...), prin forţarea uşilor de acces, au pătruns în punctul de lucru al unei societăţi comerciale situat în comuna Măicăneşti, jud. Vrancea, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări cauzând un prejudiciu în cuantum de 20.618 lei, iar apoi în punctul de lucru al unei societăţi comerciale situat în localitatea Burduşani, jud. Ialomiţa, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări şi sticle cu băuturi alcoolice, cauzând un prejudiciu în cuantum de 20.000 lei.


În noaptea de 14/15.01.2018, inculpaţii (...) au încercat să sustragă ATM-ul montat în sediul SC CEC BANK SA – Agenţia Topolog, Sucursala Tulcea.


În noaptea de 22/23.01.2018, în timp ce inculpatul (...)asigura paza, inculpaţii (...):


- prin secţionarea gardului împrejmuitor şi forţarea uşilor de acces, au pătruns într-o fermă situată în localitatea Negru Vodă, jud. Constanţa, cu scopul de a sustrage bunuri, fără a reuşi acest lucru, întrucât au fost surprinşi de o persoană de sex bărbătesc şi, pentru a-şi asigura scăparea, au exercitat acte de violenţă asupra acesteia


- prin forţarea uşilor de acces, au încercat să pătrundă în magazinul (...) situat în loc. Agigea, jud. Constanţa, cu scopul de a sustrage bunuri, fără a reuşi acest lucru


- prin forţarea uşilor de acces, au pătruns în punctul de lucru aparţinând SC (...)SA din mun. Constanţa, cu scopul de a sustrage două aparate tip Pay Point, fără a reuşi acest lucru


- prin escaladarea gardului împrejmuitor, au pătruns într-o locuinţă din localitatea Chirnogeni, jud. Constanţa, de unde au sustras un compresor în valoare de 3000 lei.


Ieri, cei opt inculpați au primit pedepse cuprinse înre cinci și 30 de ani de închisoare.


Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.


În cauză, organele de urmărire penală au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Operaţiuni Speciale şi a Brigăzii Operaţiuni Speciale Constanţa.

 

Citește și

Avem decizia finală în cazul celor peste 500 de jandarmi din Constanța care au dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne

„Fabrică“ de diplome false la Constanța. Azi, un nou termen în instanță
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Casieria de pe strada Răscoalei 1907, din municipiul Constanța, va fi închisă

17 May 2019 912

Constanța. Magistrații au decis prelungirea arestului preventiv în cazul suspecților de furturi de aparate pay-point

14 Jun 2018 1270

Acţiune în forţă a mascaţilor de la Operaţiuni Speciale Constanţa. Mai multe persoane, în arest

26 May 2018 2865

Percheziții în localitatea Ciobanu, județul Constanța. Vizați, suspecții de furturi de aparate pay-point

03 Apr 2018 2034

UPDATEIată cine sunt cei opt suspecţi de furt de aparate pay point din județul Constanța

26 Jan 2018 3563

Cei opt suspecți de furt de aparate pay point din județul Constanța au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

25 Jan 2018 1136

Suspecții de furt de aparate pay point din județul Constanța prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă (video)

25 Jan 2018 2436

Au fost reținuți opt bărbați suspectați de spargerea unor bancomate din județul Constanța. Acționau în mai multe zone ale țării

25 Jan 2018 2049

Imagini incredibile din timpul atacurilor date de hoții de aparate pay-point. Cum au acționat suspecții (galerie foto+video)

24 Jan 2018 1686

IPJ Constanţa. Percheziţii într-un dosar de infracțiuni contra patrimoniului. Mai multe persoane conduse la audieri

24 Jan 2018 1547

Atac la un hipermarket din Năvodari. Hoții au încercat să fure un aparat Pay Point

05 Jan 2018 1318

Spargere ca-n filme Cum au sustras hoții un aparat Pay-Point dintr-un magazin din Medgidia (video)

18 Dec 2017 2297

Imagini de la eveniment Polițiștii în alertă. Atac la aparatele Pay-Point. Două astfel de aparate au fost sustrase la Medgidia și Hârșova (galerie foto)

18 Dec 2017 2356

Casieriile RAJA din Constanţa vor fi închise sâmbătă, 4 martie

03 Mar 2017 1308

Toate Punctele Enel din judeţele Constanţa, Tulcea, Cãlãraşi şi Ialomiţa vor fi închise luni, 9 iunie 2014, zi liberã legalã

05 Jun 2014 913