A băut o cafea cu Traian Băsescu Fostul judecător din Dosarul Retrocedărilor cere să vadă cum l-a filat DNA

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a acordat un nou termen în procesul în care Stan Mustaţă, fostul şef al Secţiei I penale de la Curtea de Apel Bucureşti, unul dintre foştii magistraţi din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, a fost condamnat la zece ani şi opt luni de închisoare, cu executare. Valentin Horia ŞelaruIlie Iulian Dragomir şi Francisca Vasile, judecători ai Curţii Supreme, au amânat cauza pentru data de 28 octombrie.
 
Instanţa a respins cererea de audiere în calitate de martor a judecătorului Nina Luminiţa Cristiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, precum şi emiterea unei adrese către Direcţia Naţională Anticorupţie în vederea ataşării la dosar a înregistrărilor convorbirilor în mediul ambiental pentru data de 9, 10 şi 11 aprilie 2014. Mai mult decât atât, Curtea Supremă a mai respins şi cererea de vizionare în şedinţă publică a înregistrărilor video ale audierilor inculpaţilor în cursul urmăririi penale, precum şi ale martorilor.
 
Instanţa a amânat pronunţarea referitor la proba constând în audierea şi vizionarea în şedinţă publică a înregistrărilor din mediul ambiental efectuate de DNA, solicitată de Mustaţă.
 
Judecată în aceeaşi cauză, Mariana Curea, fost grefier al Curţii de Apel Bucureşti, a luat patru ani şi patru luni de închisoare, cu executare, iar Ion Boraciu a primit nouă ani de detenţie. Asta în timp ce Florian Alexandru a fost osândit la şase ani şi patru luni de închisoare, iar Ciprian Moraru, din Constanţa, a primit doi ani de închisoare.
 
Revenind la Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, menţionăm că Stan Mustaţă s-a numărat printre foştii judecători ai cauzei. Primul judecător (în perioada noiembrie 2008 - februarie 2010) a fost Lia Savonea, actualul preşedinte al Curţii de Apel Bucureşti. Ulterior, dosarul a ajuns pe masa Elenei Ursulescu (martie 2010 - octombrie 2013), pensionată, după care judecata a fost condusă de Stan Mustaţă (condamnat pentru presupuse fapte de corupţie), dar şi de Florică Duţă, pensionat. În prezent, magistratul învestit cu soluţionarea cauzei este, din februarie 2014, Corina Cornelia Dăescu, fost procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României şi al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.
 
Despre Stan Mustaţă s-a vehiculat că ar fi unul dintre cei doi magistraţi care s-au întâlnit la cafea cu fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, la Cotroceni. Potrivit ziuanews.ro, întâlnirea a avut loc înainte de numirea judecătoarei Livia Stanciu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a judecătoarei Aida Popa ca vicepreşedinte al instanţei supreme.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avocatul Poporului a verificat situația fostului judecător Stan Mustață, decedat în timpul detenției. Ce nereguli au fost constatate

07 Sep 2018 1822

A murit unul dintre cei mai cunoscuţi judecători din România! A analizat Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

10 Aug 2018 3106

Anchetă a Administrației Naționale a Penitenciarelor după decesul fostului judecător Stan Mustață

09 Aug 2018 1454

Fostul judecător Stan Mustaţă a murit în urma unui infarct miocardic. Fostul magistrat se afla în închisoare pentru luare de mită

09 Aug 2018 1979

Veste proastă pentru unul dintre foştii judecători ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa!

26 Oct 2017 3411

Opt ani de închisoare pentru unul dintre foştii judecători ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa. Acum solicită revizuirea

04 Sep 2017 3368

Fostul judecător Stan Mustață, condamnat definitiv la 8 ani și jumătate de închisoare

11 May 2016 2162

Interceptările SRI, menţinute în dosarul lui Stan Mustaţă! I-a judecat pe Radu Mazăre şi pe Nicuşor Constantinescu

15 Apr 2016 4172

Fragmente din filajele DNA în dosarul judecătorului Mustaţă, audiate, în şedinţă publică

27 Dec 2015 2953

Ce a decis Curtea Supremă în dosarul judecătorului Stan Mustaţă, condamnat la un deceniu de puşcărie

08 Dec 2015 2657

Unul dintre foştii judecători ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa, veste bună de la Curtea Supremă

12 Aug 2015 2401

Veste bună pentru Stan Mustaţă, fostul judecător al Dosarului Retrocedărilor din Constanţa

11 Aug 2015 2464

Pe mâna cui a intrat Stan Mustaţă, fostul judecător al Dosarului Retrocedărilor din Constanţa

14 Jul 2015 5815

I-a judecat pe greii Constanţei Magistratul care a băut cafea cu Traian Băsescu a luat peste un deceniu de temniţă (rechizitoriu + document)

25 Apr 2015 3327

Unul dintre foştii judecători ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa, condamnat la 10 ani şi 8 luni de închisoare

24 Apr 2015 2653